Arkku.net

Big Brother 2008 © SubBig Brother

Juontajat

Big Brotheria juontavat tänäkin vuonna Vappu Pimiä ja Janne Kataja. Vappu luotsaa jälleen sunnuntain Talk Show -lähetyksiä ja Janne kipparoi arkipäivien Extroja.

Vappu Pimiä

Kaikissa Suomen Big Brotherin tuotantokausissa tähän asti mukana ollut Vappu Pimiä on mukana myös BB:n neljännellä kaudella. Kaksi ensimmäistä kautta menivät BB Extran juontajana, mutta kolmannelle kaudelle Vappu sai pestin Talk Show'n juontajaksi. Lähellä oli, että Vapun BB-ura olisi jäänyt vain kahden kauden mittaiseksi, mutta tuotantoyhtiön päätös nimittää Vappu Talk Show -juontajaksi käänsi hänen päänsä.

Vapun juontotyyli jakaa mielipiteitä. Värikäs tyyli pitää sisällään paljon naurua, sekoilua sanoissa ja sähläilyä, mitä seuraavaksi pitää juontaa. Joitakin katsojia Vapun tyyli ärsyttää kovasti, osa pitää sitä persoonallisena. Kuitenkaan Vappu ei ota tästä stressiä itselleen, vaan hän aikoo juontaa jatkossakin omalla tyylillään. Vinkkinä voisi kuitenkin sanoa Vapulle, että sitä teleprompterin käyttöä kannattaisi silti harkita...

MTV3 Chatistä televisiouransa aloittaneen Vapun tie vei Chat-pestin päättymisen jälkeen Radioon ja Kiss FM:ään, joka nykyään tunnetaan Voicena. BB:n ohella Vappu jatkaa yhä Voicen iltapäivissä. Radion ja BB:n lisäksi Vappu on ehtinyt olla monessa mukana, viimeisimpänä hän ehti olla tanssimassa MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa keväällä 2008. Vapun tavoitteena on syksyllä 2008 BB:n lisäksi juosta puolimaraton, johon räväkkä juontaja on harjoitellut kesällä.

Janne Kataja

Toista kauttaan Isoveljen valvovan silmän alkaa BB Extraa juontaa Janne Kataja. Jannen ja tuottaja Jupe Tuomolan työpanoksen ansiosta kolmoskauden Extrasta tuli kaikkien aikojen paras BB Extra, joka sai useilta BB-faneilta myönteisen vastaanoton. Tänä syksynä Jannen apuna on Extrassa tuottaja-käsikirjoittaja Niina Lahtinen ideoimassa lähetysten aiheita.

Vapun tapaan myös Jannen juontotyylistä on ollut puhetta. Ajoittain Jannen "mopo" meinaa karata käsistä, mutta yllättävän hyvin lähetys pysyy kasassa. Välillä Jannen suusta pääsee sammakoita, välillä huumorilla, välillä tahattomasti, mutta kokonaisuus on saatu aika hyväksi. Yhdessä Extran parantuneen sisällön kanssa näyttäisi siltä, että Janne ja BB Extra on lyömätön yhdistelmä.

Janne nousi suuren yleisön tietoisuuteen talven ja kevään 2007 aikana MTV3:n Idols Extran juontajana. Tätä ennen Janne oli tehnyt uraa koomikkona, taikurina ja näyttelijänä oman tuotantoyhtiön ja Riihimäen teatterin kautta. Idols Extra poiki Jannelle useita TV-ohjelmia TV2:ssa, MTV3:lla ja Subilla BB Extran lisäksi. Jannen tavaramerkiksi on muodostunut pingviinitanssi.

Lähteet: Ilta-Sanomat, MTV3, Sub, Wikipedia, YLE.