Arkku.net
Big Brother 2009 © Sub

BB-uutiset

Kauppalehti: Sub huipputulokseen viime vuonna

Big Brotherin kotikanava Sub teki viime vuonna huipputuloksen, kertoi Kauppalehti perjantaina. Vuosien tappioiden jälkeen kanava on noussut voitolliseen tulokseen.

MTV Mediaan kuuluva Sub oli pitkään ongelma emoyhtiö MTV Oy:lle. Vuonna 2001 aloittanut Sub tuotti pitkään tappiota, kunnes vuonna 2007 pääsi niukasti plussalle. Viime vuonna sitten räjähti ja Sub nousi Kauppalehden mukaan todelliseen huipputulokseen ja teki voittoa peräti 12,6 miljoonaa euroa ennen veroja. Subin tulosprosentti oli MTV Median paras ja kanavan liikevaihto nousi 62 % 44,3 miljoonaan euroon, kertoivat Kauppalehden nettisivut perjantaina.

Kauppalehti uutisoi perjantaina, että MTV Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara oli jossain vaiheessa lähes lopettamassa Subia. Sub on MTV:n kokonaan omistama tytäryhtiö, jonka piiriin kuuluvat myös maksulliset Sub Juniori ja Sub Leffa -kanavat.

Suuri syy Subin huimaan menestykseen on Big Brother, joka on ollut Subin hitti joka vuosi, kun sitä on esitetty. Suomen ensimmäinen Big Brother nähtiin syksyllä 2005 ja ensi syksynä käynnistyy jo tosi-tv -sarjan viides tuotantokausi. Viime vuonna nähty neljäs kausi tehtaili läpi kauden Subin katsojaennätyksiä ja myös kaupallisesti BB on ollut kanavalle menestys.

Kokonaan BB:n piikkiin ei Subin kanavajohtaja Maaretta Tukiainen Subin menestystä kuitenkaan pistänyt Kauppalehden haastattelussa. Toki Tukiainen pitää BB:tä merkittävänä, koska se koukuttaa katsojat pitkällä aikavälillä (elo-joulukuu) katsojat Sub-kanavan lisäksi nettiin ja 24/7-palveluun. Muuten Subin vahvuuksina Tukiainen sanoo Kauppalehden verkkosivuilla olevan painottuminen oikeisiin ohjelmatyyppeihin, jotka ovat myös maailmalla menestyneet.

Kuluva vuosi on Tukiaisen mielestä käynnistynyt hyvin huolimatta nykyisestä taloudellisesta tilanteesta ja Sub on kanavana pärjännyt pärjännyt paremmin kuin moni muu. Mainosmyynti on ollut hyvää, vaikka maaliskuu olikin haasteellinen, toteaa Tukiainen Kauppalehdelle.

Big Brotherin viides kausi käynnistyy Subilla elokuussa. Big Brother Extran juontaja paljastetaan kuitenkin jo huomenna maanantaina Subin syyspressissä.

Lue Kauppalehden uutinen aiheesta:
Big Brother menestys - tv-kanavalle jättitulos (15.5.2009)

Toimitus
Julkaistu 17.05.2009, 14:16
Powered by CuteNews

Uutisarkisto