Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Julkkis-BB

Päivä 41 / 41

Naisten ja miesten roolit tarkastelussa päivätehtävässä

Sukupuoliroolien stereotypioita laitettiin testiin maanantain päivätehtävässä. Asukkaat pääsivät testaamaan itseään arkipäiväisissä asioissa, vaikka välillä Big Brother yrittikin pistää lusikkaansa soppaan sotkeakseen asukkaiden suorituksia.

Finaaliviikon alkajaisiksi asukkaat jaettiin kahteen joukkueeseen, miehiin ja naisiin. Miehet ja naiset kisasivat viikon ensimmäisessä päivätehtävässä, jossa yritettiin selvittää, onko miehillä ja naisilla omat vahvuusalueensa arkipäiväisissä askareissa, vai voivatko miehet pärjätä ns. naisten hommissa ja päinvastoin.

Kolmiosaisen päivätehtävän ensimmäisessä osassa asukkaat pääsivat taskuparkkeeraamaan oikeaa autoa, ostosten kantoa ja lajittelua, vauvan hoitoa ja lopuksi rentoudutaan. Naisista Johanna Salminen osoittautui Jori A. Kopposta paremmaksi parkkeerajaksi Jorin kolistellessa merkkitolppia virhesekuntien arvoisesti. Sara Sieppi oli nopeampi ostosten lajittelussa ja vaikka oluen juonti meni naisten ja miesten välillä tasapeli, se ei auttanut miehiä. Ensimmäinen osa meni naisille.

Toisessa osassa oli vuorossa matematiikkaa, eli nyt sai hyödyntää hieman aivonystyröitään. Naisten edustajaksi tehtävään valittiin Sara ja miesten edustajaksi Aleks Vehkala. Tehtävät eivät olleet kovinkaan vaikeita, sillä asukkailta kysyttiin esimerkiksi kolmion kulmien yhteissummaa (180o). Big Brother häiritsi tehtävän suorittamista tuomalla lisähuoneeseen strippareita, mutta tästä huolimatta matemaattiset tehtävät saatiin ratkaistua. Sara voitti Aleksin pistein 5-2 ja toinenkin osa meni siis naisille.

Stripparit yrittivät häiritä Saran ja Aleksin matemaattisia pohdintoja. Lähde: Big Brother Suomi Twitter. 

Kolmannessa ja viimeisessä osiossa päästiin keittiöhommiin. Asukkaiden piti jakaa eriväriset hyytelöt kulhoista samanvärisiin rasioihin, esimerkiksi punainen hyytelö punakantiseen rasiaan. Lisäksi Big Brother oli tuonut taloon veitsiä ja haarukoita, jotka olivat sekaisin kasassa. Naisten piti lajitella veitset omaan astiaansa ja miesten haarukat.

Naiset valitsivat viimeisen tehtävän suorittajaksi Johannan ja miehet Jorin. Hyytelön laittaminen rasioihin sujui molemmilta mallikkaasti ja ilman ongelmia. Ruokailuvälineiden lajittelussa Johanna syyllistyi sääntörikkomukseen, kun hän nappasi hetkeksi itselleen myös haarukoita, vaikka niitä piti miesten lajitella.

Katsomosta käsin kannustanut Anu Saagim-Ratia kehui Johannan taktiikkaa kerätä ensin kaikki ruokailuvälineet ja poimia sen jälkeen sieltä pois haarukat. Jori valitti, että Johanna huijasi. Johannan tempun ansiosta aluksi tappiolla olleet naiset nousivat tehtävässä voittoon. Jälkeenpäin kisan tuomarina toiminut Big Brother julisti miehet voittajiksi ja hylkäsi naisten suorituksen sääntörikkeen vuoksi..

Kokonaiskilpailun voittivat kuitenkin naiset, sillä he voittivat tehtävän kaksi osaa miesten yhtä vastaan. Palkinnoksi naiset saivat osallistua BB:n järjestämään Hole-pihapeliin heittämällä pelissä normaalisti. Miehet joutuvat heittämään heikommalla kädellään ja yhdellä jalalla seisten.

Julkkis-Big Brotherin viimeinen viikko saatiin käyntiin paljon paremmissa merkeissä kuin edellinen viikko päättyi. Aika näyttää, pysyykö tunnelma hyvänä. Vai pitäisikö sanoa, kuinka kauan pysyy hyvänä?

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Sukupuolten taisto
Sukupuolten taisto: Arjen haasteita
Sukupuolten taisto: Arjen haasteita -ohjeet
Sukupuolten taisto: 1+1=2
Sukupuolten taisto: Keittiössä suhisee
Sukupuolten taisto: Tulos

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Sivuston sisältö ja tekninen toteutus © 2013 Jarkko Nieminen.
Big Brother Suomi materiaali © 2013 Sub / MTV MEDIA, Endemol Finland Oy.