Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Negaa ja jotain posia lisähaussa

Asukashaku vuoden 2014 Big Brotheriin saatiin viime viikolla lopullisesti päätökseen. Haku huipentui lisähakuun, jossa ainakin periaatteessa yleisö pääsi vaikuttamaan yhden asukkaan valintaan, mutta tuoko se BB-taloon jotain uutta tai lisäarvoa?

Perjantaina päättyneen lisähaun loppusuoralla oli kymmenen ehdokasta, joista yksi pääsee BB-taloon. Vaikka yleisölle luvattiin, että he saavat äänestää yhden asukkaan taloon, on se lopulta tuotannon käsissä, kuka pääsee taloon. Tämän mahdollistaa tuotannon hakuun sisällyttämä klausuuli, jossa ehdokkaan pitää täyttää tuotannon kriteerit, joista yksi on lääkärintarkastus. Tuotanto voi halutessaan keksiä vaikka minkälaisia kriteerejä, jotta oikea ehdokas saadaan taloon, jos "väärä" voitti äänestyksen.

Kikkailustaan tuttu Suomen Big Brotherin tuotanto ei välty näiltä spekulaatioilta. Tuotannolla on viime vuosilta vahva näyttö siitä, että se sekaantuu talon tapahtumiin enemmän kuin tarpeeksi, eikä vähinten häätöäänestyskikkailujen vuoksi. Siksi luotto BB-tuotantoon ei ole kovin korkea, että lisahaku sujuisi kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Toki kaikki on aina mahdollista.

Toinen asia, mikä liittyy lisähakuun, on asukkaan saama ennakkohuomio. Lisähaun kautta taloon päässyt asukas on jollain tasolla yleisön tiedossa, joten hänellä on tietty etulyöntiasema kauden alussa. Hakijoiden piti nimenomaan hakea faneja päästäkseen taloon, mutta ne ovat onneksi Facebook-kannatuksia.Kukaan hakijoista ei onneksi saanut tv-näkyvyyttä, joten tilanne ei nyt ole täysin epäreilu.

Jälkimmäinen spekulaatio on kuitenkin vain marginaalista lisähaun luonteen johdosta. Uskoisin, että kauden alettua lähdetään kuitenkin nollasta ja jokainen hakee suosikkinsa, kun asukkaat on julkaistu. Tilanne on täysin eri kuin kakkoskaudella, kun yhtä asukasta haettiin tekstiviestiäänestyksellä, jonka voitti Sari. Sari myös voitti kyseisen kauden, mutta tietenkään tämä ei todista tai takaa vielä mitään.

Jotain positiivistakin on löydettävissä lisähausta, sillä Big Brother on pysynyt paremmin esillä lähes läpi koko kesän. Lisähaun kiermurat ovat olleet hyvää buustausta alkavalle kaudelle. Toivotaan, että tämä nostaa BB:n kiinnostusta kymmenennelle kaudelle. Sitä tosiaan tarvitaan umpisurkean Julkkis-BB:n jälkeen.

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Nelonen julkisti Big Brother 2019 -juontajat. Kuka heistä on sinun suosikkisi?

Sivuston sisältö ja tekninen toteutus © 2014 Jarkko Nieminen.
Big Brother Suomi materiaali © 2014 Sub / MTV Oy & Endemol Finland Oy.