Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Pitkä odotus päättyy syksyllä - Kutina takaraivossa ennakoi Big Brotheria

Ruutukaappaus Fanisivut.net-sivuston BB-laskurista. Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net

Ensi syksynä tulee neljä vuotta täyteen edellisen Suomen Big Brotherin käynnistymisestä. Moni oli Big Brotheria toivonut takaisin ja moni oli toivonut, ettei BB:tä Suomessa enää ikinä nähdä. Totta se kuitenkin on, Suomen Big Brother on tehnyt paluun!

Eikä siinä paluussa kestänyt kuin 1517 päivää! Siis siitä, kun Big Brother 2014 päättyi ja Big Brother 2019:sta tiedotettiin, kuten laskurimme sivuston yläpalkissa kertoo. Vielä menee reilut pari sataa päivää ennen kuin tuo laskuri voidaan nollata ja paluu käytännössä tapahtuu, kun valot BB-talossa sytytetään ja kamerat käynnistetään. Olettaen, että kauden aloitus on vanhaan tapaan elo-syyskuun vaihteessa.

Kun aamulla kuulin Big Brotherin paluusta, tuli mieleen pari asiaa. Mietiskelin Big Brotheria muutama päivä sitten ja pohdin, voisiko nimenomaan Nelonen tuoda Isoveljen takaisin suomalaisiin ruutuihin. No, Jim toi, joka kuuluu Nelonen Mediaan. Mietin samassa yhteydessä pari päivää sitten, että voisi jossain vaihessa kaivella arkistoja ja katsella vanhoja BB-tallenteita koneelta.

Nyt ei sentään ollut kolottavaa polvea (en ole vielä tarpeeksi vanha), jolla vanha kansa ennusti sateita, mutta jonkinlainen kutina takaraivossa oli ainakin. Tallenteita voisikin katsoa muistojen verestämiseksi, mutta ensi syksynä tallenteet eivät ole tarpeen, kun uusi kausi alkaa. Jimiltä ja Ruudussa nähtävä 11. kausi herättää odotuksia, sillä viimeiset kaudet Subilla olivat aika kauheita. Niihin ei hirveästi halua palata edes tallenteissa.

Uudella Big Brotherilla on kova työ palauttaa formaatin uskottavuus ja kiinnostavuus. Big Brotheria on kuitenkin kaivattu heikoista viimeisistä vuosista huolimatta ja paluusta on kyselty minultakin näiden Fanisivujen kautta tasaisin väliajoin. Valitettavasti ennen tätä en ole voinut vastata kuin "eioota".

Olen varovaisen toiveikkaana uudesta kaudesta. Nelonen Media on uudistanut viime vuosina varsin onnistuneesti muutaman MTV:llä aiemmin olleen ohjelman, esimerkiksi Napakympin, joka on nostettu naftaliinista ohjelmistoon. Tämä on mahdollista myös Big Brotherin kohdalla, mutta tulevan syksyn asukaskattausta ja käsikirjoitusta on mietittävä tarkasti, samoin kuin henkilöstöä, jotka ryhtyvät BB:tä tekemään.

Suomen Big Brotherista vastaa tuotantoyhtiö Endemol Shine, joka tuotti Endemol Finlandin nimellä Big Brotheria vuosina 2011-2014. Eli käytännössä sama yhtiö on taustalla, mutta ketkä ovat tekijät? Yhtenä tekijöistä voisi olla BB-fanien keskuudessa lempinimellä "Jumalan Ruoska" tunnettu radiojuontaja ja tv-ohjaaja Kim Sainio, joka on ollut Big Brotheria tekemässä vuosina 2006-2009 ja 2011-2014 ja parhaillaan Sainio juontaa Nelonen Mediaan kuuluvalla Radio Rockilla.

Kuulemme varmasti kevään mittaan lisää, ketkä tulevat tekemään BB:tä niin ruudun takana kuin sen edessä. Asukashaku käynnistyy keväällä ja toivottavasti asukaskattaus saadaan mielenkiintoiseksi ja maantieteellisesti kattavaksi, ettei asukkaita haalita pelkästään Etelä-Suomen "seduloista". Hyvään Big Brotheriin vaaditaan paljon muutakin, kuten esimerkiksi tehtävät ja muut tapahtumat talossa, jossa epäonnistuttiin etenkin viimeisten vuosien aikana varsin pahasti, mutta palataan näihin tulevaisuudessa lisää.

Tuotannolla on kova urakka edessään, ovat siellä ketkä tahansa. Odotukset ovat kovat ja BB-fanit ovat tunnetusti yksi kriittisimpiä faneja suosikkiohjelmaansa kohtaan. Ruoskaa tulee, jos homma ei kulje ja kaikille ollaan jossain vaiheessa antamassa kenkää kuin lätkäjoukkueessa konsanaan.

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kommentit   

 
hiemanepäilevä
0 #1 VS: Pitkä odotus päättyy syksyllä - Kutina takaraivossa ennakoi Big Brotheriahiemanepäilevä 12.01.2019 17:58
Tuo ”uusi” logo ei varmaan ole virallinen. Tai ainakin se on kopioitu suoraan Big Brother Universen -Facebook sivuilta. Mielestäni logo on kyllä tylsähkö ja tuo mieleen vuoden 2010 kauden logon. Toivon todella kunnon uusia tuulia formaattiin.

Minnekköhän BB-talo rakennetaan? Tuskin kutojantielle koska ainakin vuosi sitten entisen BB-talon teollisuushalli in oltiin rakennettu jonkinlainen liikuntakeskus. Varmaan kuitenkin Espooseen?

Kiva saada taas BB takaisin ruutuun, mutta haluan todellakin uudistuksia. Iso uusi talo ja kunnon piha-alue!
Lainaa | Ilmoita ylläpidolle
 

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Uusi BB-talo on valmistumassa kauppakeskus Redin yhteyteen. Mikä vanhoista BB-taloista oli mielestäsi paras? Voit halutessasi kommentoida vastaustasi tulossivun kommenttikenttään.

2005 - 3.2%
2006 - 3.2%
2007 - 0.8%
2008 - 1.6%
2009 - 79.8%
2010 - 0%
2011 - 7.3%
2012 - 1.6%
2013 (Julkkis-BB) - 0.8%
2014 - 1.6%

Ääniä yhteensä: 124
Tämä äänestys on jo päättynyt : 18.08.2019