Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

BB-talo kauppakeskuksessa antaa tuotannolle paljon mahdollisuuksia

Tällä viikolla kuultiin mielenkiintoisia uutisia uudesta BB-talosta. Tänä vuonna BB-talo tulee sijoittumaan kauppakeskukseen, joka avaa tulevaan Big Brotheriin uusia mahdollisuuksia.

Nelosen ilmoitettua tammikuussa Big Brotherin paluusta alkoivat luonnollisesti kovat spekulaatiot. Alkuvuosi oli hiljaiseloa aina huhtikuun alkuun saakka. Aikaisempia BB-kausia myöhemmin tapahtunut asukashaun alku käynnisti Big Brotherin odotuksen toden teolla.

Iso pala tulevan kauden palapelin rakentamista on BB-talo, jonka sijainti julkistettiin alkuviikosta. Se ei ollut yllätys, että uusi talo sijoittuu täysin uuteen paikkaan, mutta se oli yllätys, että BB-talo sijoittuu kauppakeskuksen liepeille. Redin uuteen tornitaloon rakennetaan arkkitehti Marco Casagranden johdolla uskoakseni jotain täysin erilaista aikaisempiin kausiin verrattuna.

Erilaista on ainakin sijainti. Kalasataman ytimessä, kauppakeskuksen kyljessä tarjoaa asukkaille aktiviteetteja ja tehtävämahdollisuuksia enemmän kuin johonkin teollisuushalliin rakennettu talo. Luonnollisesti tämä tuo mukaansa kaupallisuuden ja Big Brotherin yhteydessä kirosanan asemaan nousseen tuotesijoittelun. Toivottavasti tässä käytetään järkeä, mutta on myös ymmärrettävä, että tuotesijoittelulla ja yhteistyökumppaneilla maksetaan osittain ohjelman tekeminen.

Asukkaat tulevat Nelosen antamien tietojen perusteella elämään Kalasatamassa tornitalon perustaan rakennettavassa talossa ja asukkailla on käytössään myös kattopiha ja tehtäväalue. Ennakkotietojen mukaan asukkailla on myös mahdollisuus päästä mm. ostoksille kauppakeskukseen aukioloaikojen ulkopuolella ja varmasti tulee muitakin tilanteita, jossa kauppakeskusyhteistyö näkyy kauden aikana.

Uudenlaisella paikalla saadaan myös BB-faneja aktivoitua seuraamaan ohjelmaa. Uskoisin, että syksyllä kauppakeskuksessa voi seurata BB-talon elämää siellä käydessä ja saattaa olla mahdollista, että katsojilla on mahdollista nähdä asukkaita muutenkin kuin tv-ruutujen tai screenien välityksellä. Tässä toki piilee ongelma, miten asukkaiden eristys säilytetään, ettei katsojat pääse ns. iholle tai huutelemaan seinien läpi tai heittämään jotain taloon. Puhumattakaan siitä, että joku katsoja pääsisi karkaamaan taloon.

Ainakin tässä vaiheessa kuvio BB-talon sijoittamisesta Kalasatamaan vaikuttaa hyvältä. Yhteistyö antaa paljon molemmille osapuolille, niin Neloselle kuin Redille. Big Brother on kärsinyt uskottavuusongelmasta ja huonosta tasosta viimeisinä Sub-vuosinaan ja Redillä taasen on ollut käynnistysvaikeuksia avaamisensa jälkeen, kun kauppakeskus on kärsinyt asiakkaiden puutteista ja ilmeisesti myös joitakin liikkeitä on jo lopettanut siellä Redin lyhyen historian aikana.

Big Brotherin uuden tulemisen alku on ainakin lupaava. Vanhoja faneja kosiskellaan takaisin ja uusia yritetään hankkia uudella talokonseptilla ja muutenkin näyttää olevan tekemisen meininki. Myös yleisöä näyttää kiinnostavan, sillä Nelonen ilmoitti talojulkistuksen yhteydessä, että BB:hen on hakenut jo noin 2000 hakijaa ensimmäisen hakuviikon aikana. Loppukevään ja kesän aikana kuullaan lisää, mitä syksyllä on luvassa mm. juontajan osalta.

Toteutus tietenkin ratkaisee lopullisesti, millainen tämän vuoden Big Brotherista tulee. Aikaisemminkin on luvattu vaikka mitä, mutta toteutus on enemmän tai vähemmän lässähtänyt etenkin 2010-luvulla. Tuotantotiimistä emme tiedä muuta kuin tuotantoyhtiön nimen (Endemol Shine Finland Oy) ja esimerkiksi koko paletista vastaava ns. ydintiimi on vielä julkisuudelta hämärän peitossa. Onko tuotannossa mukana esimerkiksi monena vuonna pääohjaajana toiminut Kim Sainio, joka työskentelee tällä hetkellä Nelonen Median Radio Rockissa? Ainakin konsernin puolesta onnistunee yhä asukkaiden kuumotus päiväkirjahuoneessa, mikäli vain miestä itseään kiinnostaa.

Nelosella ja Endemolilla on hyvä mahdollisuus nostaa Suomen Big Brother entiseen loistoonsa. Se on vaativa tehtävä, sillä BB-fanit ei tunnetusti tyydy vähään.

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kysely

Uusi BB-talo on valmistumassa kauppakeskus Redin yhteyteen. Mikä vanhoista BB-taloista oli mielestäsi paras? Voit halutessasi kommentoida vastaustasi tulossivun kommenttikenttään.

2005 - 3.2%
2006 - 3.2%
2007 - 0.8%
2008 - 1.6%
2009 - 79.8%
2010 - 0%
2011 - 7.3%
2012 - 1.6%
2013 (Julkkis-BB) - 0.8%
2014 - 1.6%

Ääniä yhteensä: 124
Tämä äänestys on jo päättynyt : 18.08.2019