Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Big Brother 2011

Päivä 104 / 104

Finalistianalyysi 2011

Big Brotherin finaali jo häämöttää ja on perinteisen finaalianalyysin aika. Tänä vuonna BB-talossa Finalisteja on viisi, jotka ovat kaikki alkuperäisasukkaita, jotka ovat muuttaneet taloon jo elokuun lopussa.

Ensimmäistä kertaa sitten ensimmäisen kauden vuonna 2005 kaikki Finalistit ovat alkuperäisasukkaita. Asukkaita Finaalissa on enemmän kuin koskaan ennen, peräti viisi: Ben, Janica, Mikael, Suvi ja Tanja. Seuraavassa lyhyet analyysit kustakin Finalistista.

Ben

Talon "kultapoika", joka alkukaudesta pelasi ja juonitteli täysillä "limaklikin", eli Salarin, Amandan ja Tamerin kanssa (myöhemmin myös Veera ja Stefan). Mies on mielistellyt muita asukkaita tähän päivään mennessä, ainoastaan juonittelu on jäänyt pois, kun "limaklikin" jäseniä on yksi kerrallaan pudonnut talosta. Vallitseva luonteenpiirre on ollut myös takanapäin pahan puhuminen tietyistä asukkaista ja sitten puhuu mukavia edessäpäin näille asukkaille.

Valehtelu ja asioiden selittely parhain päin tuntuu olevan myös luonteenomaista tälle kävelevälle hampaidenvalkaisu- ja solariummainokselle. Itserakas tyyppi, joka ei kestä yhtään kritiikkiä, vaan ottaa siitä itseensä. Väittää itseään tsemppariksi, joka antaa aina muille, mutta todellisuus on osoittanut, että on toiminut täysin päinvastaisesti.

Yllättävää, että muut asukkaat eivät ole nähneet Benin läpi käytännössä koko kauden aikana. Ajoittain näyttää, että muut asukkaat saavat puhkaistua kuplan nimeltä Ben, mutta aina mies on onnistunut selvittämään tilanteen parhain päin omalta kannaltaan. Kaikista pelottavinta tuntuu olevan, että Ben tuntuu itse uskovansa kaiken sen, minkä selittää. Edes videotodisteet eivät tunnu saavan muita asukkaita kääntämään kelkkaansa.

Ben tuntuu olevan kuin kissa, joka putoaa aina jaloilleen. Hänellä tuntuu olevan suuret kannattajajoukot, jotka ovat hänet pelastaneet häätöäänestyksistä. Katsojat ovat monesti ajatelleet, että Benin ehtii pudottaa myöhemmin, mutta niin vain "Big Ben" on luovinut tiensä Finaaliin. Voi olla sunnuntaina musta hevonen ja nousta yllätysvoittoon, jos muiden Finalistien kannattajat tyytyvät vain kampittamaan toisiaan, eikä keskittymään omaan suosikkiin.

Janica

Yhdestä BB-talon äideistä löytyy vahvasti kaksi erilaista puolta. Ystävällinen, rauhallinen ja ujohko yh-äiti Janica ja viekoitteleva, seksikäs ja välillä ilkeä strippari Jade. Molemmat puolet ovat olleet selvästi näkyvillä läpi kauden. Janica on esillä, kun nainen on selvin päin, mutta Jade nousee esiin, kun Janica saa "viinaa koneeseen".

Janica on ollut yksi kauden keskeisimmistä asukkaista, jolla oli huonot välit 11. viikolla häädetyn Annikan kanssa. Huonot välit alkoivat kehittyä jo kauden alussa mehiläisviikkotehtävän aikana ja ne kärjistyivät taivaassa ja helvetissä. Välit eivät koskaan palautuneet kaverillisiksi, vaikka he sopivatkin asiat ennen Annikan häätöä.

Pitkävihaisuus ja asioiden jauhaminen tuntui olevan Janican piirteitä. Vanhat asiat hiersivät häntä pitkään ja hän puhui asioista kavereilleen selän takana. Kauden loppua kohden tämä kiihtyi, vaikka alkukaudesta hän pystyi juttelemaan varsin järkeviä selvin päin. Läheisimmiksi henkilöiksi Janicalle muodostuivat Sebastian, Suvi ja Tanja.

Seksuaalisuuttaan nainen toi vahvasti esiin stripparitaustansa vuoksi ja Janica tekikin muutaman show'n peräti kahden maan BB-talossa. Janica pääsi asukasvaihtoon Norjan BB:hen ja harrasti siellä seksiä Roberton kanssa. Janica oli myös ahkera suorittaja viikkotehtävien suorittaja ja hän olisi halunnut joutua aina sinne vaikeammalle puolelle. Jostain syystä nainen kuitenkin sai yleensä helpot olosuhteet, kuten taivaspaikka taivas ja helvetti -viikkotehtävässä.

Finaalia ajatellen Janicalla on vankka kannattajapohja "pornoperheestään", kuten hän on itse todennut. Lisäksi Janica saattaa saada vetoapua Sebastianin kannattajilta, koska he olivat hyvin läheisiä - ei tosin romanttisessa mielessä. Ehdottomasti yksi voittajasuosikkeja, kun Sebastian tuli häädetyksi viime sunnuntaina.

Mikael

Finaaliviikkoäänestyksen voittaja on saanut ottaa kauden rauhassa, koska ei ole tarvinnut pelätä nimeämisiä ja häätöäänestyksiä. Valitettavasti tämä on jättänyt hieman jälkensä Mikaeliin, joka ei ole paljoa antanut tämän kauden aikana. Osittain tämä on kuitenkin myös miehen persoonaa, eikä hän ole halunnut avautua itsestään kameroiden edessä.

Mikaelin kauteen on varman finaaliviikkopaikan lisäksi vaikuttanut lähes yhtä paljon, ellei jopa enemmän, BB-romanssi Annikan kanssa. Annika ja Mikael ihastuivat jo kauden alkupuolella ja sen jälkeen parin kuhertelua nähtiin talossa aina Annikan häätöön saakka. Häädöstä huolimatta Annika on ollut säännöllisesti Mikaelin mielessä loppuviikkojen ajan. Häröily ja temppuilu on kuulunut silloin tällöin Mikaelin repertuaariin, mutta Annikan lähdettyä hän menetti myös hassuttelukaverinsa ja ajoittain Mikael vain makaa flegmaattisesti sängyllä tai sohvalla pyöritellen hiuskiehkuroitaan.

Kuten todettua, Mikael ei paljon puhunut vakavista asioista talossa. Siis lässyttänyt, kuten Mikael olisi asian ilmaissut. Tästä mies onkin saanut kuittia läpi kauden. Kahden kesken Mikael on kuitenkin puhunut myös aroista aiheista, mutta suuressa joukossa hän ei ole suostunut tätä tekemään, vaan mielummin poistunut paikalta. Annikan lisäksi läheisiksi Mikaelille talossa tulivat Sebastian ja Terhi.

Mikael on ehdottomasti sterotyyppisin vaihtoehto Suomen BB:n voittajaksi. Mikaelin rauhallinen olemus saattaa ollakin avain voittoon, sillä hän ei ole paljon mokaillut. Lisäksi Annikan kannattajat ovat potentiaalisia Mikaelin äänestäjiä. Kaikista "helpoin" valinta voittajaksi, joka ei paljon ristiriitoja tai katsojien jakautumista aiheuttaisi - kelpaisi lähes kaikille paremman puutteessa.

Suvi

BB-talon virallinen valittaja vuonna 2011. Lähes kaikki mahdolliset vaivat, mitkä ihmisellä voi olla, on käyty Suvin taholta läpi. Usein tuntuu, että Suvi on perinteinen luulosairauspotilas, joka on lääkäreiden kauhu ulkomaailmassa. Valitus yltyy aina, kun jotain ikävää pitäisi tehdä, mutta kun on mahdollisuus bilettää ja tanssia, vaivat ovat yht'äkkiä tiessään.

Aluksi Suvi vaikutti oikeudenmukaiselta ja sympaattiselta asukkaaltaan valituksesta huolimatta. Monien sydämet heltyivät, kun Suvi kävi taivas ja helvetti -viikkotehtävän aikana antamassa ruokaa helvettiläisille ja uhkasi luovuttaa viikkotehtävän, koska ei kestänyt asuintovereidensa kärsimyksiä helvetissä. Läheisimmiksi asukkaiksi Suville muodostuivat Sebastian, Janica, Tanja ja Salar.

Kauden edetessä Suvista on noussut kuitenkin itsekkäitä piirteitä ja vahva pelaamisen maku. Suvi on usein viime aikoina yrittänyt lyödä kiilaa läheisten asukkaiden väliin. Läpi kauden Suvi on innokkaasti puuttunut toisten asioihin, mutta nyt Finaalin lähestyessä, Suvi on alkanut mustamaalaamaan keskustelukumppanilleen toisia asukkaita. Erityisesti tulilinjalla on ollut Tanja, josta hän on puhunut pahaa Janicalle. Suvin harmiksi Tanja sai selvitettyä välinsä Janican kanssa, eikä Janica tainnut purematta niellä Suvin syöttämää soopaa.

Suvi on yllättävästi selviytynyt aina Finaaliin saakka. Kannattajia parturi-kampaajalla on tuntunut riittävän aina sunnuntaisin, sillä hänet on pelastettu usein vaikeasta tilanteista väliaikatilanteiden kehittymisen perusteella. En usko, että finaalisunnuntaina paukut aivan riittävät, kun joutuu kilpailemaan parhaita asukkaita vastaan.

Tanja

Väritön ei ole todellakaan se sana, jolla voidaan kuvata Tanjan taivalta BB-talossa. Tanja on ehdottomasti joutunut kovimmalle Finalisteista. Tanja on joutunut useasti häätöäänestykseen ja selviytynyt niistä. Näiden lisäksi BB antaa tasaisen tappavaan tahtiin kakkaa Tanjan niskaan, mutta aina espoolainen on siitä noussut.

Lähes jatkuvat vastoinkäymiset ovat käyneet Tanjan jo valmiiksi heikohkolle itsetunnolle. Erityisesti nimetyksi joutuminen on ollut kova paikka Tanjalle viikosta toiseen. Tanjalle on ollut tärkeää, että hänestä pidetään talossa. Naiselle on tullut usein tunne, että hänet on petetty, eikä hänelle ole yhtään kaveria talossa. Viimeksi tämä purkautui pahana vihoitteluna viimeisten, julkisten nimeämisten jälkeen.

Miksikään luovuttajaksi Tanjaa ei myöskään voi sanoa. Omanlaisellaan sarkastisella ja itseironisella huumorilla nainen on luovinut kohta 15 viikkoa, eikä se todellakaan ole ollut mitään ruusuilla tanssimista. Kaikki asukkaat eivät ole ymmärtäneet Tanjan huumoria ja tämä on aiheuttanut ristiriitoja pitkin kautta. Tanja kiihtyy helposti nollasta sataan ja hänen paras ja huonoin puolensa on samaan aikaan se, että hän näyttää tunteensa välittömästi ilman mitään suodatinta. Läheisimpiä henkilöitä talossa Tanjalle ovat olleet Sebastian, Janica, Suvi, Terhi ja Annika.

Vaikka Tanja on selvinnyt peräti viidestä häätöäänestyksestä kauden aikana, voi Finaalin voitto olla todella kovan työn takana. Ainakin kaksi kovempaa ennakkosuosikkia löytyy ja Tanjalla on myös paljon vihaajia. Tanjan voitto olisi aitouden voitto ja kuvainnollinen keskisormen nosto BB:lle ja muille asukkaille - todellinen "siitäs saitte". Epätodennäköiseltä siis vaikuttaa, että Tanja olisi ainakaan kahden viimeisen asukkaan joukossa keskisohvalla.

Big Brother 2011 -voittaja selviää Big Brother 2011 -Finaalissa ensi sunnuntaina.

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Sivusto © 2011 Jarkko Nieminen.
Big Brother Suomi © 2011 Sub.