Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Big Brother 2011

Päivä 104 / 104

Sub teki tulosta BB:n katsojamäärien laskusta huolimatta

TV-kanava Sub jatkaa vahvan tuloksen tekemistä, vaikka Big Brotherin katsojaluvut kääntyivät viime vuonna laskuun. Sub kasvatti viime vuonna niin liikevaihtoaan kuin liikevoittoakin.

Big Brother on ollut menestys Subille kaikilla mittareilla sen alusta lähtien. Ohjelma on ollut myös koko kanavan kantavista voimista, vaikka viime vuonna sen suosio taittuikin.

Katsojaluvut nousivat vuosi vuodelta BB:n aloittamisesta, eli vuodesta 2005 lähtien. Vasta viime vuonna kasvu pysähtyi ja luvut kääntyivät laskuun. Katsojalukujen putoamisesta huolimatta BB oli edelleen Subin katsotuin ohjelma ja muutenkin hyvin katsottu.

Laskusta huolimatta Subin tuloskunto pysyi hyvänä, kertoo Kauppalehti. Huhtikuussa julkaistu tilikauden 2010 tulos kertoo, että SubTV Oy:n liikevaihto kasvoi 13 % 47,6 miljoonaan euroon. Edellisenä vuonna liikevaihto oli ollut 42,1 miljoonaa euroa, eli kasvua oli 5,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi tilikaudella 7,5 miljoonasta eurosta 8,8 miljoonaan euroon, eli kasvua oli 1,4 miljoonaa euroa (+18 %).

Tuloksen parantumisen taustalla on varmaankin se, että yleinen taloudellinen tilanne oli parempi vuonna 2010 kuin 2009. Big Brotherilla on varmasti ollut suuri rooli tuloksessa ja viime vuonna sitä helpotti vielä kauden 2009 korkeammat katsojaluvut. Kuinka käy tämän kauden myynti yhteistyökumppaneille, kun katsojaluvut ovat olleet laskussa?

Viime vuoden tilinpäätöslukemilla voidaan kuitenkin todeta, että Subin ei kannata luopua BB:stä ainakaan vielä. Luultavasti ohjelmalla riittää vetovoimaa ainakin muutaman vuoden ja niin kauan, kun kanava jatkaa voitollisena, BB pysynee ohjelmistossa. Tulevalla kaudella on kuitenkin merkittävä rooli, saadaanko Suomi-versiosta jälleen mielenkiintoinen, vai alkaako BB:n lähtölaskenta tästä syksystä.

Big Brotherin seitsemäs kausi alkaa Subilla elokuun lopussa.

Kauppalehden tiedote SubTV Oy:n tuloksesta (27.4.2011)

Jaa ystävälle

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Sivusto © 2011 Jarkko Nieminen.
Big Brother Suomi © 2011 Sub.