Ville, Eeva-Leena ja Helmeri viikkotehtävän risteilyllä VIP-asiakkaina, muut asukkaat henkilökuntana

Video: Kristian jakaa ensimmäiset työtehtävät viikkotehtävän aluksi. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Big Brother -kauden toinen viikkotehtävä käynnistyi maanantaina. Asukkaat ovat risteilyllä ja osa heistä toimii henkilökuntana ja osa saa olla VIP-asiakkaina.

Iltapäivällä saadussa viikkotehtävässä VIP-asiakkaiksi pääsivät Ville, Eeva-Leena ja Helmeri. Ville ansaitsi VIP-asiakkuuden, kun hän oli paras varas viime viikon viikkotehtävässä. Eeva-Leenasta tuli VIP voitettuaan katsojaäänestyksen ja kolmannen VIP-asiakkaan, Helmerin, sai valita Ville. Muut asukkaat toimivat alus M/S Big Brothellan henkilökuntana.

Ville sai valita myös laivan risteilypäälliköksi Kristianin, joka määräsi muulle henkilökunnalle roolit ja työvuorot. Työvuorot kiertävät koko viikkotehtävän ajan ja Kristiania lukuun ottamatta koko henkilökunta joutuu tekemään kaikkia tehtäviä. Jaettavat tehtävät ovat kaksi kokkia, kaksi siivoojaa, ruorimies, infotyöntekijä ja kaksi viihdehenkilöä. Yksi henkilö on aina vapaavuorossa. Vuoro vaihtuu aina, kun sumutorvi soi.

Henkilökunta palvelee matkustajia parhaan mahdollisen kykynsä mukaan ja heidän toiveensa täyttäen. Henkilökunta on valmis palvelemaan matkustajia ympäri vuorokauden ja heitä tarpeettomasti häiritsemättä. Vain Kristianilla on oikeus olla matkustajien seurassa. Risteilypäällikkö Kristian ottaa vastaan matkustajien pyynnöt ja vie ne eteenpäin. Kokit toteuttavat heidän ruokatoiveensa. Kokit saivat aluksi ala carté -listan, josta valmistaa ateria matkustajille. Kokit vastaavat myös tarjoilusta ja myös henkilökunnan ruoan valmistuksesta.

Muu henkilökunta suorittaa tehtäviä toimenkuvansa mukaisesti. Siivoojat siivoavat sekä matkustajien että henkilökunnan tiloja, ruorimies huolehtii, että laiva pysyy suunnassaan, infohenkilö tiedottamisesta matkustajille ja henkilökunnalle kuulutuksilla ja viihdehenkilöt huolehtivat ohjelman järjestämisestä matkustajille. Ruorihenkilön on pidettävä koko ajan vähintään yksi käsi ruorissa ja toteutettava mahdolliset suunnanmuutokset. Infohenkilön on istuttava jatkuvasti infopisteellä ja välitettävät tulostimelta tulevat viestit ja kuulutettava ne laivaan.

Kristian otti tehtävässä heti jämäkän otteen ja hoputti henkilökuntaansa toimintaan ja määräsi tehtävät heille. Heti alusta alkaen Kristian oli kovassa paineessa, kun hän joutui pitämään matkustajat tyytyväisenä ja samalla huolehtimaan, että työt sujuvat. Henkilökunta ahkeroi ja oudoista ruokalajeista ja puuttuvista resepteistä huolimatta päivällinen alkoi valmistua. Haasteita toivat nopeat vuoronvaihdot, jotka pitivät henkilökunnan varpaillaan.

Aterian lisäksi henkilökunnan piti valmistaa ohjelmaa matkustajille, mutta molemmissa onnistuttiin hyvin. Matkustajat olivat tyytyväisiä saamaansa palveluun ja he kehuivat ruokaa ja ohjelmaa. Hieman Ville, Eeva-Leena ja Helmeri helpottivat etenkin keittiöhenkilökunnan urakkaa pyytämällä ruokalistalta sitä, mitä keittiö suositteli.

Asukkaat pysyivät hyvin rooleissaan ainakin viikkotehtävän ensitunneilla. Viikkotehtävän onnistumisen ratkaisee henkilökunnan rooleissaan, mutta myös matkustajien on osattava roolinsa ja nauttia matkastaan. Matkustajilla on käytössään sviitti, jossa he nukkuvat. Sviitti on lisähuone, joka on käytössä ensimäistä kertaa tämän vuoden BB-talossa. Se sijaitsee makuuhuoneen ja olohuoneen välissä käynti siihen on pihan puolelta. Sviitissä on sängyt, televisio ja oma wc.

Asukkaat päätyivät lyömään vetoa viikkotehtävästä 80 vedonlyöntiprosentilla.

Viikkotehtävän roolit BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.