Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Ainakin vuosi lisää Ferrarilla Räikköselle

Suomalaisittain kuultiin hyviä F1-uutisia tällä viikolla, kun Ferrari ilmoitti tehneensä Kimi Räikkösen kanssa vuoden jatkosopimuksen. Tämä tietää sitä, että kokenut suomalainen nähdään Formula 1:ssä ainakin kauden 2018 loppuun asti.

Spekulointi Räikkösen jatkosta on pyörinyt ilmoilla käytännössä kauden alusta lähtien. Vaikka Ferrari on eittämättä ollut voittaja-auto tänä vuonna, oli kauden alku Räikkösellä vaikea ja hänen jatkonsa kyseenalaisesti. Osin aiheellinenkin kyseenalaistaminen ei hirveästi vähentynyt, vaikka kesän kynnyksellä Räikkösen otteet paranivat.

Räikkösen mestaruusmahdollisuudet olivat menneet ja hän joutui Sebastian Vettelin apupojaksi. Konkreettisimmin tämä näkyi juuri ennen kesätaukoa Unkarin GP:ssä, jolloin Räikkönen ei saanut voittaa, vaikka hänellä oli Vettelilä enemmän kyytiä. Vettel kärsi Unkarissa teknisistä ongelmista, mutta Räikkönen ei lähtenyt uhmaamaan tallin ohjeita ja hän turvasi Vettelin voiton ja tallin kaksoisvoiton vajaa kuukausi sitten.

Uskoisin, että Räikkösen toiminta Unkarissa oli ratkaiseva tekijä suomalaisen jatkosopimuksen kannalta. Vielä heinäkuun alussa jopa itse pääjohtaja Sergio Marchionne halusi käydä Räikkösen kanssa kehityskeskusteluja ja monet pohtivat, että ovatko Räikkösen jatkomahdollisuudet Ferrarilla mennyttä. Unkarin GP:n lojaali toiminta saattoi ratkaisevasti kääntää kelkan Räikkösen hyväksi ja ainakin yhden vuoden suomalaiset saavat nauttia Räikkösen suorituksista F1-areenoilla.

Tuli sopimus mistä syistä hyvänsä, on kuitenkin todettava, että hyvän kesän Räikkönen on ajanut. Valitettavasti hidas syttyminen kauteen verotti alkukauteen ja tähän olisi hyvä tulla muutos, mikäli Räikkönen haluaa menestyä muutenkin kuin vain yksittäisissä kisoissa. Voiko olla niin, että iän lisääntyminen ja perheenlisäys ovat hieman seestäneet Räikköstä, joka vie sen viimeisen prosentin ja valmistautumisen joitain yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta?

Hieno juttu joka tapauksessa, että jatko Räikköselle saatiin ja toivottavasti mies saa arvoisensa kauden ensi vuonna, jos kausi jää hänen viimeisekseen. Se nyt on varmaa, että spekulointi Räikkösen jatkosta kauden 2018 jälkeen alkaa jo varhain ensi vuonna, jos ei jo tämän vuoden lopussa.

Vielä, kun saataisiin Valtteri Bottaksen sopimusasiat kuntoon, niin voitaisiin valmistautua hyvillä mielin jälleen kaikkien aikojen suomalaiskauteen.

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50