Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Vanha ärtyisä valittaja

Fernando Alonso nykyään valittaa jatkuvasti niin median edessä kuin tiimiradiossa. Lisäksi useat viime hetken keskeytykset kielivät täydestä turhautumisesta ja ainakin osittaisesta motivaation romahduksesta. Tuovatko uusimmat varikkohuhut valoa Alonson risukasaan?

On hyvin ymmärrettävää, että McLarenin ja erityisesti Hondan voimayksikön suorituskyky ja luotettavuus söisivät kenen tahansa motivaatiota ja halua työskennellä ns. sata lasissa. Jos työväline jättää joka viikonloppu kuljettajan radan varteen milloin mistäkin syystä ja kuljettaja saa kilpailuun kymmenien lähtöruutujen rangaistukset niskaansa, saa olla aika kova kaveri, joka nämä mukisematta nielisi - edes kymmenien miljoonien eurojen palkalla.

Fernando Alonsolta on saatu kuulla monenlaista valitusvirttä, sarkastista kommentointia ja suoranaista kritiikkiä tallia ja moottorikumppania kohtaan. Välillä kuitenkin Alonsolla tämä menee pahasti yli, eikä niitä voi aina ymmärtää, kun valittaminen ei tilannetta muuta mihinkään. Näyttäisi käyneen niin, että turhautumisen myötä Alonso on menettänyt kiinnostustaan, kun kilpailukykyä ei ole. Tämä sitten purkautuu keskittymällä epäolennaisuuksiin ja jauhamalla kierroskaupalla aiemmin tapahtuneista asioista.

Yksi tällaisista oli Italian GP:n tilanne Renaultin Jolyon Palmerin kanssa. Monzassa Palmer veti shikaanin suoraksi, kun hän ei saanut autoaan pysymään radalla kamppailutilanteessa Alonsoa vastaan. Alonso valitti tiimiradioon Palmerin hyötyneen tilanteesta ja se vietiin tuomariston käsittelyyn. Palmer sai shikaanin oikaisusta viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka oli linjassa aikaisempien vastaavien tuomioiden kanssa, mutta Alonsolle tämä ei kelvannut.

Se on ihan normaalia, että purnataan toisten saamista - omasta mielestä - epäreiluista tuomioista, mutta Alonso jaksoi jauhaa tilanteesta vielä useita kierroksia myöhemmin. Lisäksi Alonso halusi tietää Palmerin kisan etenemisestä, vaikka mies oli jäänyt selvästi Alonson taakse, joten pahasti oli Palmer päässyt espanjalaisen ihon alle. Kuultuaan Palmerin keskeytyksestä, Alonso tokaisi karman iskeneen Palmeriin, mutta Alonson kilpailua se ei miksikään muuttanut. Alonso itsekin lopulta keskeytti.

Mitä tulee näihin Alonson keskeytyksiin, on mielenkiintoista havaita, että niitä tulee joskus muutama kierros ennen loppua, kun mahdollisuudet pistesijoihin ovat menneet. Onko tämä Alonson mielenosoituksellinen tapa kertoa mielipiteensä McLaren-Hondan tilanteesta? Ilmeisesti Italiassa loppukierrosten vetäytymisen taustalla oli teknisiä ongelmia, mutta sitä edeltänyt Belgian Span keskeytys oli mysteeri. Siinä Honda ei löytänyt vikaa Alonson voimayksiköstä, vaikka espanjalainen valitti moottoriongelmasta ennen keskeyttämistään.

Mielenkiintoista nähdä, mikä on Alonson suunta loppukaudella ja ensi kaudella. Huhut McLarenin Honda-yhteistyön katkaisemisesta ovat kiihtyneet syksyn alettua. Viimeisimpien huhujen mukaan McLaren olisi saamassa ensi kaudeksi Renaultin voimayksikön ja Honda siirtyisi Toro Rosson kumppaniksi. Samalla Carlos Sainz Jr. siirtyisi Renaultille ja tällä kuviolla saataisiin Alonso pysymään McLarenilla. Alonson jääminen McLarenille olisi espanjalaiselle kaiketi vähiten huono, jos voimayksikkö vaihtuu Hondasta Renaultiksi. Kärkitallit ovat käytännössä täynnä, eikä näiden ulkopuolella ole edes teoreettisia resursseja taistella voitoista ja maailmanmestaruuksista kuin McLarenilla.

Renault saattaa pelastaa Alonson uran jo toista kertaa. Edellisellä kerralla Alonso pääsi ulos tulehtuneesta tilanteesta McLarenilta kauden 2007 jälkeen siirryttyään Renaultin tehdastalliin ja jälleen Renault tulee pelastavana enkelinä Alonson avuksi. Tällä kertaa tosin vain voimayksikkötoimittajana, mutta kuitenkin.

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50