Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Hamilton palasi valtaistuimelle

Vuosi on vaihtunut ja talvitaukoa vietetään parhaillaan. Takana on Lewis Hamiltonin ja Mercedeksen väkevä vuosi, vaikka asemien pitäminen on vuosi vuodelta vaikeampaa.

Vaikka mestaruus ratkesi selkeällä erolla ja varsin aikaisessa vaiheessa Lewis Hamiltonin hyväksi, päättynyt kausi ei ollut helppo. Ferrari antoi alkukaudesta kovaa painetta ja kesätaukoon saakka Sebastian Vettel oli jopa kuljettajien MM-sarjan johdossa. Loppukaudesta haastetta tarjosi myös Red Bull, kun Max Verstappen pääsi eroon luotettavuusongelmista ja hollantilainen nappasi pari voittoa.

Mercedes joutui ensimmäistä kertaa viimeisen neljän viimeisen kauden aikana pistämään parastaan, koska kilpailijat pääsivät heidän kannaltaan liian lähelle. Vielä aika-ajoissa ei ollut suurempia ongelmia, sillä Mercedes pystyi optimoimaan autonsa lähes täydellisesti yhdelle nopealle kierrokselle aika-ajojen kolmannella osiolla. Sen sijaan kisassa Ferrari ja Mercedes olivat lähes tasaveroisia tai joillakin radoilla jopa Mercedeksen edellä.

Tiukoissa tilanteissa Hamiltonin lahjakkuus ja taito viedä auto äärirajoille kantoivat hedelmää. Ratkaisevassa roolissa olivat myös hermot, joiden pitäminen kääntyi Hamiltonin eduksi. Sebastian Vettel sortui hermoiluihin esimerkiksi Azerbaidzhanissa ja Singaporessa, joista etenkin ensinmainittu oli täysin idioottimainen Hamiltonin kanssa kolistelu turva-auton ollessa radalla. Oli Vettelin onni, ettei tuomaristo rankonut saksalaista enemmänkin, sillä aihetta siihen olisi ollut. Lopullisesti Vettel menetti pelin syyskaudella, kun Singaporen lähtökolaria seurasivat tekniset keskeytykset Malesiassa ja Japanissa.

Pelkällä muiden epäonnella Hamilton ei kuitenkaan neljättä mestaruuttaan saanut. Hamilton dominoi kauden 2017 syksyä lähes täydellisesti, eikä siinä jäänyt muille mitään mahdollisuuksia. Molempien mestaruuksien ratkettua, Hamilton luultavasti hölläsi hieman kaasujalkaansa ja mahtui kauden viimeisiin kisoihin omia ajovirheitäkin, mutta ne olivat enää kosmetiikkaa. Hamiltonin ohella loppukauden kasvoksi nousi Verstappen, joka koki uuden kevään, kun Red Bull -auto kesti maaliin ja samalla hän tuli antaneeksi varoituksen iskukyvystään sekä Hamiltonille että Vettelille.

Kuljettajilla on nyt hetki aikaa hengähtää ajohommista. Talvitestit odottavat helmikuun loppupuolella, mutta jo varmasti sitä ennen kuskit viettävät paljon aikaa tehtaalla ja simulaattorissa valmistautuessaan uuteen kauteen. Mercedeksellä tulee olemaan täysi työ asemiensa pitämisessä ja ainakin Ferrari ja Red Bull lähtevät hakemaan hallitsevien mestareiden päänahkaa. Joko se nyt tulisi?

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50