Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Suomalaisilla kirittävää tulevalle kaudelle

Herkkua suomalaisille F1-faneille on tarjolla kaudella 2018 jälleen kahden kuljettajan voimin. Molemmilla huipputalleissa ajavilla suomalaiskuljettajilla jäi varmasti viime kaudesta asioita hampaankoloon ja tulevalla kaudella olisi hyvä tilaisuus pistää näitä asioita uuteen järjestykseen.

Me suomalaiset eivät aina oikein ymmärrä, kuinka onnekkaita me olemme, että kaksi suomalaista ajaa kärkitalleissa jo toista vuotta peräkkäin. Tällaista tilaisuutta ei välttämättä ihan hetkeen nähdä, jos esimerkiksi Ferrarin Kimi Räikkönen lopettaa F1-uransa kauden 2018 päätteeksi. Jopa Formula 1:n kärkimaissa Iso-Britannialla tai Saksalla ei vastaavaa asetelmaa ole ja perinteikkäällä Italialla on ollut ylipäänsä vaikeuksia saada kuljettajaa sarjaan mihinkään talliin.

Silti, aivan aiheesta, ei kauteen 2017 voi olla täysin tyytyväinen. Mercedeksen Valtteri Bottas katosi hieman kuvasta kesätauon jälkeen ja tallitoveri Lewis Hamilton vei suomalaista - ja myös kaikkia muita - miten tahtoi. Epätasaisuus kauden mittaan selittyy osittain sillä, että Bottas liittyi talliin vasta noin vuosi sitten tammikuussa, eikä hän ollut päässyt kunnolla tutustumaan talliin ja autoon. Ongelmat ilmenivät, kun kauden edetessä autoon tehtiin suurempia muutoksia, joista Hamilton hallitsi paremmin kokemuksellaan. Toki on myös muistettava, että Bottaksella oli myös kovin mahdollinen mittatikku tallitoverinaan, joten täysin penkin alle suomalaisen kausi ei kuitenkaan mennyt.

Jos Bottas joutui soittamaan kakkosviulua Mercedeksellä, sitä joutui soittamaan kovempaa myös Räikkönen Ferrarilla. Tietenkin mestaruustaistelun tiivistyttyä Hamiltonin ja Sebastain Vettelin väliseksi, Ferrari siirsi kaikki panostukset Vettelin autoon, joka tarkoitti myös parempia taktiikoita. Räikkönen jäi voitoitta päättyneellä kaudella, vaikka pari kertaa oli lähellä. Ferrari hoiteli taktisella pelillä Vettelin Räikkösen edelle Monacossa ja Unkarissa, joka korpesi suomalaisia F1-faneja, mutta nämä olivat varmasti pääosassa, kun Räikköselle sorvattiin jatkosopimusta tulevalle kaudelle.

Räikkönen on täydellinen tiimipelaaja Ferrarille, mutta talli ja fanit kaipaavat hieman enemmän, jotta jatko olisi turvattu myös tästä eteenpäin. Parasta Räikköstä nähtiin vain väläyksittäin ja hyvien tulosten realisoituminen estyi liian monta kertaa aika-ajojen virheisiin. Useasti kolmannen osion ratkaisevalla kierroksella Räikkönen ei saanut kierrosta kasaan ja suomalainen hiipui sijoille 4-6, välillä jopa Red Bullien taakse. Tämän takia hyvät kisasijoitukset jäivät haaveeksi, etenkin, kun ohituksissa Räikkönen oli välillä turhan varovainen. Tässä olisikin Räikkösen toinen kehityskohde, aktiivisuuden lisääminen ohitustilanteissa.

Mercedeksen puolella Bottaksen pitää päästä sinuiksi Mercedeksen uuden auton kanssa heti ensimetreistä lähtien. Bottaksen on pitänyt osallistua aktiivisesti uuden auton rakennusprosessiin sen aikana ja simulaattorissa on tahkottava kierros toisensa jälkeen talvitauolla. Hamiltonin kyydissä on pysyttävä ja myös hänen edellään on oltava, mikäli mestaruudesta meinaa taistella. Hyvään valmistatumiseen kuuluu toki, että talvitestit sujuvat ilman teknisiä ongelmia, mutta ne eivät ainakaan edellisinä vuosina ole olleet Mercedeken harmina. Fyysinen kunto myös tärkeää, mutta tähän tuskin Bottas kaatuu.

Odotukset ovat jälleen suomalaisittain kovat, vaikka testikauden alkuun on aikaa reilu kuukausi ja ensimmäinen kisa odottaa Australiassa vasta maaliskuussa. Nyt on vain odotettava ja toivottava parasta. Ensimmäiset viiteet kauden suuntaviivoista nähdään, kun tallit alkavat julkistaa uusia autojaan ja ne nähdään radalla ensimmäistä kertaa Barcelonassa helmikuun loppupuolella.

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50