Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Mersu odottaa haastajia

Uusi F1-kausi on käynnistyy tänä viikonloppuna. Alkava kausi ei sisällä suuria sääntömuutoksia, joten suuria voimasuhdemuuksia tuskin nähdään. Mercedeksen valta-asema jatkunee, mutta mikä talli on Mersun ykköshaastaja?

Barcelonassa ajetut talvitestit typistyivät käytännössä nelipäiväisiksi kahdeksan päivän sijaan, kun ensimmäinen viikko meni plörinäksi surkean sään vuoksi. Intensiiviset testit vahvistivat käsitystä, että terävimmän kärjen osalta ei suuria muutoksia ole odotettavissa, Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat yhä kolme suurta.

Tästä kolmikosta Mercedes on myös se suurin suosikki jatkossakin. Hallitseva maailmanmestari on se, jonka päänahkaa himoitaan niin kuljettajien kuin valmistajien sarjassa. Testeissä Mercedes keskittyi pitkiin vetoihin ja jätti nopeat kierrokset tekemättä. Tämä on kilpailijoille huolestuttava signaali, koska se kielii, että saksalaisleirissä kaikki on kunnossa alkavaa kautta ajatellen.

Ferrari oli viime kaudella Mercedeksen ykköshaastaja, mutta Red Bull paransi osakkeitaan kauden edetessä. Tänä vuonna Red Bull on saattanut mennä hieman Ferrarin edelle. Barcelonassa Ferrari oli kyllä nopea lyhyissä vedoissa, mutta kisavedoissa Red Bull oli italialaisia parempi. On aina muistettava, että mitä kulloinkin testataan, on hieman arvoitus, mutta monet mittarit osoittavat, että Red Bull lähtee tosissaan haastamaan Mercedestä.

Red Bullin viime vuoden akilleen kantapää oli luotettavuus, sillä Renaultin voimayksikkö antoi turhan usein periksi kriittisissä paikoissa. Renault on edistynyt voimayksikkönsä kehityksessä, mutta jää nähtäväksi, kuinka pitkälle sillä päästään. Sebastian Vettelin kanssa maailmanmestaruuksista muutama vuosi sitten nauttinut Red Bull kuitenkin mielii vähintäänkin Mercedeksen ykköshaastajaksi.

Suuntaviivat kauden voimasuhteista nähdään ensi sunnuntaina, kun avauskilpailu ajetaan Melbournessa.

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Vettel 171
2 Hamilton 163
3 Räikkönen 116
4 Ricciardo 106
5 Bottas 104
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Viimeisin kisa

Iso-Britannia 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Vettel 25
2 Hamilton 18
3 Räikkönen 15
4 Bottas 12
5 Ricciardo 10
6 Hülkenberg 8
7 Ocon 6
8 Alonso 4
9 Magnussen 2
10 Perez 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Ferrarin Kimi Räikkösen jatkosopimus on kestopuheenaihe Formula 1:ssä. Jatkaako Räikkönen F1:ssä vielä kaudella 2019?