Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Räikkönen elää uutta kevättä

Ferrarin Kimi Räikkösen alkukausi on ollut hyvä. Kahden ensimmäisen kisaviikonlopun aikana on nähty kuin uudestisyntynyt Kimi, joka pistää tallitoverin ja muut pahimmat vastustajat tiukille kisasta toiseen. Ainoastaan Räikkösestä itsestä riippumattomat ongelmat ovat varjostaneet suomalaisen hyvää kauden alkua.

Räikkösen tekemisestä alkuvuoden aikana on huokunut positiivinen vire ja vaikka vastoinkäymisiä on ollut testeissä ja jonkin verran myös alkukauden kisoissa, ei se Räikkösen työskentelyyn ole vaikuttanut. Jo harjoituksista lähtien Räikkönen on ollut skarppina ja pystynyt ajamaan kärkiaikoja heti. Samoin on ollut aika-ajoissa ja hän on pystynyt taistelemaan paalupaikasta loppuun saakka. Kisoissa Australiassa suomalainen ajoi tasapainoisen kilpailun ja Bahrainissa kisa päättyi itsestä riippumattomaan tallin virheeseen.

Tiedot kertovat, että Räikkönen on hyvässä fyysisessä kunnossa, josta myös Ferrari-talli on erikseen maininnut. Suomalainen on ollut myös hereillä kauden alussa, josta Räikköstä on moitittu erityisesti aika-ajoissa viime vuosina. Tämä kausi saattaa olla Räikkösen viimeinen Formula 1:ssä, joten ehkä erityistä valmistatumista on tähän kauteen tehty, vaikka Räikkönen ei sitä olekaan myöntänyt.

Jos kahdessa ensimmäisessä kisassa nähdyt otteet Räikkösellä jatkuvat, en näe, etteivätkö paalupaikat ja kisavoitot olisivat mahdollisia tällä kaudella. Sebastian Vettel on Ferrarin ykköshevonen, johon he turvautuvat maailmanmestaruustaistelussa. Tähän on hyvä totuttautua, vaikka en usko Vettelin suoranaiseen suosimiseen vielä tässä vaiheessa kautta. Räikkönen on kuitenkin tärkessä asemassa, sillä Ferrari himoitsee kuljettajien maailmanmestaruuden ohella myös valmistajien mestaruutta. Molempien kuljettajien täysipainoista panosta tarvitaan taistelussa Mercedestä ja Red Bullia vastaan.

Ihailtavaa nähdä, että Räikkönen on ikäänkuin löytänyt uuden kevään. Jos Räikkösen F1-ura päättyy tähän kauteen, jäisi viimeisestä kaudesta positiivinen mielikuva taistelevasta ja toivottavasti myös voittavasta kuljettajasta, joka on hieman himmennyt etenkin Räikkösen toisella Ferrari-visiitillä. Toki kausi on vasta alussa ja muutos tilanteeseen voi tulla, mutta nyt näyttää siltä, että ainakin auto sopii Räikkköselle ja miehellä muutenkin kulkee.

Bahrainin pettymykset voi siirtää sivuun hyvällä esiintymisellä Kiinassa tulevana viikonloppuna ja jatkaa muuten hyvin alkanutta kautta.

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50