Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Mercedes on joutunut outoon tilanteeseen

Formula 1 -kausi 2018 on käynnistynyt mielenkiintoisesti. Kausi ei ole ollut Mercedeksen dominointia, vaan talli on joutunutkin hieman haastajan asemaan, johon se ei ole tottunut viime vuosina.

Ferrarin Sebastian Vettel johtaa kuljettajien maailmanmestaruussarjaa ja on ottanut jo kaksi voittoa. Mercedekselle voittoja ei ole kertynyt vielä yhtään, kun kauden kolmannessa kisassa Red Bull otti kauden avausvoittonsa Daniel Ricciardon ajamana. Vaikka Mercedes johtaakin valmistajien sarjaa, on tallin taivaalle kertynyt harmaita pilviä.

Mistään katastrofista ei Mercedeksen kohdalla voi puhua, mutta pohdittavaa Toto Wolffin joukoilla riittää. Viime vuosien ylivoimainen hallinta tuntuu olevan kuin muisto vain, kun vauhti ei yksinkertaisesti riitä tällä hetkellä. Jopa aika-ajoissa, joissa Mercedes on yleensä loistanut, on Ferrari kyennyt kirimään etumatkan kiinni ja menemään jopa ohi ainakin tietyillä radoilla.

Kohuttu Mercedeksen "party mode" ei enää riitä, vai onko Ferrari kehittänyt itselleen oman "bilemoodin"? Viimeisimmissä huhuissa Vettelillä havaittiin jokin vipu Kiinan GP:n aika-ajoissa, jota hän käytti nopeimmalla kierroksellaan. Vivun sanotaan säätelevän auton tehoja mutkissa ja sillä on todennäköisesti vaikutusta, kuinka nopeasti kuljettaja voi ajaa mutkat läpi.

Oli Ferrarilla omaa "bilemoodia" tai ei, jotain Ferrari on löytänyt ja Mercedeksen on siihen vastattava, sillä myös Red Bull hengittää niskaan. Enää Mersulla ei tuntuisi olevan sitä extraa, jolla repäistä aika-ajoissa puoli sekuntia ja karata kisassa maisemaan. Nyt he joutuvat taistelemaan samoista kymmenyksistä kuin Ferrari ja Red Bull.

Tallin on vain tehtävä kehitystyötä ja löydettävä ratkaisu etenkin pehmeämpien rengasseosten toimimiseen, joka on ollut Mercedeksen suurimpia ongelmia alkaneella kaudella. Se on varmaa, ettei Mercedes jää laakereilleen lepäämään ja varmasti löytävät ratkaisuja ongelmiinsa.

Joka tapauksessa näyttää, että tästä kaudesta tulee mestaruustaiston puolesta mielenkiintoisin vuosiin. Ainakaan tämä ei näyttäisi olevan mikään läpihuutojuttu Mercedekselle, vaan he joutuvat tekemään täyden päivätyön mestaruuksien uusimiseksi.

Vai onko jo vihdoin Ferrarin vuoro vai yllättääkö Red Bull?

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50