Sivutilan tarjoaa:
Arkku.net

Bottaksen kohtalonvuosi - Tulos tai ulos?

Valtteri Bottas 7. heinäkuuta 2018. Kuva: © 2018  Jon Mould / Flickr.com

Mercedeksen Valtteri Bottas aloittaa kolmannen kautensa hopeanuolen ratissa tänä vuonna. Suomalainen saa nyt tehdä kovasti työtä säilyttääkseen paikkansa saksalaistallissa.

Bottas teki viime kesänä 1+1-vuotisen jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa. Heti sopimusjulkistuksen jälkeen spekulaatiot kiihtyivät, miksi vain yksi suora vuosi ja pohdittiin, suunnitteleeko Mercedes jotain esimerkiksi Esteban Oconin varalle kaudelle 2020. Ocon on Mercedeksen testi- ja varakuljettaja.

Lisää vettä myllyyn saatiin syksyn aikana, mikä oli Bottakselle sanalla sanoen heikko ja Ocon jäi monien käänteiden jälkeen ilman tallipaikkaa. Vaikka Venäjällä suomalainen lahjoittikin tulossa olleen voiton tallimääräyksellä Lewis Hamiltonille, ei muuten syksyssä ollut paljon kehuttavaa. Tämän myös Bottas avoimesti myönsi. Loppukaudesta 2018 jopa medioissa pohdittiin, voisiko Ocon korvata Bottaksen jo alkavalla kaudella.

Kaudella 2019 Bottaksen on pystyttävä pitämään asemansa kauden loppuun saakka, ettei hän joudu täydelliseen kakkoskuskin asemaan jo aikaisessa vaiheessa. Alkukausi viime vuonna oli hyvä, mutta Bottas on nyt hiipunut kahtena peräkkäisenä vuotena syyskaudella. Onko tämä enää vain sattumaa tai huonoa tuuria?

Edes hyvä alkukausi ei välttämättä takaa Bottakselle paikkaa Mercedekselle kaudella 2020, sillä tallissa on varmasti pistetty merkille Bottaksen kaksi heikkoa syyskautta peräkkäin. Mercedes tehnee ratkaisuja kautta 2020 ajatellen ensi kesänä, joten optiovuoden saadakseen Bottaksen olisi parempi olla MM-johdossa tai vähintään aivan Hamiltonin tuntumassa kesän korvalla, eikä aika-ajoissa tai kisoissa saisi rökäletappioita tallitoverille tulla.

Kova vuosi Bottakselle on luvassa, todennäköisesti hänen uransa kovin ikinä. Jos Bottas ei jatka Mercedeksellä tämän kauden jälkeen, on huipputallissa jatkamisen mahdollisuudet vain ohuet. Parempia paikkoja kuin Mercedes ei ainakaan tämänhetkisen tiedon perusteella ole tarjolla. Pakko siis onnistua tänä vuonna.

Lisää kommentti

Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan välittömästi. Niiden kommentit, jotka EIVÄT ole rekisteröityneet, julkaistaan moderoinnin jälkeen, eli ne eivät ole välittömästi näkyvillä sivustolla. Ei siis kannata ihmetellä ja lähettää useampaa samaa viestiä, kun kommentti ei heti näy.

Rekisteriseloste | Tietosuoja

Turvakoodi
Päivitä

Haku

Kuljettajien MM-pisteet 2018

Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 408
2 Vettel 320
3 Räikkönen 251
4 Verstappen 249
5 Bottas 247
Näytä koko taulukko

Valmistajien MM-pisteet 2018

Sij. Talli Pisteet
1 Mercedes 655
2 Ferrari 571
3 Red Bull 419
4 Renault 122
5 Haas 93
Näytä koko taulukko

Viimeisin kisa

Abu Dhabi 2018 - Grand Prix
Sij. Kuljettaja Pisteet
1 Hamilton 25
2 Vettel 18
3 Verstappen 15
4 Ricciardo 12
5 Bottas 10
6 Sainz Jr. 8
7 Leclerc 6
8 Perez 4
9 Grosjean 2
10 Magnussen 1
Näytä koko taulukko

Kysely

Kimi Räikkönen jatkaa F1-uraansa kaudella 2018 Sauberilla. Olitko yllättynyt Räikkösen Sauber-sopimuksesta?

Kyllä - 59.5%
Ei - 40.5%

Ääniä yhteensä: 37
Tämä äänestys on jo päättynyt : 14 loka 2018 - 07:50