Mielipide

Analyysi: Ketkä uusista saavat häädön?

Vanhat asukkaat ovat tällä viikolla turvassa häätöäänestykseltä, kun kaikki taloon sunnuntaina tulleet uudet asukkaat ovat häätöuhan alla. Analyysissä uudet asukkaat, joista peräti kaksi saa häädöt nyt sunnuntaina.

Kommentti: Ei vielä suurta draamaa uusista

BB-taloon saatiin uusia asukkaita sunnuntaina samalla, kun kaksi vanhaa asukasta häädettiin. Tuuletusta nähtiin, mutta mitään mullistavaa ei ensituntumalta saatu.

Analyysi: Kenelle kellot soivat tuplahäädössä?

Tällä viikolla kaikki asukkaat ovat häätöäänestyksessä ja peräti kaksi asukasta häädetään ensi sunnuntaina. Nyt analysoidaan, kuinka suuressa vaarassa asukkaat ovat häätöäänestyksessä.

Kommentti: Tuuletuksella kauteen uutta vauhtia

BB-talossa tapahtuu tällä viikolla isoja asioita. Asukkaita lähtee kaksi ja tulee neljä - muutosten tuulet ovat tulossa. Onko tämä kauden uusintastartti?

Analyysi: Traumaretriitin hahmot

Kauden viidentenä viikkotehtävänä oli Gurun traumaretriitti ja murhamysteeri. Tällä kertaa analyysissä ovat asukkaiden viikkotehtävään luomien hahmojen toteutus.

Kommentti: Asenne ratkaisee

Viikkotehtävä puhutti paljon viime viikolla, kun asukkaat epäonnistuivat pahasti uimatehtävässä. Asukkaiden asenne tuntui olevan ylimielinen, mutta onko tällä vaikutusta jatkoon.

Analyysi: Toinen asukasanalyysi

Kauden toisessa asukasanalyysi tarkastellaan asukkaita neljännen viikon loppupuolella. Asukkaita talossa on vielä täysi tusina.

Kommentti: Pelastuspisteet ovat huono idea

Tälle viikolle Big Brotherissa otettiin käyttöön kauden uutuus, pelastuspisteet. Tässä katsojat pääsevät vaikuttamaan nimeämisiin, mutta mielestäni tällainen ei oikein sovi BB:hen.

Analyysi: Yhteen sulautuminen alkoi

Vajaat kolme viikkoa kestänyt kahtiajako kesti tähän viikkoon. Ennen jaon päättymistä tuntui, että ryhmät eriytyivät kahdeksi joukoksi, mutta ainakin aluksi asukkaat sulautuivat nopeasti yhdeksi porukaksi.

Kommentti: Kohta saman katon alle?

Talon ja mökin asukkaiden yhdistymisestä on spekuloitu asukkaiden ja katsojien keskuudessa jo jonkin aikaa. Tämän viikon aikana asukkaiden siirtyminen saman katon alle on hyvin todennäköistä.

Analyysi: Asukkaat toisella viikolla

Kauden ensimmäisessä analyysissä asukkaat BB-talossa ja BB-mökissä vajaan kahden viikon jälkeen. Tässä ajassa asukkaissa on alkanut ilmetä yhä enemmän piirteitä, millaisia he ovat.

Kommentti: Toinen viikko sai lentävän lähdön

Kauden avausviikko oli varsin laimea ja odottava, eikä kahtiajaosta huolimatta kovin räjähtävää starttia saatu. Toiseen viikolla lähdettiin liikkeelle aivan eri tahtiin.

Analyysi: Dynamiikka erilaista talossa ja mökissä

Uusi BB-kausi käynnistyi kahtiajaolla, jossa asukkaat on jaettu talo- ja mökkiporukkaan. Olosuhteet ovat vaikuttaneet dynamiikkaan ryhmien sisällä.

Kommentti: Ensiarvio kaudesta 2020

Uusi BB-kausi saatiin käyntiin mielenkiintoisten käänteiden värittäminä. Kauden startti jätti positiivisen mielikuvan ja kaudessa on potentiaalia vaikka mihin.

Kommentti: Kaksi viikkoa kauteen - Mitä odottaa?

Kuva: © Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Uusi kausi odottaa ensi kuussa, kun Suomen 12. Big Brother starttaa 6. syyskuuta. Tiedottaminen tulevasta kaudesta on ollut tuotannon puolelta hiljaisempaa kuin vuosi sitten, mutta toivottavasti se on merkki hyvästä valmistautumisesta.

Kommentti: Big Brother toi pilkahduksen toivosta, syksyn näkymät silti hämärän peitossa

Kuva: © 2019 Fanisivut.net / Jarkko Nieminen.

Kevään koronakurjuuden keskelle saatiin ainakin BB-faneille lohduttavia uutisia, kun Nelonen Media ilmoitti keskiviikkona Big Brotherin tulevan jälleen syksyllä. Tästä huolimatta kysymysmerkkejä on vielä runsaasti ilmassa ja vastauksia kovin vähän.

Kommentti: Uskoni Big Brotherin jatkoon pysyy - hiljaisuudesta huolimatta

Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Big Brother on viettänyt Suomessa hiljaiseloaan sen jälkeen, kun ohjelma jäi viime syksynä tauolle. Tietoa uudesta kaudesta odotetaan yhä, vaikka eletään jo maaliskuuta. Usko BB:n jatkoon on itselläni yhä kova.

Kommentti: Uuden tuotannon harjoituskausi

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Reilu kuukausi sitten päättyneen BB-kauden voi sanoa olleen harjoituskausi uudelle tuotannolle. Jos Big Brotherista nähdään uusi kausi, sille jäi paljon petrattavaa.

Kommentti: Viihdyttävyys vei voiton

Grafiikka: © 2019 Jarkko Niemien / Fanisivut.net.

Kymmenen viikkoa kestänyt BB-kausi saatiin viime sunnuntaina pakettiin. Uudeksi BB-voittajaksi saatiin asukas, joka on lähempänä perinteistä BB-asukasta kuin se, millä kautta markkinointiin ennakkoon.

Finalistianalyysi: Kuka viisikosta vie voiton?

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Suomen Big Brotherin paluukausi on pian takana. Enää yksi viikonloppu edessä, jonka aikana ratkeaa, kuka on tämän kauden BB-voittaja. Seuraavassa lyhyt analyysi kustakin finalistista.

Kommentti: Viimeistä viikkoa viedään

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Tämän kauden Big Brother on kääntynyt jo loppusuoralle. Kausi on sujunut yhdessä hujauksessa ja ensi viikolla on keksittävä uutta tekemistä, kun ei tule enää Big Brotheria.

Analyysi: Anu vai Ville finaaliviikolle?

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Käynnissä olevalla BB-kaudella käynnistyy pian loppukiri, kun finaaliviikko alkaa. Finaaliviikolle karsitaan vielä yksi asukas, kun kauden viimeisissä nimeämisissä asukkaat nimesivät häätöäänestykseen Anun vai Villen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.