Mielipide

Kommentti: Isoveljen uusi muoto pelottaa

Tänä vuonna Suomen Big Brotheria ei nähdä, se on tullut selväksi. Saimme kuitenkin kuulla pääsiäisen jälkeen, että BB-talon ovea ei ole lopullisesti pistetty säppiin. Endemol Shinen toimitusjohtaja lupasi Big Brotherin palaavan uudessa muodossa. Mitähän tällä tarkoitetaan?

Kommentti: Aika käy vähiin, tuotannolla haasteita riittää

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä epätodennäköisemmältä Big Brotherin osalta näyttää. Viime kauden pettymykset ja yleinen taloudellinen tilanne kriiseineen uhkaavat Big Brotherin tulevaisuutta.

Analyysi: Big Brotherin pelaaja-analyysi 2022

Big Brother 2022 -asukkaat saivat pelata ja juonitella kauden aikana. Niinpä kauden asukasanalyysi on tällä kertaa pelaaja-analyysi, jossa asukkaat käydään läpi pelin näkökulmasta.

Kommentti: Palatkaa perinteiseen Big Brotheriin

Vuoden 2022 Big Brotherissa sai pelata, taktikoida ja juonitella kaudelle tehtyjen sääntömuutosten ansiosta. Päättyneestä kaudesta jäi kuitenkin ikävä maku suuhun ja sitä toivoisi perinteisemmän Big Brotherin paluuta, jos BB:lle saadaan jatkoa.

Kommentti: Ansaittu voitto pelaajalle

Sunnuntaina ratkesi Big Brotherin voitto, kun Reeo kruunattiin Suomen 13. normikauden BB-voittajaksi. Reeo otti pelikaudella ansaitun voiton, josta ei nokan koputtamista jäänyt.

Analyysi: Finalistianalyysi 2022

Big Brother 2022 on loppuhetkillään, kun viimeinen viikonloppu on käynnissä. On aika tehdä perinteinen Big Brotherin finalistianalyysi Miikan, Reeon, Lauran ja Mian mahdollisuuksista voittaa koko kausi.

Kommentti: Tuotanto toimi törkeästi Heidiä kohtaan

Big Brotherin tuotannon toiminta kauden Milenan someviestin käsittelyssä on törkeää. Tuotanto on vihjannut, että Heidi on ollut viestin takana, vaikka he itsekin sanoneet, etteivät he tiedä, kuka viestin lähettäjä on.

Kommentti: Juonitteluvapaa viikko piristävä muutos

BB-talossa ei kuudennella viikolla saanut puhua pahaa toisista, juonitella ja puhua nimeämisistä. Nähtiin häivähdys tavallisesta Big Brotherista, joka tuli selvästi tarpeeseen.

Kommentti: Lauran huonot peliliikkeet

BB-talon päälliköksi maanantaina valittu Laura pelaa huonosti. Hän ei osaa tehdä päätöksiä ja sitten, kun hän tekee, ne ovat vääriä.

Analyysi: Asetelmat liittoumissa ja niiden välissä

Pelillinen Big Brother on pian ollut käynnissä kaksi viikkoa. Kahden selkeän liittouman lisäksi talossa on asukkaita, jotka näiden liittoumien välissä.

Kommentti: Hyvä aloitus

Mullistuksen kokenut Big Brother starttasi sunnuntaina, eikä tapahtumia ole puuttunut. Ainakin vielä tässä vaiheessa kausi vaikuttaa hyvältä.

Kommentti: Pelisilmän hyödyntäminen

Tänään alkava Big Brother ottaa rohkean suunnan, kun pelaaminen on keskiössä alkavalla kaudella. Juonittelusta ja sen mahdollisesti aiheuttamasta ilkeilystä en pidä, mutta toivottavasti pelillisyyden tuomat mahdollisuudet käytetään hyväksi.

Kommentti: Onko pelaamisen salliminen uhka vai mahdollisuus?

Torstaina käynnistyi Big Brotherin asukashaku ensi syksynä esitettävälle uudelle kaudelle. Uusien asukkaiden lisäksi kaudella nähdään merkittävä uudistus, kun BB-talossa sallitaan pelaaminen ja nimeämisistä saa puhua.

Analyysi: BB-talon asukkaat kaudella 2021

Nelisen viikkoa sitten päättyneen Big Brotherin asukkaat on nyt analysoitu Fanisivut.netin perinteisessä kausianalyysissä. Analyysissä annetaan jokaiselle asukkaalle lyhyt arvio päättyneestä kaudesta.

Kommentti: Yritystä oli, piippuun jäi

Marraskuun lopussa päättynyt BB-kausi jäi mieleen tasaisesta asukasjoukosta ja erilaisista käänteistä. Lopputuloksena saatiin kuitenkin hieman valju kausi, jossa suosikkeja oli vaikea löytää ja tuotanto sössi käytännössä kaikki isot käänteet.

Kommentti: Takamatkalta yllätykselliseen voittoon

Tämän vuoden Big Brother päättyi sunnuntaina Jasmiinan voittoon. Pitkästä aikaa Suomen BB:ssä nähtiin yllätysvoittaja, joka nousi kärkeen pitkähköltä takamatkalta ja saatiinpa vielä naisvoittaja.

Kommentti: Perjantain tussahdus

Viimeiselle viikonlopulle suunniteltu huutukauppakäänne tyrittiin lähes totaalisesti perjantaina. Asukkaille olisi pitänyt tarjota isompaa summaa.

Analyysi: Finaaliviikon asukkaat 2021

Big Brotherin finaaliviikolle vuonna 2021 selviytyi viisi asukasta, Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi. Fanisivujen perinteisessä finaaliviikon analyysissä perkaamme asukkaiden puolia, mitä heistä on kauden varrella nähty.

Analyysi: Kolme ulos eliminointiviikolla

Finaaliviikko lähestyy ja peli kovenee. Se samalla tarkoittaa, että talo tyhjenee tällä viikolla kovempaa tahtia kuin kertaakaan tällä kaudella. Ketkä saavat lähdöt eliminointiviikolla?

Kommentti: Asukkaiden yllättäminen on vaikeaa

Big Brotherissa asukkaiden yllättäminen jännittävällä käänteellä on kausi kaudelta vaikeampaa. Nykyään asukkaat ovat niin hyvin opiskelleet formaatin ja monia käänteitä on nähty, niin täydellinen yllättäminen tuntuu mahdottomalta.

Analyysi: Alle kolme viikkoa finaaliviikkoon

Tämä Big Brother -kausi on siirtynyt viimeiselle kuukaudelle, tämän kuun lopussa talo on jo tyhjä. Mitkä ovat asetelmat kauden loppurutistukselle?

Kommentti: Lisää haastetta Minnalle

Sunnuntaina talosta häädetty Minna palasi BB-taloon ilman voitonmahdollisuutta. Minnan paluussa häiritsee se, ettei hänelle ole ilmeisesti suunniteltu sen suurempaa roolia kuin vaikuttaa nimeämisiin.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.