Krapulassa kansallislajeja keksimään ja suorittamaan

Ville voitti tarkkuusheittokisan. Kuva: © Nelonen Media.
Ville voitti tarkkuusheittokisan. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talossa vietettiin lauantaina edellispäivän bileiden jälkimaininkeja krapulan muodossa. Päivään tarjottiin myös viihdykettä omakeksimissään kansallislajeissa kisaamalla.

Perjantaina asukkaat olivat juhlineet pitkään epäonnistuneen muurinsa harjakaisia. Asukkaiden rakennettua muurin, he saivat salatehtävillään sen niin huonoksi, ettei se kestänyt keilapallojen vyöryä sitä kohden. Palkintona oli harjannostajaiset.

Kovimmat bilettäjät juhlivat aamuun asti ja vasta hieman ennen aamukuutta Big Brother komensi viimeisiä kukkujia nukkumaan. Varhaisaamun tunteina talossa mm. Ville oksensi olohuoneen lattialle ja Anssi virtsasi unissaan omaan sänkyynsä.

Lauantai käynnistyi krapulaisissa tunnelmissa ja esimerkiksi Jasmiina ja Laura R. valittelivat huonoa oloaan. Anssi kertoi muille asukkaille, että hänen sänkynsä hajosi ja hän joutui vaihtamaan sänkyään. Hän ei paljastanut yöllistä virtsaamista sänkyyn muille.

Päivän tehtävänä asukkaat pääsivät kisaamaan omakeksimissään lajeissa. Asukkaiden piti keksiä uusia kansallislajeja annetuista harrastusvälineistä. He saivat tunnin pohtia kahdessa ryhmässä kuusi lajia, jotka suoritettiin yksilökilpailuina. Kolme parasta asukasta palkittaisiin.

Lajeiksi valikoituivat hernepussiheitto, pallon pomputtelu, ajan arvaus, pisteheitto, pallon kuljetus ja pallon tarkkuusheitto. Jokaisesta lajista jaetaan pisteitä kaavalla 13-12-11 jne. Tasapisteissä käytäntö vaihteli, yleensä pisteet jaettiin sijojen keskiarvon perusteella.

Asukkaista suurin osa osallistui innolla lajien suunnitteluun ja kisaamiseen. Etenkin pelisuunnittelija Sami oli mukavuusalueellaan ja pohti etenkin lajien pisteytystä. Välillä Samin pilkunviilauksen tasolle mennyt säätö kävi ainakin Villen hermoille. Kaikille kisat eivät olleet mieleen ja esimerkiksi Jasmiina olisi ollut mielellään sängyssä makaamassa krapuloissaan.

Anssi oli kahden ensimmäisen lajin valtias voittamalla hernepussiheiton ja pallon pomputtelun. Näissä piti kaataa keiloja hernepusseissa ja pompotella sulkapallomailoilla tennispalloa mahdollisimman pitkään. Kolmannessa ja neljännessä lajissa Aki alkoi kirimään voittamalla ajan arvauksen ja pisteheiton. Ajan arvauksessa mitattiin, kuinka tarkasti arvaa 13 sekuntia ja pisteheitossa heitettiin palloja eri arvoisille viivoille.

Kahden viimeisen lajin, pallon kuljetuksen ja tarkkuusheiton, voittivat Taavi ja Ville. Palloa kuljetettiin jaloissa polven alapuolella rata läpi ja viimeinen osa piti mennä takaperin. Tarkkuusheitossa palloja heitettiin reikiin ja eniten pisteitä kerännyt voittaa. Viimeisessä kisassa käytiin tiukka kamppailu voitosta Villen ja Melodyn kesken, jonka Ville vei pisteen erolla.

Anssi pokkasi voittajan pokaalin uusien kansallislajien kisassa. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi pokkasi voittajan pokaalin uusien kansallislajien kisassa. Kuva: © Nelonen Media.

Lopputuloksissa Anssi vei kokonaiskilpailun 59 pisteellä, toiseksi tuli Taavi 58 pisteellä ja kolmanneksi Aki 52,5 pisteellä. Melody ja Pekka jäivät jaetulle neljännelle tilalle 49,5 pisteellä ja se harmitti erityisesti Melodyä. Häntä kismitti niukasti palkinnoilta jääminen ja hän harmitteli, ettei voittanut viimeistä lajia.

Palkintojenjaossa kärkikolmikolle annettiin tavarapalkintoja, jotka olivat mm. kaljaa, sipsejä, energiajuomaa ja päiväunet. Anssi sai ottaa viisi palkintoa, Taavi kolme ja Aki yhden palkinnon. Anssi otti sipsiä, juomatölkkejä ja karkkipussin. Taavin valinnat olivat sushia, kaljaa ja pizzan. Aki valitsi ainoaksi palkinnokseen kahvia.

Kärkikolmikko piti vielä pokaaleiden kera juhlapuheet, mutta kaikkein onnellisin kisailun päättymisestä taisi olla Jasmiina. Koko päivän valittanut nainen pääsi vihdoin lepäämään ja parantelemaan krapulaansa. Hän sai makuuhuoneen "sairaalaan" seuraa myös muista huonovointisista.

Ilta BB-talossa jatkui siis kahdenlaisissa tunnelmissa. Asukkaiden mielissä oli myös tuleva sunnuntai ja häätöäänestys, koska tietoa nimeämisistä ei ole tullut. Asukkaat jo tietävät, ettei nimeämisiä ole ja he arvaavat, että he kaikki ovat häätöäänestyksessä.

Uusien kansallislajien kisat - kokonaiskilpailu:

1. Anssi 59 pistettä
2. Taavi 58
3. Aki 52,5
4. Pekka 49,5
4. Melody 49,5
6. Laura R. 49
7. Sanni 46
8. Juhani 41
9. Sami 38,5
10. Ville 37
11. Katja 34,5
12. Lasse 24
13. Jasmiina 15


Tulosta   Sähköposti