Asukkaat vartioimaan BB-museota, varkaat uhkana

Tuula, Ruzbeh, Reeo ja Miikka tutkivat BB-museon näyttelyesineitä. Kuva: © Nelonen Media.
Tuula, Ruzbeh, Reeo ja Miikka tutkivat BB-museon näyttelyesineitä. Kuva: © Nelonen Media.

Uuden viikon maanantai oli tapahtumia täynnä. Heti aamusta BB-talo sai uuden asukkaan ja iltapäivällä asukkaat saivat uuden päivätehtävän, joka vei vainoharhaisuuden uudelle tasolle.

BB-talossa ei oltu tehty vielä edes herätystä kolmannen viikon maanantaina, kun BB-talon häätöovi pyörähti jälleen. Tällä kertaa suunta oli sisäänpäin, kun uusi asukas Salla astui sisään pullakori sylissään. Talossa oli hereillä vain muutama asukas, jotka yllättyivät tulokkaasta.

Tervehtiminen käynnistyi heti ja pikku hiljaa myös muut asukkaat alkoivat kömpiä makuuhuoneen puolelta keittiöön. Vanhat asukkaat eivät osanneet varautua tähän, sillä heillä ei ollut nyt koko päivää aikaa spekuloida, vaikka esimerkiksi eilen arveltiin, että maanantaina saattaa tulla uusia asukkaita.

Uusi asukas Salla astui taloon aamulla pullakorin tuliaisinaan. Kuva: © Nelonen Media.
Uusi asukas Salla astui taloon aamulla pullakorin tuliaisinaan. Kuva: © Nelonen Media.

Iltapäivällä asukkaat saivat uuden kauppatehtävän, jossa BB-talo muuntautuu museoksi. Asukkaat olivat olleet lukittuina pihalle, kun terassin verho avautui ja asukkaat pääsivät takaisin sisään. He pääsivät ihmettelemään eri puolelle taloa sijoiteltuja esineitä ja maalauksia. Asukkaat arvasivat, että kyseessä on museo ja he veikkasivat, että heidän pitäisi muistaa jotain esineistä.

Niinpä asukkaat pänttäsivät esineiden esittelytekstejä hetken aikaa, kunnes Big Brother käski asukkaat olohuoneeseen. Big Brother kuulutti asukkaille, että he ovat tulleet museoon ja heidän on vartioitava esineitä. Jokainen puuttuva esine verottaa asukkaiden kauppabudjettia 50 eurolla. Asukkaat saivat kuulla myös, että asukkaiden joukossa on myös varkaita, jotka yrittävät varastaa esineitä.

Hetken päästä Big Brother tarkensi kirjeessä, että jos kaikki esineet pysyvät paikoillaan, asukkaat ansaitsevat 640 euron kauppabudjetin. Jos esineitä onnistutaan varastamaan ja varas ehtii viedä ne Big Brotherille, asukkaat menettävät 50 euroa, mutta jos ne löytyvät varkaan kätköstä talossa, esineet voi vielä palauttaa paikoilleen. Big Brother mainitsi kirjeessä, että seinillä olevia maalauksia ei tarvitse vartioida.

Asukkaat kulkivat käsi kädessä hetken aikaa, kun miettivät miten liikkua talossa, ettei pääsisi varastamaan. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat kulkivat käsi kädessä hetken aikaa, kun miettivät miten liikkua talossa, ettei pääsisi varastamaan. Kuva: © Nelonen Media.

Paljastuessaan varas menettää oikeuden varastaa, mutta jos varas onnistuu toimittamaan Big Brotherille riittävästi varastettuja esineitä, voittaa tämä asukas koskemattomuuden keskiviikon asukashäätöön. Asukkailla on mahdollisuus epäillä kanssa-asukkaitaan varkaiksi Big Brotherin ilmoittamissa oikeudenkäynneissä. Mikäli he syyttävät varkaudesta ja syytös on väärä, menettävät asukkaat 100 euroa kauppabudjetista. Jos syytös on oikea, varas menettää oikeuden varastamiseen.

Heti tehtävänannon saatuaan, asukkaat alkoivat spekuloida mahdollisia varkaita. Moni epäili jo joitakin asukkaita ja esimerkiksi Kirsi pohti, että kuka on käynyt tänään päiväkirjahuoneessa. Asukkaita kutsuttiin tehtävänannon jälkeen yksitellen päiväkirjahuoneeseen ja todennäköisesti vasta tällöin kerrottiin kahdelle asukkaalle, ketkä ovat varkaita.

Varkaita voi tehtävän aikana olla useampia kuin kaksi, mutta aluksi Big Brother laittoi varkaiksi Reeon ja Miikan. Heidät valittiin BB-nettisivujen katsojaäänestyksen perusteella kauppatehtävän varkaiksi. Onnistuessaan tarpeeksi hyvin varastamisessa, he voivat voitttaa koskemattomuuden. Koskemattomuuspalkinnosta kerrottiin myös asukkaille. Varkaiden määrää ei heille kerrottu, mutta se paljastettiin, että heitä voi tulla lisää tehtävän edetessä.

Sofian kommentit aiheuttivat närää "roomalaisissa"

Esineitä on siis valvottava ympäri vuorokauden, mutta varsinaisesti kauppatehtävän kestoa ei kerrottu. Kauden kaksi aiempaa kauppatehtävää ovat kestäneet noin vuorokauden, joten jos tämä jatkaa samaa linjaa, kauppatehtävä päättyy huomenna.

Vainoharhaisuus kasvoi uusiin mittoihin kauppatehtävän alettua ja asukkaat varmistivat, ettei kukaan ole yksin missään. Lisäksi pohdittiin nukkumisjärjestelyjä ja ainakin Mia ja Reeo vannoivat, että he voivat valvoa vaikka läpi yön. Draamanpoikanen saatiin aikaiseksi, kun Sofia sanoi kaikkien edessä, että Rooma-liittolaisia vastaan pitäisi järjestää erikoisvartiointi, koska he ovat kaikkien tulilinjalla.

Miikka loukkaantui Sofian sanomisista, mutta myöhemmin kahden kesken Sofia tarkensi, että hän viittasi esimerkiksi viime viikon nimeämisiin, jossa kaksi "roomalaisiin" kuulunutta keräsi valtavan potin nimeämispisteitä ja Heidi ja Ruzbeh olisivat olleet häätöäänestyksessä molemmat, jollei Heidi olisi pelastanut itseään. Sofia tarkensi ajatuksiaan myöhemmin myös Reeolle, mutta jää nähtävksi, jäikö Sofian kommentit kummittelemaan Reeolle, Heidille, Ruzbehille ja Miikalle.

Kauppatehtävän alku ei ole ollut mitenkään aktiivinen, sillä aluksi asukkaat linnoittautuivat olohuoneeseen, kun ei uskallettu liikkua mihinkään. Myöhemmin ruokailun ja pihan aukeamisen vuoksi asukkaat hajaantuivat eri puolille ja juttelivat pienissä ryhmissä.

Alkuillasta tunnelma oli jo aiempaa rennompi.Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.