BB-talon pihalle rakennetaan huvimaja - Uudet asukkaat nimitettiin työnjohtajiksi

Aleksi ja Mia tutkivat huvimajan piirrustuksia. Kuva: © Nelonen Media.
Aleksi ja Mia tutkivat huvimajan piirrustuksia. Kuva: © Nelonen Media.

Alkukarsintojen toisen viikon aluksi BB-taloon saatiin kaksi uutta asukasta. Mia ja Aleksi astelivat iltapäivällä BB-talon pihalle ja he joutuivat heti töihin muiden asukkaiden kanssa.

Maanantai oli edennyt iltapäivään rauhallisissa merkeissä, kun alkoi tapahtua. Asukkaat olivat olleet suljettuna sisätiloihin jo jonkin aikaa ja he olivat syömässä, kun BB-talon pihalle saapui kaksi uutta asukasta, Mia ja Aleksi. Muut asukkaat olivat vielä tässä vaiheessa autuaan tietämättömiä uusista tulokkaista.

Ensimmäisenä uusista tehtäväareenan ovesta pihalle tuli Mia, joka näki pihalla lautakasoja, turvavarusteita ja työkaluja. Mia arvasi, että rakennushommia on tulossa ja hän valitteli, ettei se ole yhtään hänen alaansa. Hetken tutkittuaan pihaa, Mia sai seuraa Aleksista.

Mia totesi Aleksille, että he joutuvat heti "syvään päätyyn" ennen kuin he tajusivat esitellä itsensä. Kovin kauaa kahdestaan Mia ja Aleksi eivät ehtineet pihalla olla, kun terassin verhot avautuivat ja muut asukkaat saivat tietää uusista asukkaista. Hämmästys oli kova, eivätkä he ensin tajunneet, että he ovat BB-asukkaita. Ulko-oven avauduttua kaikki kuitenkin ymmärsivät, mistä on kyse ja muut asukkaat menivät tervehtimään Miaa ja Aleksia.

Ennen uusien asukkaiden paljastumista myös talossa olleet asukkaat saivat vinkin tulevasta kauppatehtävästä, sillä Big Brother kuulutti asukkaille, että heidän on rakennettava pihalle huvimaja. Big Brother sanoi, että on tehtävä huolellista työtä millilleen, mikäli asukkaat aikovat tehdä hyvällä kauppabudjetilla ostoksia.

Kauppabudjettia rakentamassa

Tutustuminen uusiin asukkaisiin tässä vaiheessa jäi hyvin lyhyeksi, sillä Big Brother oli toimittanut asukkaille postia. Mia sai ensitöikseen lukea tehtäväkirjeen, jossa oli lisäohjeita huvimajan rakentamiseksi. Uudet asukkaat Mia ja Aleksi nimitettiin rakennusprojektin työnjohtajiksi, eivätkä he saa osallistua itse rakentamiseen. Heidän on vain valvottava ja ohjeistettava rakentamista.

Huvimaja on rakennettava pihalla olevilla rakennusmateriaaleilla ja työkaluilla. Lisää puutavaraa ei tule ja sen on riitettävä. Lisäksi valmistuvan huvimajan on täytettävä Big Brotherin kriteerit runkorakentamisen ohjeidenmukaisuuden ja oikeappisuuden, materiaalien oikean käytön, suunnitelmallisuuden ja työturvallisuuden suhteen.

Työnjohtajilla on käytössään huvimajan piirrustukset, joiden perusteella huvimaja on rakennettava. Mian ja Aleksin on osattava tulkita piirrustuksia ja välitettävä ohjeet muille asukkaille. Työnjohtajat työskentelevät työmaatoimistossa, jonne muilla asukkaille ei ole asiaa, eivätkä muut asukkaat saa nähdä piirrustuksia.

Kauppatehtävässä asukkailla on mahdollista ansaita kauppabudjettiinsa peräti 560 euroa. Jokaisen neljän edellä mainitun osa-alueen on onnistuttava täydellisesti, jotta täysi kauppabudjetti on mahdollinen. Yksi osio vastaa 25 % kauppabudjetista, joten yhden osion epäonnistuminen vähentää kauppabudjettia vastaavasti.

Huvimajan työmaa on käynnistynyt. Kuva: © Nelonen Media.
Huvimajan työmaa on käynnistynyt. Kuva: © Nelonen Media.

Mia ja Aleksi eivät olleet innoissaan työnjohtajan roolista, mutta heidän oli silti ryhdyttävä tutkimaan piirrustuksia. Aluksi pitkät laudat oli sahattava käsin oikean mittaisiksi ja työnjohtajat selvittivät piirrustuksista, minkä mittaista ja minkälaista lautaa huvimajaa varten tarvitaan.

Huvimajan rakentamisella on tiukka aikataulu, sillä Big Brother ilmoitti päiväkirjahuoneen kautta, että huvimajan on oltava valmis tiistai-iltana. Asukkaille kerrottiin, että he voivat rakentaa huvimajaa myös yöllä. Asukkaat ryhtyivätkin jakamaan porukkaa pienempiin ryhmiin, jotka työskentelevät vuorotellen.

Etenkin työnjohdossa oli epävarmuutta, tuleeko tehtävä onnistumaan. Aleksi mietti, että hyvä, jos linnunpönttö saadaan aikaiseksi.Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.