GP-ennakko: Saksa

Blogi

Ensi sunnuntaina F1-kausi saavuttaa puolivälinsä. Se tapahtuu Saksan GP:ssä, joka ajetaan tällä kertaa Hockenheimissa.

Silverstonen jälkeen jatketaan Ferrarin Fernando Alonson MM-johdossa. Britannian GP:n jälkeen moni alkoi jo olla vakuuttunut, että Alonso olisi ajamassa kolmanteen maailmanmestaruuteensa, mutta totuus on, että kausi on vasta saavuttamassa puolivälin. Piste-ero kakkosena olevaan Mark Webberiin on 13 pistettä ja kolmantena olevaan Sebastian Vetteliin 29 pistettä. Nämä eivät ole tässä vaiheessa vielä kovin paljon. Yksi epäonnistuminen Alonsolle ja nippu on aivan kasassa.

Eikä Vettelin takana ainakaan McLarenin Lewis Hamilton ole vielä menettänyt mahdollisuuksiaan, mutta se vaatii McLarenin nopeaa ryhdistäytymistä. Valoa tunnelin päässä voi olla luvassa jo tänä viikonloppuna, sillä McLaren ilmoitti ennen Silverstonea, että Hockenheimiin tulee toinen suuri päivityspaketti Britannian GP:n lisäksi. Saksan GP:hen tuleva päivitys McLarenin mukaan näkyy selvästi myös ulospäin.

Hamilton lähtee viikonlopun kilpailuun hallitsevana Saksan GP:n voittajana. Viimevuotinen voitto tuli tosin Nürburgringillä ja tänä vuonna ajetaan vuorotteluperiaatteen mukaisesti Hockenheimissa. Nyt tuntuu, ettei McLaren ole aivan voittoiskussa, mutta päivitysten vaikutusta on vielä vaikea arvioida. Rengaspeli voi muuttaa voimasuhteita ja on muistettava, että Pirelleillä ajetaan nyt ensimmäistä kertaa Hockenheimin radalla. Kellään siis ei ole käytännön kokemusta, kuinka renkaat tulevat toimimaan, vaikka toki hyvät arviot heillä on käytössään niin rengasvalmistajalta kuin omista simulaattoreistaan.

Kimi Räikkösen viikonloppu riippuu siitä, miten aika-ajot sujuvat. Yhden nopean kierroksen saaminen on ollut suomalaisen akilleen kantapäänä ja, vaikka kisavauhti onkin ollut hyvää, on kärjen takaa lähteminen estänyt voittotilin avaamisen tältä kaudelta. Silverstonessa Lotus oli hyvässä iskussa ja etenkin kisan loppupuolella molemmat Lotukset suorastaan lensivät radalla. Parhaan mahdollisen tuloksen esti jälleen jonkin asian mentyä pieleen, vaikka Romain Grosjean tekikin hienon nousun kaikkien takaa alun vaikeuksien jälkeen.

Caterham-tallille Silverstone oli todellinen pettymys, sillä heidän päivityksensä eivät toimineet ollenkaan. Ero eteenpäin ei ollut juurikaan kaventunut ja peruspositiivisena tunnettu Heikki Kovalainenkin alkaa turhautua. Tallinvaihtohuhut saavat nyt varmasti lisää pontta alleen. Kovin suuria odotuksia Caterhamilla tuskin on Hockenheimista. Mikään ei ole näyttänyt muuttuneen näiden vuosien aikana: kova usko päivityspaketin toimimiseen päätyy lopulta pettymykseen, ettei ero kaventunut mihinkään.

Hockenheimin perjantaina Pirelli tuo vapaisiin harjoituksiin uuden rengasseoksen testaamista varten. Tuo seos piti testata jo Silverstonessa, mutta sadesää esti tämän. Nyt kokeillaan uudella yrityksellä niin, että kullakin on kaksi ylimääräistä sarjaa tätä uutta seosta. Harjoitusten jälkeen Pirelli tiedustelee tallien mielipiteet uudesta seoksesta ja mikäli se miellytti enemmistöä, seos tulee myöhemmin käyttöön virallisena rengasseoksena koko viikonlopuksi.

Testiseosta käytetään tällä kertaa vain perjantaina. Testiseos on uusi kova rengas. Varsinaisina seoksina Hockenheimin viikonloppuna käytetään pehmeää ja keskikovaa seosta. Saa nähdä, vesittyykö rengastestisuunnitelmat jälleen kerran, sillä sääennusteiden mukaan ainakin perjantaille ja lauantaille on Hockenheimiin ennustettu sadetta. Tätä kirjoitettaessa sunnuntai näyttäisi olevan sateeton päivä.

Tulosta
Jarkko
Jarkko

Aiheeseen liittyvät artikkelit: