Ratakierros 5,793 km
Kisapituus 306,720 km
Rataennätys 1.21,046 Rubens Barrichello (2004)

Lähde: Formula1.com

Koronaviruksen vuoksi Formula 1:n kisaohjelma uudistui rajusti vuodelle 2020. Uudistetussa kauden 2020 kisaohjelmassa Italian GP ajetaan kahdeksantena kilpailuna 4. - 6.9.2020. Kisaan kutsuttiin yleisöksi pieni määrä terveydenhuollon henkilökunnan jäseniä Italiasta kunnioituksenosoituksena taistelusta koronaa vastaan.

20 05 Saksa Sebastian Vettel Ferrari kesk. 0

Nopein kierros: Lewis Hamilton, Mercedes, 1.22,746 kierroksella 34 (1 lisäpiste).

AlphaTaurin Pierre Gasly otti F1-uransa avausvoiton AlphaTaurin kotiradalla. Edellisen kerran talli voitti osakilpailun 2008 Sebastian Vettelin ajamana Toro Rosson nimellä niin ikään Italian Monzassa. Tällöin sadekeli sotki kisaa. Gasly oli ensimmäinen ranskalainen F1-voittaja sitten vuoden 1996 ja Olivier Panisin Monacon yllätysvoiton myöskin sateessa.

Kilpailussa nähtiin monenlaisia käänteitä. Kilpailussa nähtiin turva-auto 20. kierroksella, kun Haasin Kevin Magnussenin auto hyytyi lähelle varikon porttia. Tässä yhteydessä varikon portti suljettiin ja turva-auton tullessa radalle vain Mercedeksen Lewis Hamilton ja Alfa Romeon Antonio Giovinazzi kävivät varikolle. He saivat kuitenkin 10 sekunnin pysähdysrangaistuksen, koska he kävivät varikolla varikon ollessa suljettu.

Turva-auto poistui radalta muutaman kierroksen jälkeen, mutta se kutsuttiin radalle uudestaan hetkeä myöhemmin, kun Ferrarin Charles Leclerc ajoi vauhdikkaasti ulos Parabolica-mutkassa. Leclerc ei loukkaantunut, mutta rengasvallin korjaamisen vuoksi kisa lopulta keskeytettiin hetkeksi punaisin lipuin. Punaisen lipun aikana sai vaihtaa renkaat ja vielä ilman pysähdystä ollut Racing Pointin Lance Stroll sai "ilmaisen" renkaanvaihdon.

Kun kisa jälleen jatkui uusintastartilla, se tehtiin paikaltaan lähtöruudukosta. Hamilton ja Giovinazzi kärsivät rangaistuksensa kisan jatkuttua ja molemmat tippuivat joukon hännille. Kuten oli odotettua, Hamilton onnistui nostamaan itsensä pisteille, mutta ohituksissa takellellut Mercedes ei noussut seitsemättä sijaa korkeammalle. Huonon startin ottanut tallitoveri Valtteri Bottas kärsi auton oudoista ongelmista ja tämän ja startissa putoamisen vuoksi suomalainen oli vasta viides.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.