Vettel murskasi vastustajat Italian GP:n aika-ajoissa

MM-taistelua johtava Sebastian Vettel näytti jälleen kilpakumppaneilleen kaapin paikan, tällä kertaa Italian GP:n aika-ajoissa. Kukaan ei mahtanut mitään, kun Vettel ajoi jo kymmenettä kertaa paalulle tällä kaudella.

Aika-ajojen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kahdella McLaren-kuljettajalla oli alistumisen merkkejä ilmassa, kun kuskien tuntoja kyseltiin. Vettel oli ajanut juuri hetkeä aiemmin mykistävään puolen sekunnin paalulle, kuten monta kertaa aiemminkin. Tästä näyttää tulleen jo rutiinia, että näinhän sen piti mennäkin.

Kakkosruutuun ajanut Lewis Hamilton ja kolmosruutuun ajanut Jenson Button myönsivät suoraan, että he eivät olisi mahtaneet Vettelille mitään. Hamilton teki viimeisellä yrityksellään virheen, mutta hän totesi, ettei olisi pystynyt ajastaan ottamaan kuin pari kymmenystä, ei puolta sekuntia. Button puolestaan keskeytti oudosti nopeimman yrityksensä, joka olisi todennäköisesti riittänyt ainakin kakkossijaan. Button ei kommentoinut tätä, mutta ehkä McLarenilla laskettiin, että puhtaalta puolelta kolmosruudusta on parempi startata kuin likaiselta puolelta kakkosruudusta.

Vettel oli yllättynyt helposta paalusta. Saksalainen uskoi, että hän olisi joutunut taistelemaan paalustaan tiukemmin. Viimeisellä yrityksellään Vettel paransi aikaansa, joka oli jo sillä hetkellä kärkiaika. Red Bull ajaa pahimpia vastustajiaan pienemmillä siivillä, mutta on silti nopein, mikä hämmästyttää muita. Talli on edelleen heikoimpien joukossa suoranopeuksissa, mutta aerodynamiikkaa vaativilla kakkos- ja kolmossektorilla Red Bull on todella hyvä.

Red Bull on vienyt kaikki kauden paalupaikat ja jo nyt on varmaa, että talli vei nimiinsä kaikki Euroopassa ajetut paalut. Vettel otti jo kauden kymmenennen paalunsa ja on samanlaiseen suoritukseen pystynyt peräti kahdella kaudella. Myös legendaarinen Ayrton Senna on ajanut kahdella kaudella vähintään kymmeneen paaluun.

Heikki Kovalainen koki toisen aika-ajotappionsa Jarno Trullille. Trulli on aina viihtynyt Monzan radalla ja italialainen kukisti tallitoverinsa aika-ajoissa viime vuoden tapaan. Kovalainen on kuitenkin ollut suvereeni aika-ajo tilastoissa Trullia vastaan, suomalainen johtaa lukemin 10-2, vaikka kisoissa kaksikon välillä on ollut tasaista. Intialainen Karun Chandhok ajoi Trullin tilalla Saksan GP:ssä, jossa Kovalainen oli Chandhokia nopeampi niin aika-ajoissa kuin kisassa.

Sunnuntain kisasta voi jälleen tulla Vettelin riemujuhlaa. Monzan radan ei pitäisi sopia Red Bullille, mutta lähes kaikilla radoilla Vettel on tehnyt vastustajista selvää jälkeä. Mikäli Vettel onnistuu startissa, voi edessä olla tylsä kilpailu saksalaisen karatessa maisemaan.

Italian GP:n startti on sunnuntaina Suomen aikaa kello 15.

Italian GP:n aika-ajojen tulokset


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: