Pulmamaratonissa hankkimaan kauppasekunteja - Jasmiina stressasi osaamistaan

Kausi 2021
Aki ja Sami ratkaisemassa labyrinttiä. Kuva: © Nelonen Media.
Aki ja Sami ratkaisemassa labyrinttiä. Kuva: © Nelonen Media.

Toisen viikon aluksi asukkaat pääsevät ratkaisemaan erilaisia pulmia. Asukkaiden on ansaittava kauppasekunteja alkuviikon tehtävässään.

BB-talon asukkaat joutuvat käyttämän ongelmanratkaisukykyjään seuraavan 48 tunnin ajan. Big Brother antaa asukkaille erilaisia pulmia, jotka heidän on ratkaistava. Ne voivat olla pulmia, jotka vaativat esimerkiksi matemaattisia tai kielellisiä taitoja tai avaruudellista hahmottamiskykyä.

Asukkaille toimitetaan pulmia satunnaisesti talon televisioon ja asukkaat valitsevat yhden parin suorittamaan tehtävää. Jokaisesta oikeasta vastauksesta asukkaat ansaitsevat kaksi kauppasekuntia. He voivat pyytää apua kolmannelta asukkaalta, mutta tällöin oikean vastauksen arvo vähenee yhteen sekuntiin. Mikäli vastaus on väärin tai siihen ei vastata, menettävät asukkaat yhden kauppasekunnin.

Uusi tehtävä aiheutti stressiä muutamissa talon naisasukkaissa. Etenkin Jasmiina valitti, että hänellä ei ole mitään tehtävään vaadittavia kykyjä. Toinen epävarma Melody kuitenkin tsemppasi, että riittää, että he tekevät parhaansa. Asukkaat myös vakuuttelivat, ettei ketään syytetä, jos aina ei onnistu ratkaisemaan pulmaa.

Tehtäviä suoritetaan tehtäväalueella tai tehtävähuoneessa. Ensimmäisiä tehtäviä alkoi tulla pian tehtävänannon jälkeen ja asukkaiden on pitänyt ratkaista mm. numerosarjoja, minkä maan nimi muodostuu seitsemän maan nimestä tai mihin suuntaan linja-auto kulkee.

Osa tehtävistä on ratkaistu muutamassa minuutissa ja esimerkiksi Juhani ja Melody antoivat vastauksensa sanomalehtiarvoitukseen, jossa kysyttiin, mitkä muut sivunumerot kuuluvat sanomalehtiarkkiin, jossa on sivunumero 178. Juhani ja Melody vastasivat 177, 179 ja 180. Vastaus oli kuitenkin väärin, sillä Juhani laski arkin muodostuksen väärin.

Anssi ja Minna ratkaisemassa pulmaa. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi ja Minna ratkaisemassa pulmaa. Kuva: © Nelonen Media.

Toisenlainen vastaus saatiin hieman myöhemmin, kun Laura R. ja Ville menivät ratkaisemaan toista pulmaa. Heille tuli sana-arvoitus, jossa oli maiden nimiä ja tietyistä kirjaimista muodostui uuden maan nimi. Maat olivat Bulgaria, Espanja, Islanti, Italia, Britannia, Slovakia ja Romania. Yhdestä maasta piti ottaa 1. kirjain, toisesta 2. kirjain, kolmannesta 3. kirjain jne.

Laura R. ja Ville pähkäilivät pitkään, mutta he eivät löytäneet oikeaa vastausta. He eivät edes tajunneet miettiä seitsenkirjaimisia maiden nimiä, vaan heittelivät maita, joiden nimet olivat yleensä liian lyhyitä. Avuksi he saivat Katjan, jonka kanssa he löysivät miettimisen jälkeen Irlannin, mutta he eivät uskoneet sen olevan oikein.

Kolmikko luuli, että kirjaimet piti ottaa niin, että Irlannissa viimeinen i-kirjain täytyisi olla jonkun listassa olevan maan viimeinen kirjain. He luulivat vastauksensa olevan väärin, mutta kirjoittivat sen vastaustauluun, kun he eivät muuta keksineet. Poistuttuaan tehtäväalueelta he surkuttelivat väärää vastaustaan, mutta hetken päästä Big Brother näytti televisiosta sen olevan oikea vastaus ja ilmeet talossa muuttuivat hetkessä.

Tehtävän suorittaminen jatkui talossa ja uusia pulmia tuli tasaiseen tahtiin. Tehtävä päättyy keskiviikkona noin kello 14, jolloin asukkailla on kauppa-aika kasassa. Ensimmäisellä viikolla asukkaat ostivat Big Brotherilta velaksi ja tuolloin BB kertoi asukkaiden käyttäneen kaupassa maksimiajan 3 minuuttia 20 sekuntia (200 sekuntia). Jos tavoitteena on kerätä tuo aika, pitäisi pulmia olla sata.

Tunnelmat BB-talossa olivat rennot pulmien ratkaisun ohessa ainakin näin alussa.

Tulosta
Jarkko
Jarkko