Kausi 2021

Uutisia Suomen Big Brotherin neljänneltätoista kaudelta vuodelta 2021. Tuoreimmat uutiset löytyvät täältä.

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2022!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2022! Kuva: © Pixabay.com.

Jälleen on yksi BB-kausi takana päin ja vuosi päätöksessään. On aika rauhoittua viettämään joulua ja vuoden vaihtumista.

Katsojaluvut laskussa viime vuoteen verrattuna - Vertaaminen aikaisempaa vaikeampaa

Suomen Big Brotherin normaalikausien sunnuntailähetysten keskikatsojamäärät vuosina 2019-2021. Grafiikka: © Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Infogram.

Kolmatta vuotta Nelonen Median kanavilla olevan Big Brotherin katsojaluvut olivat laskussa syksyllä päättyneellä kaudella. Sunnuntain lähetysten katsojaluvut jäivät jälkeen kahden edelliskauden lukemista  ja yli puolet kauden lähetyksistä jäivät alle 300 000 katsojaan.

Jasmiina on Big Brother 2021 -voittaja! - Ennätystiukassa finaalissa Akille niukka tappio

Jasmiina on Big Brother 2021 -voittaja. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Big Brother 2021 päättyi tänään finaaliin, jossa BB:n voitosta kilpaili vielä viisi asukasta. Tämän vuoden Big Brotherin voittajaksi ja 30 000 euron voittajaksi selviytyi erittäin tiukassa voittajaäänestyksessä eniten ääniä kerännyt Jasmiina ennen Akia, Taavia, Anssia ja Lassea.

Finalistien puheet brunssilla herkistivät - Päiväsaunasta ponnistusta kohti finaalia

Jasmiina herkistyi kuunnellessaan muiden finalistien puheita brunssilla. Kuva: © Nelonen Media.

Finaalipäivä koitti vihdoin Big Brotherissa myös tänä vuonna. Finalistit valmistautuivat illan finaaliin tunteellisissa merkeissä, mutta myös saunaan ja porealtaaseen päästiin rauhoittumaan.

Liveseuranta: Big Brother 2021 Finaali 28.11.2021 - Jasmiina voitti Big Brotherin!

Kauden 2021 Big Brother huipentui sunnuntai-iltana finaaliin, jolloin selvisi Big Brother 2021 -voittaja. Seurasimme tässä artikkelissa finaalipäivän etenemistä talossa ja illan finaalilähetystä Nelosella.

Big Brother 2021 päättyy tänään!

Big Brother 2021 -finalistit ovat Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi. Kuvat: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

BB-kausi 2021 tulee tänään päätökseensä, kun illalla nähdään finaali. Suomen 12. Big Brotherin normaalikauden finaalissa tänään BB-voitosta kilpailevat Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi.

Punainen puhelin pirahti kolmasti - Asukkaat saivat tilata pizzat videoiltaan

Anssi ja Taavi ottivat kovan kisan punaiseen puhelimeen vastaamisesta. Kuva: © Nelonen Media.

Viimeiseen lauantaihin asukkaat saivat kolme soittoa BB-talon punaiseen puhelimeen. Asukkaat saivat iltaan pitkään toivomansa noutoruoat ja he pääsivät myös katsomaan aiemmin kuvaamansa my day -videon.

My day -video viimeisenä kokonaisena päivänä - Asukkaat palasivat VHS-aikaan

Anssi kuvaa, kun Lasse putsaa grilliä. Kuva: © Nelonen Media.

Viimeistä edellisenä päivänä asukkaat pääsivät kunnolla retroilemaan, kun he saivat kuvata päivätehtävässä VHS-videokameralla. Asukkaiden piti viimeisenä kokonaisena päivänään BB-talossa kuvata my day -video.

Big Brotherin voittajaäänestys on käynnissä - Kuka voittaa sunnuntain finaalissa?

Big Brother 2021 -finalistit ovat Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi. Kuvat: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen Big Brotherin 12. normaalikausi on finaaliviikollaan ja finaali on vuorossa ensi sunnuntaina. Tämän vuoden voittajaäänestys on käynnistynyt ja uusi BB-voittaja on joko Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi tai Taavi.

Big Brotherin tarjous ei kelvannut asukkaille, potti meni kaikille jakoon

Muut asukkaat antoivat 2000 euron shekin Jasmiinalle. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaille järjestettiin finaaliviikon perjantaina huutokauppa, jossa Big Brother yritti ostaa yhden asukkaan ulos finaalista sopivaa summaa vastaan. Asukkaat eivät kuitenkaan tarttuneet varsin laimeaksi osoittautuneeseen rahasummaan.

Jasmiina keräsi bilepottiin viimeiset pisteet, fanituotteet menivät painoon

Anssi neuvoi Jasmiinaa painatuspajalla. Kuva: © Nelonen Media.

Torstaina asukkaat odottivat jo viimeisiä bileitä, mutta sitä ennen heidän piti suorittaa vielä muutama tehtävä. Asukkaiden tekemien fanituotteiden kuvat menivät painatukseen ja Jasmiina pääsi vielä kerran inhoaminsa heinien pariin finaalitehtävän muodossa.

Fanituotevalikoima tuplaantui, talomuistoilla kerättiin sekunteja kioskiin

Asukkaat muistelemassa kauden tapahtumia tehtäväalueella. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikon kolmantena päivänä asukkaat saivat jälleen uusia tuotteita fanituotemallistoonsa. Lisäksi he pääsivät entisestään verestämään muistoja päättyvästä kaudesta pistämällä päivien tapahtumia oikeaan järjestykseen.

Tiistaina paluu Lemmenjoelle, fanituotteet laajenivat T-paitoihin

Taavi tekee omaa T-paitaansa. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikko jatkui tiistaina Lemmenjoen tunnelmissa, kun tehtiin paluu toisen viikon muistoihin. Lisäksi finaaliviikolle selvinneiden asukkaiden fanituotevalikoima kasvoi uudella tuotteella, kun he saivat valmistaa itselleen T-paidat.

Jasmiinasta viimeisessä häädetyn perinnössä aatelinen

Jasmiinasta tuli aatelinen häädetyn perinnössä. Kuva: © Nelonen Media.

Viimeiselle viikolle kääntyneessä Big Brotherissa oli maanantaina vuorossa kauden viimeinen häädetyn perintö. Pekka antoi häädetyn perinnön Jasmiinalle, josta tuli tästä illasta lähtien BB-talon aatelinen.

Asukkaat valmistamaan fanituotteita, tutuilla tehtävillä hankkimaan viimeiset bileet

Lasse ja Jasmiina valmistamassa kassia. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikolla BB-talossa asukkaat valmistavat itselleen fanituotteita ja he pääsevät myös muistelemaan menneitä tehtävien ja videoklippien muodossa. Tällä viikolla asukkaat keräävät pisteitä, jotka ratkaisevat, kuinka isot bileet asukkaat saavat torstaiksi.

Finaaliviikolle uusi käänne: Kaikki asukkaat ei välttämättä finaalissa

Vuoden 2021 Big Brotherin finaaliviikolle pääsivät Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi. Kuvat: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Suomen 12. Big Brotherin normaalikauden viimeinen viikko alkoi maantaina. BB-talossa on jäljellä enää viisi asukasta, joista yksi voittaa Big Brotherin 30 000 euron voittopotin ensi sunnuntaina. Finaaliviikolle selviytyivät Lasse, Aki, Jasmiina, Anssi ja Taavi, mutta saattaa olla, että he kaikki eivät ole mukana sunnuntain finaalissa.

Pekka häädettiin BB-talosta viikko ennen finaalia - Viisi asukasta finaaliviikolle

Pekka Elinan haastattelussa häädön jälkeen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

BB-talossa todellinen eliminaatioviikko huipentui sunnuntain häätöön, kun viikon kolmas asukas häädettiin. Kauden 13. häätöäänestyksessä BB-talosta häädettiin Pekka.

Aki, Jasmiina, Taavi ja Pekka joutuivat viimeiseen häätöäänestykseen

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantaina käynnistyi kauden 13. häätöäänestys, johon asukkaat olivat nimenneet toisiaan viime yönä. Häätöäänestykseen joutuivat Aki, JasmiinaTaavi ja Pekka.

Mysteeriovet toivat lauantaisaunan - Lupa puhua nimeämisistä

Kuvia ovista näkyi olohuoneen televisiosta taas lauantaina. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantaina asukkaat suorittivat päivätehtävää ja heille tutut mysteeriovet palasivat talon televisioon. Illalla asukkaat pääsivät Pekan avattua mysteeriarkun lauantaisaunaan puhumaan nimeämisistä.

Samir häädettiin BB-talosta perjantaina - Kaksi viikon kolmesta häädöstä suoritettu

Samir astuu BB-studioon häädön jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotherin eliminaatioviikon toinen häätö toteutettiin perjantaina. Myöhään illalla BB-talon kolmantenatoista asukkaana sai jättää Samir.

Kykyshow innosti Big Brotherin ylisanoihin - Harri-haille maksettiin esiintymiskorvaus

Taavi Taiteilija kykyshow'ssa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat järjestivät perjantaina kauppatehtävän kykyshow'n harjoittelemistaan ohjelmanumeroista. Esitys sai Big Brotherin erittäin tyytyväiseksi, mutta Harri-hain käytöstä jouduttiin maksamaan esiintymiskorvaus.

Samir, Taavi, Lasse ja Anssi eliminaatioviikon toiseen häätöäänestykseen

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talossa käynnistyi eliminaatioviikolla jo toinen häätöäänestys torstaina. Ajan arvauksen perusteella kauden 12. häätöäänestykseen joutuivat Samir, Taavi, Lasse ja Anssi.

Kauppatehtävän harjoittelua, perjantain kykyshow lähestyy

Aki otti tankotanssin haltuun Villen häädön jälkeen. Anssi on tanssipartnerina esityksessä. Kuva: © Nelonen Media.

Tällä viikolla asukkaat ovat suorittaneet eliminaatiokilpailujen ohella myös kauppatehtävää. Kauppatehtävän suoritus on edennyt ajoittain varsin heikolla motivaatiolla, kun asukkaat ovat keskittyneet eliminaatiokilpailuihin.

Ensimmäinen eliminaatiohäätö suoritettiin - Ville häädettiin kahdentenatoista

Ville oli iloisena haastattelussa häädöstä huolimatta. Kuva: © Nelonen Media.Big Brotherin eliminaatioviikko eteni keskiviikkona sen ensimmäiseen häätöön. Keskiviikkona BB-talosta häädettiin Ville.

Toinen eliminaatiohaaste käynnistyi heti aamusta - Huonoimmat ajan arvaajat häätöäänestykseen

Samirin veikkaus kellonajasta keskiviikkona klo 09.38. Kuva: © Nelonen Media.

Eliminaatioviikko jatkuu kovalla tahdilla, vaikka edellisen kisan häviäjistä ei ole vielä ketään häädetty. Keskiviikkoaamuna asukkaat pääsivät suorittamaan uutta eliminaatiohaastetta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.