Salatehtävät hämmentävät muuritehtävässä - Anssi otti kovat keinot käyttöön

Kausi 2021
Muurin rakennustarpeet olivat pihalla. Kuva: © Nelonen Media.
Muurin rakennustarpeet olivat pihalla. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat olivat hädin tuskin toipuneet neljännen viikon kauppatehtävän jälkipeleistä, kun he saivat jo uuden tehtävän. Asukkaiden piti rakentaa kestävä muuri talon pihalle ja tehtävän suoritusta häiritsemään Big Brother antoi lukuisille asukkaille salatehtävän.

Torstai-iltapäivällä asukkaat olivat joutuneet pettymään epäonnistuneen kauppatehtävän ja saadun rangaistuksen vuoksi. Asukkaat saivat alkuillasta uuden tehtävän, jossa heidän on rakennettava pihalle muuri annetuilla materiaaleilla.

Muurin materiaalina näytti olevan erilaista jätettä, josta pitää rakentaa keilapallon kestävä. Muurin kestävyys testataan perjantaina, kun keilapallo lasketaan kolmesta eri kourusta, eikä muuri saa mennä rikki. Mikäli muuri pysyy ehjänä, voittavat asukkaat harjakaisjuhlat.

Asukkaat lähtivät innolla suunnittelemaan muurin rakentamista ja tuttuun tapaan pihalla monta kokkia sekoittamassa soppaa. Niinpä osa asukkaista jäi suosiolla sivuun ensihuumassa. Tehtävä vaikutti ulospäin yksinkertaiselta ja varsin selvältä toteutukselta, mutta tässä ei ollut kaikki.

Big Brother päätti hämmentää soppaa ja antoi lukuisille asukkaille salatehtäviä, joka ratkaisee tehtävän onnistumisen. Salatehtävän saaneiden asukkaiden on varmistettava, ettei muuri pysy loppusuorituksessa ehjänä, jolloin tehtävä onnistuu ja asukkaat saavat bileet. Asukkaat eivät tiedä toistensa salatehtävistä.

Yksi salatehtävän saaneista oli Anssi, joka kehitti varsin härskin juonen huijatakseen muita asukkaita. Anssi esitti, että hänen ystävänsä olisi loukkaantunut vakavasti ulkomaailmassa ja hän esitti surkeaa. Vaikutti siltä, että Anssi olisi jopa halunnut ulos talosta, mutta kyseessä oli vain erittäin uskottava näytteleminen.

Anssi näytteli surkeaa salatehtävän vuoksi. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi näytteli surkeaa salatehtävän vuoksi. Kuva: © Nelonen Media.

Ainakin alkuun Anssin näytteleminen meni monelle läpi ja ilmeisesti Anssin tavoitteena on hajoittaa muuri aivan viime hetkillä. Anssin tarkoituksena on kaiketi näytellä "kilahtamista", kun häntä ei päästetty pois talosta. Anssi tosin epäili myöhemmin pihalla yksinpuhelussaan, että häntä epäillään ja oikeastaan kaikkia epäillään, koska kaikki luulevat, että toisilla on salatehtävä.

Itse asiassa näin voi ollakin hyvinkin pian, sillä illan aikana Big Brother antoi suurimmalle osalle asukkaista samanlaisen salatehtävän. Mahdollisesti jopa kaikki saavat salatehtävän. Miten se vaikuttaa tehtävän onnistumiseen, jää nähtäväksi. Tehtävän aikana BB on näyttänyt talon televisioista joillekin asukkaille tekstiä "Et ole yksin" vinkatakseen muiden salatehtävistä.

Lisää pakan hämmennystä tapahtui loppuillasta, kun Sami ja Sanni päästettiin ostamaan mitä haluavat kioskilta. Aiemmin illalla Sami oli jutellut Pikkuveljen kanssa kylpyhuoneessa ja Pikkuveljen valtuutuksella Sami sai valita yhden asukkaan seurakseen kioskille. Muut asukkaat hämmästyivät, kun Sami ja Sanni marssivat pois kioskilta isot kassit täynnä tavaraa.

Spekulaatiot salatehtävistä kiihtyivät, mutta Sami ei saanut kertoa yhteydenotostaan Pikkuveljeen. Sanni oli siinä onnellisessa asemassa, että hän ei tiennyt kioskireissusta muuta kuin sen, että Sami oli hänet sinne valinnut.

Vainoharhainen ilmapiiri täytti talon ja lähes jokainen oli epäluuloinen asukastovereitaan kohtaan. Muuri oli vielä pystyssä, kun Big Brother antoi asukkaille luvan mennä nukkumaan.

Tulosta
Jarkko
Jarkko