Samir tarjosi yöllä apuaan Lassen välityksellä, Noora pääsi taloon ensimmäisinä uusista

Kausi 2021
Samir ninjaili lähtiessään suorittamaan salatehtävää. Kuva: © Nelonen Media.
Samir ninjaili lähtiessään suorittamaan salatehtävää. Kuva: © Nelonen Media.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä BB-talossa oltiin ninjatunnelmissa, kun sviitin asukkaat saivat salatehtävän. Samir sai antaa vinkkejä taloon ennen kauppatehtävän viimeistä päivää ja ketjureaktion viimeistelyä.

Big Brother antoi sviittiin salatehtävän tiistai-iltana. Sviitin asukkaiden piti valita joukostaan yksi asukas, joka menisi yön tunteina herättämään yhden asukkaan ja antamaan hänelle vinkkejä ketjureaktioon toimintakorttien avulla. Vinkkejä antava sviittiläinen ei saisi jäädä kiinni kenellekään toiselle talon asukkaalle.

Ennen yöllisiä seikkailuja talossa oli rakennettu ketjureaktiota sviittiläisten puhelinvinkkien avulla. Illan päätteeksi talossa testattiin ketjureaktiota, josta löytyi vielä neljä virhettä. Virhe tarkoitti, että ketjureaktio pysähtyi ja asukkaat joutuivat tönäisemään sen taas liikkeelle. Jokaisesta virheestä asukkaat menettävät kauppasekunteja.

Sviitin asukkaat valitsivat yön salatehtävään suorittajaksi Samirin, joka päätti pukeutua ninjaksi mennessään taloon. Samir sai valita mukaansa viisi toimintakorttia, jotka sviittiläiset yhdessä valitsivat. He ottivat muutaman pakollisen kortin, pitkään ongelmatapauksena olleen tikkutehtävän ja pari muuta korttia.

Kun kaikki talon asukkaat olivat nukkumassa, hiippaili Samir taloon ninjamaisesti. Hän uskalsi mennä makuuhuoneeseen vasta kolmannella yrityksellä, sillä esimerkiksi makkarin ovi yllätti Samirin pitäessään kovaa meteliä sitä avattaessa. Samir säikähti tätä ja luikki pikapikaa takaisin sviittiin. Peli ei ollut kuitenkaan menetetty, sillä kukaan ei herännyt ääneen ja Samir ei paljastunut.

Lopulta Samir pääsi ninjatyylillä makkariin ja hän herätti ensimmäisessä sängyssä nukkunutta Lassea. Hämmentynyt Lasse nousi ylös ja seurasi Samirin viittoiluja olohuoneeseen. Samir kertoi Lasselle, että heillä on salatehtävä, eivätkä he saa paljastua kolmannelle asukkaalle. Paljastumisen pelossa he menivät tekemään tehtäviä pihalle.

Samir näyttää Lasselle tehtävien mallia viime yönä. Kuva: © Nelonen Media.
Samir näyttää Lasselle tehtävien mallia viime yönä. Kuva: © Nelonen Media.

Pihalla Samir näytti Lasselle tikkutehtävän periaatteen. Samir rakensi tehtävän grillin sisään, ettei tuuli pilaisi sitä. Hän näytti myös toisen tehtävän, joka myös piilotettiin kesäkeittiön pöydälle. Samir kävi läpi myös muut toimintakortit, jotka olivat Lassen mukaan joko helppoja tai jo tehtyjä.

Kun Samir sai ohjeet annettua, lähti hän nukkumaan ja Lasse jäi vielä tekemään valmisteluja seuraavaa päivää varten. Aamulla Lasse kertoi "suonenvedoistaan", kuinka hän yöllä keksi, kuinka joitakin tehtäviä suoritettiin. Muut asukkaat arvasivat, että Lasse oli saanut jostain apuja, mutta he jättivät kommentoinnin vähemmälle.

Lasse vitsaili, että hän oli yöllä saanut käyttöönsä Taavin aivot, josta ideat tulivat. Salatehtävän tehtävänannon mukaan vain Samir ei saanut paljastua, Lassella ei ollut väliä. Hän sai kertoa, kuinka "itse" sai löydettyä ratkaisuja tehtävän ongelmiin.

Noorasta täysivaltainen talon asukas

Keskiviikko on tärkeä päivä, sillä tänään kauppatehtävä ratkeaa ja asukkaat vapauttavat ketjureaktion seurauksena ilmapallot BB-talon pihalla. Radan osuus pihalla on tätä kirjoitettaessa vielä kesken ja muualla talossa tehdään viimeistelyjä ketjureaktion varmuuden parantamiseksi. Asukkaat eivät tiedä, kuinka paljon heillä on aikaa jäljellä ennen loppusuoritusta.

Uudet asukkaat odottavat edelleen kolmistaan sviitissä epätietoisina siitä, kuinka kauan he joutuvat vielä siellä olemaan. Keskiviikkona he ovat saaneet pari kertaa nähdä kuvaa talosta ja soittaneet kerran taloon. He eivät usko, että he saavat enää montaa tilaisuutta soittaa taloon.

Tehtävään saatiin uusi käänne keskiviikon kääntyessä iltapäivän puolelle, kun Big Brother lähetti taloon postia. Talon asukkaiden piti päättää, kenestä sviitin asukkaasta tulee täysivaltainen talon asukas jo nyt. He pallottelivat jonkin aikaa Samirin ja Nooran välillä, jonka jälkeen he päätyivät Nooraan. Osasyynä oli hänen tupakointinsa, joka helpottuu talossa, mutta myös se, että he pitivät Samiria parhaana puhelinkommunikoijana.

Nooran pakattua tavaransa ja Big Brotherin annettua luvan, Noora halasi Samirin ja Maijun, jonka jälkeen hän siirtyi talon puolelle. Halaus- ja tervehdyskierroksen jälkeen Noora suuntasi tupakalle, jossa asukkaat halusivat kuulla Noorasta ja Noora asukkaista. Keskustelunaiheena oli tietysti myös käynnissä oleva kauppatehtävä.

Talossa jatkui Nooraan tutustuminen ja samalla kauppatehtävän viimeistely. Sviitissä Samir ja Maiju saivat sopeutua elämään toistaiseksi vain kahdestaan.

Lue myös:
Ketjureaktiolla ilmapallot liikkeelle - Uudet mukana etänä (4.10.2021)
Talossa rakennetaan ketjureaktiota, sviitistä annetaan lisäsekuntien arvoisia ohjeita (5.10.2021)
Lasse ja Noora kohtasivat tehtävähuoneessa (5.10.2021)

Tulosta
Jarkko
Jarkko