Talossa rakennetaan ketjureaktiota, sviitistä annetaan lisäsekuntien arvoisia ohjeita

Noora, Maiju ja Samir mallintamassa Big Brotherin antamaa vihjettä sviitissä. Kuva: © Nelonen Media.
Noora, Maiju ja Samir mallintamassa Big Brotherin antamaa vihjettä sviitissä. Kuva: © Nelonen Media.

Kauden viides kauppatehtävä on ketjureaktion rakentelua BB-talossa. Talossa olevat asukkaat rakentavat rataa ja sviitissä olevat uudet asukkaat saavat antaa vanhoille asukkaille vihjeitä tehtävään, joista voi ansaita lisäsekunteja.

Maanantaina alkaneessa kauppatehtävässä asukkaat ovat rakentaneet taloon erilaisista osista rataa, joka kaatuu dominoefektin tapaan, eikä ketjureaktio saa katketa. Onnistuneesta ketjureaktiosta asukkaat ansaitsevat kauppasekunteja ja reaktion pituudesta ja näyttävyydestä saa lisäsekunteja.

Ketjureaktion rakenteluun osallistuvat vanhat asukkaat ovat pienissä ryhmissä rakentaneet radan osissa, jossa ketjureaktio etenee monin tavoin. Osa toimii kuin dominopalat, mutta radalla saattaa liikkua esimerkiksi pallo tai autoradalla liikkuva auto tönäisee seuraavan reaktion liikkeelle. Radan osina asukkailla on käytössään kaikenlaisia tavaroita mm. leluja, kouruja, putkia ja VHS-kasetteja.

Vanhojen asukkaiden rakennellessa sviitissä olevat uudet asukkaat osallistuvat kauppatehtävään etänä puhelimitse. Kaikki kommunikaatio sviitin ja talon välillä tehdään matkapuhelimella. Uudet asukkaat saavat ohjeistaa vanhoja asukkaita, kuinka tehdä rataa paremmaksi. He ovat saaneet Big Brotherilta toimintakortteja, joissa on vihjeitä radan saamiseksi paremmaksi ja näyttävämmäksi.

Sviitin asukkaiden pitää ehdottaa puhelimessa sanallisesti kuvailemalla, kuinka toteuttaa toimintakortit. Mikäli vanhat asukkaat saavat rakennettua toimintakortissa mainitun rakenteen, ansaitsevat asukkaat 10-20 lisäkauppasekuntia. Perusmuodossaan radasta saa sekunteja vaaditut pisteet kiertämällä sekä ketjureaktion pituudella ja näyttävyydellä. Sekunteja otetaan pois, mikäli ketjureaktio keskeytyy ja sitä joudutaan avustamaan liikkeelle.

Puheluiden lisäksi sviitin asukkaat pääsevät muutaman kerran päivässä käymään talossa, kun muut asukkaat on käsketty makuuhuoneeseen. Samalla sviittiläisillä on mahdollisuus käydä ulkona, kun muuten he joutuvat viettämään aikaansa ainoastaan sviitin tiloissa, eli käytännössä sviitissä ja sen kylpyhuoneessa.

Kaikki vihjeet eivät menneet perille

Kommunikaatio sviitin ja talon välillä ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Koska talon asukkaat eivät saa nähdä sviittiläisten ohjeita, on puhelimitse ollut vaikea selittää, kuinka joku toimii. Kaikkia ohjeita ei ole mennyt perille, vaikka sitä on selitetty useaan kertaan. Vikaa on ollut sekä selittäjissä että selityksen vastaanottajissa. Esimerkiksi yhtä tikkumekanismia sviitissä ovat selittäneet Samir ja Noora ja ohjeita ovat olleet kuulemassa Ville, Jasmiina ja Pekka, mutta kaikki ovat tehneet samalla tavalla väärin.

Asukkaat ovat kärsivällisesti rakentaneet ketjureaktiota vastoinkäymisistä huolimatta. Ainoa isompi hermojen menetys tapahtui maanantaina Sannille, kun hän tuskastui itseensä, kun hän ei saanut omaa radan osuuttaan toimimaan. Sanni otti hetken omaa aikaa tehtävähuoneessa ja myös Sami ja Lasse tsemppasivat naista, että tehtävä ei suinkaan ole helppo. Sanni piristyi hetken päästä ja oli jälleen suorittamassa tehtävää.

Anssi toi sviitin tarjoilijana aamupalan sviittiläisille. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi toi sviitin tarjoilijana aamupalan sviittiläisille. Kuva: © Nelonen Media.

Maanantaina illalla asukkaat saivat tiedon uudesta häädetyn perinnöstä. Sunnuntaina häädetty Laura R. antoi perinnön Anssille, joka toimii jatkossa sviitin asukkaiden tarjoilijana. Hän vie sviittiin ruoat neljästi päivässä ja hän saa sanoa ainoastaan kymmenen sanaa joka käynnillä. Sviitin asukkaat eivät saa kertoa tai näyttää tehtävään liittyviä vihjeitä Anssille, vaan ne on välitettävä puhelimitse.

Asukkaat yrittivät ensin kiertää tehtävän kommunikaatio-ohjeita Anssin kautta, mutta Big Brother antoi sviittiläisille selkeät ohjeet, kuinka toimia. Anssin vietyä tiistaina aamupalan sviittiin, kävi sviitin asukkaiden käytöksestä helposti ilmi, etteivät he saa kertoa vihjeitä suoraan. Noora oli esimerkiksi peittänyt viltillä heidän rakentelemiaan vanupuikkomalleja sviitissä Anssin siellä käydessä.

Kauppatehtävän loppusuoritus on keskiviikkona, jolloin ketjureaktio pistetään liikkeelle. Ketjureaktion tarkoituksena on päästää liikkeelle pihalle tuleva ilmapallorykelmä. Toistaikseksi paikkaa symboloi ainoastaan yksittäinen ilmapallo.

Ketjureaktiolla ilmapallot liikkeelle - Uudet mukana etänä (4.10.2021)


Tulosta   Sähköposti