Kauden kolmas MM-osakilpailu saatiin ajaa kokonaan märissä olosuhteissa. Sade oli vihmonut Shanghaissa koko päivän, eikä se tauonnut myöskään päivän F1-osakilpailun ajaksi. Sade pisti kaikkien taktiikat uuteen uskoon.
Sateen uumoiltiin pilaavan kärjestä kevyillä autoilla startanneiden Sebastian Vettelin, Fernando Alonson ja Mark Webberin kilpailun, koska he menettävät osittain kevyen auton hyödyt. Heitä tuli kuitenkin auttamaan turva-auto, jonka takaa tuomaristo määräsi kilpailun alkavan. Turva-auton takana ajettiin kaikkiaan kahdeksan kierrosta, ennen kuin todelliseen kilvanajoon päästiin.
Eturivistä lähtenyt Alonso muutti turva-auton aikana taktiikkaansa ja tuli ensimmäiselle pysähdykselleen selvästi ennen suunniteltua ajankohtaa. Alonsolle tankattiin pysähdyksellä tankki täyteen ja keskistintti ajettiin pitkänä. Taktiikka ei tosin parhaalla mahdollisella tavalla onnistunut, sillä hän juuttui hitaampien taakse, eikä pystynyt nousemaan pisteille.
Aika-ajojen jälkeen Brawn GP:n uskottiin olevan vahvoilla raskaammilla autoilla, koska oletettiin, että he pystyvät nousemaan, kun edellä ajavat tekevät varikkopysähdyksensä. Eikä tämä taktiikka olisi ollut tuhoon tuomittu sunnuntain sateessa, mutta Brawnin taktiikan pilasi toinen turva-autojakso.
Sen aiheutti kolari, jossa Robert Kubica ajoi Jarno Trullin perään. Kubica ei omien sanojensa mukaan nähnyt ollenkaan Trullin jarrutusta edessä ja hän joutui vesiliirtoon ja törmäsi Trulliin. Kubican auto nousi ilmaan törmäyksessä, mutta vain autot kokivat vahinkoja. Trulli joutui keskeyttämään, mutta Kubica selvisi vain etusiiven vaihdolla.
Turva-auton tultua radalle Brawn GP menetti raskaan auton edun ja Red Bull sai elämänsä tilaisuuden. Itävaltalaistalli hallitsi sateisessa säässä ajettua kilpailua ja Vettel sai ajaa lopulta selvään voittoon. Myös Webber ajoi yhtä selvästi kakkoseksi ja MM-sarjan johtaja Jenson Button tuli vasta kolmanneksi.
Ferrarille Kiinan GP oli jälleen sysimusta. Felipe Massan kilpailu päättyi jo toisen turva-autojakson aikana teknisiin ongelmiin. Kimi Räikkösen kilpailu oli todellista taistelua huonosti käyttäytyvän auton kanssa ja suomalainen joutui ohitettavaksi kenties eniten koko joukosta. Huonon ajettavuuden lisäksi Räikkönen kärsi hetkellisestä moottoriongelmasta kisan alkupuolella, joka tosin korjaantui itsestään.
Ferrarin pisteetön putki venyi siis kolmeen kisaan ja on MM-sarjan ainoa nollakerholainen Force Indian lisäksi. Kauden aloitus on Ferrarilla huonoin sitten vuoden 1981. Kisasta olisi ollut mahdollisuus saada piste tai kaksi, mutta oudon aikainen varikkopysähdys pudotti Räikkösen kauas taakse ja jumittuminen Nico Rosbergin taakse romutti toiveet edes parista pisteestä.
Heikki Kovalaiselle Kiina toi hyviä uutisia. Kovalainen pääsi vihdoin maaliin ja heti jäi käteen kelpo pistepotti. Kaiken kruununa suomalainen kukisti tallitoveri Lewis Hamiltonin, jolla oli suuria vaikeuksia pitää autonsa "lapasessa". Sen sijaan Kovalainen ajoi virheettömän kilpailun, joka on varmasti balsamia haavoille alkukauden pettymyksistä.
Yllätyksellinen tulos Kiinasta virkistytti entisestään mielenkiintoista MM-sarjaa. Vaikka monet ovat manailleet MM-sarjan olevan ohi Brawnin "ylivoiman" takia, ovat puheet vahvasti liioiteltuja. Kellään ei ole varaa levätä laakereillaan, sillä kehitys kulkee vahvasti eteenpäin. Näyttäisi siltä, että pistesijat voivat olla uusjaossa joka viikonloppu. Etenkin Euroopan puolen aloitus kolmen viikon kuluttua tulee olemaan merkittävä virstanpylväs, sillä sinne varmasti kaikki tuovat isoja päivityksiä autoihinsa.
Kiinan GP:n voitto oli Vettelille uran toinen. Edellinen voitto tapahtui hyvin samankaltaisissa olosuhteissa viime kauden Italian GP:ssä, silloin Toro Rosson ratissa. Vettelin voitto oli Red Bullin ensimmäinen F1:ssä ja luonnollisesti ensimmäinen kaksoisvoitto.
F1:n MM-sarja jatkuu jo viikon kuluttua Bahrainissa Sakhirin radalla.