Formula 1 Fanisivujen kommentointikäytännöt


Formula 1 Fanisivuilla voi blogikirjoituksia kommentoida niiden yhteydessä olevilla kommentointilomakkeella. Pääsääntöisesti kaikki kirjoitukset ovat kommentoitavissa, mutta tapauskohtaisesti voidaan päättää, että kommentointia johonkin kirjoitukseen ei avata ollenkaan tai kommentointi voidaan keskeyttää tarvittaessa sen alkamisen jälkeen.

Kommentointi tapahtuu Disqus-palvelun kautta, joka toimii keskustelualustana monella eri verkkosivustolla ja niissä luodut Disqus-tunnukset toimivat myös Formula 1 Fanisivuilla ja näillä sivuilla luodut tunnukset toimivat myös muissa palveluissa, missä Disqus on käytössä. Disqus-kommentointi käyttää omaa käyttäjätietokantaansa ja kerää tiedot sinne, eikä Formula 1 Fanisivuilla ole sinne pääsyä. Disqusiin pätevät Disqusin omat Palveluehdot, Yksityisyyskäytännöt ja Tietojen jakamiskäytännöt. Tietosuoja-asioissa pyydämme kääntymään Disqusin puoleen, mikäli asia koskee sivuston kommentointia. Muilta osin Formula 1 Fanisivuilla pätevät omat tietosuojakäytännöt, mitkä käyvät ilmi Rekisteri- ja tietosuojaselosteestamme.

Sivustolla on julkaistu kirjoituksia vuodesta 2007 alkaen ja kirjoituksiin 5.2.2019 saakka on voinut kommentoida vanhoilla sivustoilla, mutta päivityksen yhteydessä vanhoja kommentteja ei ole siirretty uudelle sivustolle teknisistä syistä. Sivustouudistuksen yhteydessä myös kommentointityökalu vaihdettiin ja siinä eivät toimi vanhat tunnukset, jotka olivat käytössä helmikuun 2019 alkuun saakka. Käyttäjä voi halutessaan rekisteröityä Disqusiin kommentointilomakkeella, mutta kirjoituksia voi kommentoida myös ilman rekisteröitymistä. Kommentointi ilman rekisteröitymistä tapahtuu laittamalla ruksi kommentointilomakkeella kohtaan "Kommentoin mieluummin vieraana".

Keskustelun moderointi ja säännöt


Rekisteröimättömien käyttäjien kommentit ennakkomoderoidaan, eli niitä ei julkaista heti. Lähetetyt kommentit pyritään käymään läpi mahdollisimman nopeasti ja mikäli viesti täyttää keskustelun säännöt, se julkaistaan enimmillään muutamassa tunnissa. Rekisteröityjen käyttäjien kommentit julkaistaan heti, mutta ne moderoidaan jälkikäteen ja sääntöjen vastaiset kommentit poistetaan.

Säännöt lyhyesti:

  • Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää.

  • Noudata kommenteissasi Suomen lakia, Netikettiä, hyviä tapoja. Älä hauku toisia tai kirjoita muuten asiattomasti. Älä provosoi tai tule provosoiduksi.

  • Älä HUUDA, eli älä käytä tarpeettomasti isoja kirjaimia. Koko viestiä ei tarvitse kirjoittaa isoilla kirjaimilla, ylimääräisten välimerkkien tai liikaa pidennettyjen sanojen käyttö ei ole suotavaa.

  • Asiattomien linkkien julkaiseminen, mainostaminen tai turha spämmääminen on kiellettyä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.