Big Brother Fanisivujen kommentointiohjeet

Big Brother Fanisivuilla artikkeleita voi kommentoida niiden yhteydessä olevilla kommentointilomakkeella. Useimmat artikkelit ovat kommentoitavissa, mutta tapauskohtaisesti voidaan päättää, että kommentointia johonkin kirjoitukseen ei avata ollenkaan tai kommentointi voidaan keskeyttää tarvittaessa sen alkamisen jälkeen.

Kommentointi tapahtuu Disqus-palvelun kautta, joka toimii keskustelualustana monella eri verkkosivustolla ja niissä luodut Disqus-tunnukset toimivat myös Big Brother Fanisivujen kommentoinnissa ja näillä sivuilla luodut tunnukset toimivat myös muissa palveluissa, missä Disqus on käytössä.

Disqus-kommentointi käyttää omaa käyttäjätietokantaansa ja kerää tiedot sinne, eikä Big Brother Fanisivujen Ylläpidolla ole sinne pääsyä. Disqusiin pätevät Disqusin omat Palveluehdot, Yksityisyyskäytännöt ja Tietojen jakamiskäytännöt. Tietosuoja-asioissa pyydämme kääntymään Disqusin puoleen, mikäli asia koskee sivuston kommentointia. Muilta osin Big Brother Fanisivuilla pätevät omat tietosuojakäytännöt, mitkä käyvät ilmi Rekisteri- ja tietosuojaselosteestamme.

Sivustolla on julkaistu artikkeleita vuodesta 2007 alkaen ja niihin on voinut elokuuhun 2019 saakka kommentoida vanhoilla sivustoilla, mutta sivustouudistuksen yhteydessä vanhoja kommentteja ei ole siirretty uudelle sivustolle kommentointityökalun vaihduttua Disqus-palveluun. Vanhat, aiemmin sivustolle luodut tunnukset eivät toimi Disqus-palvelussa. Vanhat tunnukset olivat käytössä elokuuhun 2019 alkuun saakka ja ne on nyt poistettu tietokannastamme, eikä niitä voi enää palauttaa käyttöön.

Käyttäjät voivat halutessaan rekisteröityä Disqusiin kommentointilomakkeella, mutta kirjoituksia voi kommentoida myös ilman rekisteröitymistä. Kommentointi ilman rekisteröitymistä tapahtuu laittamalla ruksi kommentointilomakkeella kohtaan "Kommentoin mieluummin vieraana". Samassa yhteydessä käyttäjän on hyväksyttävä Disqusin palveluehdot ja yksityisyyskäytännöt. Myös rekisteröitymättömänä kommentointi vaatii sähköpostiosoitteen antamisen.

Kommentointi Big Brother Fanisivuille ilman rekisteröitymistä:

Kommentointilomakkeen täyttö Disqusissa rekisteröitymättömälle käyttäjälle. Klikkaamalla kuvaa, saat sen isommaksi. Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Disqus.
Kommentointilomakkeen täyttö Disqusissa rekisteröitymättömälle käyttäjälle. Klikkaamalla kuvaa, saat sen isommaksi. Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net ja Disqus.

Rekisteröityneiden käyttäjien ei tarvitse täyttää omia tietojaan tai hyväksyä ehtoja erikseen. Riittää, kun kirjoittaa viestinsä ja lähettää sen, se näkyy heti artikkelin alla.

Keskustelun moderointi ja säännöt

Rekisteröimättömien käyttäjien kommentit ennakkomoderoidaan, eli niitä ei julkaista heti. Lähetetyt kommentit pyritään käymään läpi mahdollisimman nopeasti ja mikäli viesti täyttää keskustelun säännöt, se julkaistaan enimmillään muutamassa tunnissa (yöaikaan ja viikonloppuisin viive voi olla pidempi). Rekisteröityjen käyttäjien kommentit julkaistaan heti, mutta ne moderoidaan jälkikäteen ja sääntöjen vastaiset kommentit poistetaan.

Säännöt lyhyesti:

  • Kirjoita asiallisesti, asiattomat kommentit poistetaan. Tarvittaessa asiattomien kirjoittajien kommenttien lähettäminen voidaan estää.
  • Noudata kommenteissasi Suomen lakia, Netikettiä ja hyviä tapoja. Älä hauku toisia tai kirjoita muuten asiattomasti. Älä provosoi tai tule provosoiduksi.
  • Älä HUUDA, eli älä käytä tarpeettomasti isoja kirjaimia. Koko viestiä ei tarvitse kirjoittaa isoilla kirjaimilla, ylimääräisten välimerkkien tai liikaa pidennettyjen sanojen käyttö ei ole suotavaa.
  • Asiattomien linkkien julkaiseminen, mainostaminen tai turha spämmääminen on kiellettyä.
  • Sääntöihin voidaan tehdä muutoksia milloin tahansa.

Palautetta kommentointikäytännöstämme voi antaa palautelomakkeemme kautta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.