Ohjelmat ja juontajat

Big Brother Suomi nähdään Nelosella vuonna 2021 peräti kahdesti. Toukokuussa tulee Suomen toinen Julkkis-Big Brother ja syksyllä on vuorossa uusi taviskausi. Lähetykset nähdään viime vuoden tapaan Neloselta, 24/7-palvelu on saatavissa netissä osana Ruutu+ -palvelua ja BB-uutisointia löytyy virallisilta BB-nettisivuilta.

Big Brother Suomi - Päivittäislähetys 6.9.2021 alkaen

Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

maanantaista torstaihin klo 21.00-22.30 (ti 7.9.2021 klo 20.00-21.30)
perjantaisin klo 22.15-23.45
lauantaisin klo 22.30-00.00

Uuden BB-syksyn tapahtumia käydään läpi kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin BB-universumin studiosta Kimmo Vehviläisen ja Alma Hätösen johdolla vuoropäivin. Kimmo juontaa jo toisen BB:n tänä vuonna, kun hän oli mukana myös Julkkis-BB:ssä viime keväänä. Alma palaa BB-lähetyksiin edellisen normikauden jälkeen.

Syksyn lähetyksissä kerrataan tuttuun tapaan BB-talon edellisen päivän tapahtumat koosteen muodossa. Tapahtumia ovat kommentoimassa vaihtuvat studiovieraat. Päivittäislähetysten vakiovieraina nähdään tiistaisin Jarkko Valtee ja lauantaisin Kim Sainio. Perjantain lähetyksissä on viime syksyltä tuttu Fanicorner.

Big Brother Suomi Live – Päälähetys 5.9.2021 alkaen

Elina Kottonen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Elina Kottonen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Kickoff sunnuntaina 5.9.2021 klo 21.30-23.30
Häätölähetys sunnuntaisin klo 21.00-22.30

Uudistuneeseen BB-taloon uudet asukkaat muuttavat sunnuntaina 5. syyskuuta, jolloin käynnistyy myös 14. Big Brother -Kickoff BB-universumissa Vantaalla. Suorassa lähetyksessä nähdään uusi talo ja kuinka monta asukasta muuttaa sinne.

Big Brother jatkuu syksyllä normikaudella, joka tuo myös häätölähetykset perinteiseen rytmiin. Asukkaita häädetään jälleen kerran viikossa sunnuntaisin 12. syyskuuta alkaen. Katsojat äänestävät häätöuhan alla olevista asukkaista yhden tai useamman asukkaan ulos talosta ja häädetty asukas tulee välittömästi häädön jälkeen haastatteluun suoraan lähetykseen.

Häätölähetyksiin juontajaksi palaa Elina Kottonen, joka juontaa jo kolmatta BB-syksyä peräkkäin.

Big Brother 24/7 – Ruutu+ 5.9.2021 alkaen

Ruudun logo. Kuva: © Nelonen Media.
Ruudun logo. Kuva: © Nelonen Media.

Tuttuun tapaan BB-talon tapahtumia pystyy seuraamaan ympäri vuorokauden, missä ja milloin haluaa. Big Brotherin 24/7 -palvelu on saatavissa vain netissä osana Nelonen Median Ruutu+ -palvelua.

Ruutu+:n tuotteistus uudistui tänä vuonna. Ruutu+:sta on saatavissa halvempi versio mainoksilla ja kalliimpi versio ilman mainoksia. Halvempi versio maksaa 6,95 €/kk ja siinä nähdään ohjelmien yhteydessä rajoitetusti mainoksia, kuitenkin vähemmän kuin ilmaisversiossa. Kalliimpi versio maksaa 9,95 €/kk, jossa ei ole mainoksia muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tilaaja voi vaihtaa paketista toiseen joustavasti myös kesken tilausjakson ja mahdolliset hyvitykset tai lisäveloitukset tehdään aina seuraavan veloituksen yhteydessä.

BB 24/7 sisältyy Ruutu+:n molempiin maksullisiin paketteihin. Uudet asiakkaat saavat lisäksi alkuun kahden viikon maksuttoman kokeilujakson, jonka voi keskeyttää tuona aikana milloin tahansa. Jos ilmaisjaksoa ei katkaise, jatkuu tilaus toistaiseksi voimassa olevana voimassa olevan hinnaston mukaisena. Maksullisen sisällön lisäksi Ruudusta voi seurata ilmaiseksi Nelosen Big Brother -lähetykset sekä ohjelmaan liittyviä klippejä. Palvelussa voi palata myös kahden edelliskauden tapahtumiin ohjelmien ja klippien muodossa.

Ruutu+ -tilauksen voi maksaa luottokortilla tai laskulla. Luottokortilla maksettaessa kuukausimaksu veloitetaan heti tilattaessa ja tilaus on voimassa seuraavat 30 päivää. Tilauksen voi katkaista koska vain tilausjakson aikana ja katseluoikeus jatkuu viimeisen katseluoikeuden loppuun saakka. Tilaus uudistuu automaattisesti edellisen jakson päätyttyä, jos sitä ei itse käy päättämässä.

Big Brother 24/7:aa voi katsoa useilla eri päätelaitteilla. Tietokoneen lisäksi Ruutu+ toimii ainakin Android- ja iOs-laitteilla matkapuhelimissa ja tableteissa. Ruutu+:n saa isolle näytölle monien älytelevisioiden sovelluksilla ja siirtäminen isolle näytölle onnistuu myös Chromecastilla ja Apple TV:llä. Lisätietoja Ruutu+:n päätelaitetuesta löytyy täältä. Ruutu+:n tilaukseen sisältyy Big Brotherin lisäksi paljon muita sarjoja, elokuvia ja urheilua (merkitty +-tunnuksella), mutta ei erillismaksulliset pay-per-view-lähetykset (merkitty €-tunnuksella).

Suora lähetys BB-talosta käynnistyy sunnuntaina 5.9.2021 hetkeä ennen kauden alkua (Kickoff alkaa klo 21.30) ja jatkuu siitä katkeamattomana aina kauden loppuun valojen sammutukseen saakka.

Ruudun Big Brother -sivut

Ruutu+:n hinnasto
Tilaa Ruutu+

Seuraa Big Brotheria ja osallistu eri kanavissa kaudella 2021

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother nettisivut – Bigbrother.fi

Big Brotherin tapahtumia seurataan tiiviisti tietenkin myös Big Brotherin nettisivuilla osoitteessa www.bigrother.fi. Sivuilla julkaistaan uutisia BB-talon tapahtumista ja muista Big Brotheriin liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Lisäksi kauden alettua sivuilta löytyvät tiedot asukkaista, äänestyksistä ja kaikesta siitä, mitä Big Brotherin seuraamiseen vaaditaan.

BB-podcast - Supla.fi

Vuonna 2019 aloitettu BB-podcastin tekijätiimissä uudistuu hieman. Podcastin juontajana jatkaa Joonas Vuorela, mutta tänä syksynä hän saa rinnalleen Jari Peltolan. Uudet jaksot julkaistaan maanantaisin ja torstaisin. Maanantain jaksoihin saadaan vieraaksi sunnuntaina BB-talosta häädetty asukas.

Sosiaalinen media

Big Brotherin viralliset sosiaalisen median kanavat ovat tänä vuonna Facebookissa ja Instagramissa.

Elina Kottonen

Elina Kottonen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Elina Kottonen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Kokenut BB-juontaja Elina Kottonen (o.s. Viitanen) aloittaa jo kuudennen kautensa Big Brotherissa. Elina jatkaa sunnuntaisin häätölähetyksen juontajana ja päävastuun hän kantaa myös Kickoffin ja Finaalin juontamisesta.

Elinan juontajatausta on radiosta, The Voicelta ja Radio Novasta. Television puolelle Elina siirtyi aloittaessaan Big Brotherissa vuonna 2010 Extran ja Talk Show’n juontajana. Big Brotherissa Elina jatkoi vuoteen 2012 saakka ja rinnalla nainen teki yhä radiota. Big Brotherin juontajapestin lisäksi Elina on myös ollut asukkaana BB-talossa noin neljän vuorokauden ajan kaudella 2011.

Muita Elinan juontamia ohjelmia ovat olleet Teräspallit, Talent Suomi, Voice of Finland, Suomen hauskin tavis ja Hurjat rakkauskilot. Elina on työskennellyt myös Radio Aallossa.

 

Alma Hätönen

Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Alma Hätönen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Keväällä Big Brotherista huilannut Alma Hätönen palaa Isoveljen kirkkaisiin valoihin hänen kolmannen normikautensa merkeissä. Syksy menee uudessa studiossa tutun juontajan kanssa vuorotellessa päivittäislähetyksissä.

Alma on tullut myös tutuksi radion puolelta. Tämän vuoden 2020 alusta lähtien Alma on juontanut Nelonen Median HitMix-kanavalla ja tätä ennen Almaa on kuultu vuosina 2015-2019 YleX:llä yhdessä Jenni Poikeluksen kanssa. Alma on myös osallistunut MTV3:n Fort Boyard -ohjelmaan vuonna 2018 ja syksyllä 2019 Almaa nähtiin Big Brotherin ohella myös Selviytyjien neljännellä tuotantokaudella. Alma on juontanut myös Selviytyjät Extraa ja viimeisimpänä Paratiisihotellin uusinta Suomi-kautta.

Kimmo Vehviläinen

Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Kimmo Vehviläinen aloittaa jo neljännen kautensa Big Brotherin päivittäislähetyksen juontajana. Hän on työskennellyt vuoden 2020 alusta lähtien Nelonen Median Aito Iskelmä -kanavalla, jolle hän siirtyi saman konsernin Radio Aallosta. Kimmoa on kuultu radion puolella myös mm. Radio Novalla. Television puolella Kimmo on ollut Nelosen Selviytyjissä kilpailijana vuonna 2018 ja Selviytyjät Extran juontajana vuodesta 2019 alkaen.

Aikaisemmat kaudet:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.