Häädöt ja nimeämiset

Big Brotherin normaaleihin viikkorutiineihin kuuluvat nimeämiset ja häädöt. Asukkaat nimeävät toisiaan viikottain häätöäänestykseen ja katsojat häätävät häätöuhan alla olevista asukkaista ulos talosta yhden tai useamman asukkaan. Kaudella 2022 uudistuneessa Big Brotherissa myös asukkaat häätävät toisiaan ulos talosta.

Perinteisisssä nimeämisissä asukkaat antavat yleensä kaksi pistettä sille asukkaalle, jonka haluavat eniten ulos talosta ja yhden pisteen sille, jonka haluavat toiseksi eniten ulos talosta. Eniten pisteitä saaneet asukkaat joutuvat häätöäänestykseen, joka käynnistyy nimeämisten päättymisen jälkeen. Häätöäänestyksessä äänestäjät ratkaisevat, kuka tai ketkä joutuvat jättämään talon sunnuntain suorassa Big Brother Suomi Live -lähetyksessä Nelosella. Viime vuosina on ollut käytäntö, että häätöäänestyksessä annetaan ääniä sille, kenen haluaa jäävän taloon ja vähiten ääniä saanut asukas häädetään ulos talosta.

Nimeämisten ja häätöäänestysten säännöt ja äänestyskäytännöt voivat vaihdella kauden aikana, koska Big Brother voi halutessaan muuttaa sääntöjä. Tuotanto kertoo, millä tavoin nimeämiset ja/tai häätöäänestykset suoritetaan kullakin viikolla. Tiedotamme ne sivustollamme heti, kun ne ovat tiedossamme.

Julkaisemme tiedot nimeämisisten ja häätöäänestysten tuloksista, kun tuotanto on ne julkaissut. Virallisista äänestyksistä, niiden toteutuksesta, tuloksista ja hinnoista vastaavat Nelonen Media ja Endemol Shine Finland Oy yhteistyökumppaneineen. Big Brother Fanisivustolla järjestettävät varjoäänestykset ja muut kyselyt ovat maksuttomia, eivätkä ne vaikuta virallisten äänestysten tulokseen emmekä ole mukana toteuttamassa virallisia äänestyksiä.

Viikko 4: Nimeämiset

Neljännellä viikolla häätöuhan alle joutui neljä asukasta. Häätöäänestyksessä ovat Salla (10 pistettä), Mathias (6 pistettä), Nabaz (6 pistettä) ja Milla (6 pistettä).

Viikko 3: Sunnuntain häätö

Kolmannen viikon sunnuntaina BB-talosta häädettiin Kirsi. Hän hävisi häätöäänestyksessä Sallalle, Mathiakselle ja Tuulalle.

Viikko 3: Nimeämiset

Kolmannen viikon katsojaäänestyksen joutui neljä asukasta. Häätöäänestyksessä ovat Kirsi (13 pistettä), Salla (11 pistettä), Tuula (4 pistettä) ja Mathias (4 pistettä).

Viikko 3: Keskiviikon häätö

Kolmannen viikon keskiviikkona suoritettiin asukashäätö. Asukkaat häätivät Ruzbehin, joka hävisi häätöäänestyksessä Sofialle ja Nabazille.

Viikko 2: Sunnuntain häätö

Toisen viikon sunnuntaina BB-talosta häädettiin katsojahäädössä Jerry. Hän hävisi häätöäänestyksessä Miikalle, Ruzbehille ja Tuulalle.

Viikko 2: Nimeämiset

Toisen viikon katsojaäänestyksen joutui neljä asukasta. Häätöäänestyksessä ovat Ruzbeh (11 pistettä), Tuula (9 pistettä) ja Jerry (6 pistettä) nimeämispisteiden perusteella ja Miikka (0 pistettä) Heidin ja Aleksin vaihtamana.

Viikko 2: Keskiviikon häätö

Toisen viikon keskiviikkona suoritettiin kauden toinen asukashäätö. Asukkaat häätivät BB-talosta Pirkan, joka hävisi häätöäänestyksessä Jerrylle ja Mervelle.

Viikko 1: Sunnuntain häätö

Ensimmäisen viikon katsojahäädössä BB-talosta häädettiin Daiyana. Hän hävisi häätöäänestyksessä Kirsille, Ruzbehille ja Tuulalle.

Viikko 1: Nimeämiset

Ensimmäisen viikon nimeämisten vuoksi häätöäänestykseen joutui neljä asukasta. Häätöäänestyksessä ovat Daiyana (9 pistettä), Tuula (8 pistettä) ja Ruzbeh (7 pistettä) nimeämispisteiden perusteella ja Kirsi (2 pistettä) Heidin ja Ruzbehin valitsemana.

Viikko 1: Keskiviikon häätö

Ensimmäisellä viikolla ensimmäinen häätö tapahtui jo keskiviikkona. Ensimmäisenä BB-talosta häädettiin Marko, joka hävisi häätöäänestyksessä Heidille ja Reeolle.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.