Häädöt ja nimeämiset

Big Brotherin normaaleihin viikkorutiineihin kuuluvat nimeämiset ja häädöt. Asukkaat nimeävät toisiaan viikottain häätöäänestykseen ja katsojat häätävät häätöuhan alla olevista asukkaista ulos talosta yhden tai useamman asukkaan. Kaudella 2022 uudistuneessa Big Brotherissa myös asukkaat häätävät toisiaan ulos talosta.

Perinteisisssä nimeämisissä asukkaat antavat yleensä kaksi pistettä sille asukkaalle, jonka haluavat eniten ulos talosta ja yhden pisteen sille, jonka haluavat toiseksi eniten ulos talosta. Eniten pisteitä saaneet asukkaat joutuvat häätöäänestykseen, joka käynnistyy nimeämisten päättymisen jälkeen. Häätöäänestyksessä äänestäjät ratkaisevat, kuka tai ketkä joutuvat jättämään talon sunnuntain suorassa Big Brother Suomi Live -lähetyksessä Nelosella. Viime vuosina on ollut käytäntö, että häätöäänestyksessä annetaan ääniä sille, kenen haluaa jäävän taloon ja vähiten ääniä saanut asukas häädetään ulos talosta.

Nimeämisten ja häätöäänestysten säännöt ja äänestyskäytännöt voivat vaihdella kauden aikana, koska Big Brother voi halutessaan muuttaa sääntöjä. Tuotanto kertoo, millä tavoin nimeämiset ja/tai häätöäänestykset suoritetaan kullakin viikolla. Tiedotamme ne sivustollamme heti, kun ne ovat tiedossamme.

Julkaisemme tiedot nimeämisisten ja häätöäänestysten tuloksista, kun tuotanto on ne julkaissut. Virallisista äänestyksistä, niiden toteutuksesta, tuloksista ja hinnoista vastaavat Nelonen Media ja Endemol Shine Finland Oy yhteistyökumppaneineen. Big Brother Fanisivustolla järjestettävät varjoäänestykset ja muut kyselyt ovat maksuttomia, eivätkä ne vaikuta virallisten äänestysten tulokseen emmekä ole mukana toteuttamassa virallisia äänestyksiä.

Viikko 12: Finaali

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother 2022 huipentui finaaliin viikolla 12. Voittajaäänestyksen paras ja Big Brother 2022 -voittaja on Reeo. Hän voitti voittajaäänestyksessä Lauran, Mian ja Miikan.

Viikko 12: Torstain häätö

Finaaliviikon torstaina BB-talosta häädettiin Salla. Hän hävisi viimeisessä häätöäänestyksessä Reeolle ja Mialle.

Viikko 11: Häätö

Yhdennellätoista viikolla BB-talosta häädettiin Heidi. Hän hävisi häätöäänestyksessä Mialle ja Reeolle.

Viikko 11: Nimeämiset

Yhdennellätoista viikolla häätöäänestykseen joutui kolme asukasta. Häätöuhan alla ovat Heidi (4 pistettä), Reeo (4 pistettä) ja Mia (3 pistettä).

Viikko 10: Häätö

Kymmenennellä viikolla BB-talosta häädettiin Milena. Hän hävisi häätöäänestyksessä Lauralle, Miikalle ja Sallalle.

Viikko 10: Nimeämiset

Kymmenennellä viikolla häätöäänestykseen joutui neljä asukasta. Häätöuhan alla ovat Salla (6 pistettä), Laura (6 pistettä), Milena (6 pistettä) ja Miikka (3 pistettä).

Viikko 9: Häätö

Yhdeksännellä viikolla BB-talosta häädettiin Sofia. Hän hävisi häätöäänestyksessä Lauralle ja Sallalle.

Viikko 9: Ylhäisten asukkaiden valinnat häätöäänestykseen

Yhdeksännellä viikolla häätöäänestykseen joutui kolme asukasta. Häätöäänestykseen joutuivat Sofia, Laura ja Salla.

Viikko 9: Talosta poistuminen

Yhdeksännen viikon tiistaina nähtiin BB-kauden toinen luovutus. Nabaz päätti jättää talon vapaaehtoisesti.

Viikko 8: Häätö

Kahdeksannella viikolla Big Brother laittoi yhdeksän asukasta häätöäänestykseen. Yhdentenätoista BB-talosta häädettiin Tuula, joka hävisi häätöäänestyksen viimeisessä vaiheessa Nabazille, Milenalle ja Mialle.

Viikko 7: Häätö

Seitsemännellä viikolla BB-talosta häädettiin Merve. Hän hävisi häätöäänestyksessä Reeolle, Sallalle ja Nabazille.

Viikko 7: Nimeämiset

Kahdeksannella viikolla häätöäänestykseen joutui neljä asukasta. Häätöuhan alla ovat Salla (10 pistettä), Merve (6 pistettä), Reeo (6 pistettä) ja Nabaz (0 pistettä).

Viikko 7: Valehäätö

Seitsemännellä viikolla BB-talossa suoritettiin valehäätö, jossa salahuoneeseen häädettiin Heidi. Hän hävisi asukashäädössä Lauralle, Mervelle ja Sallalle.

Viikko 7: Julkiset valenimeämiset

Seitsemännen viikon torstaina BB-talossa järjestettiin julkiset valenimeämiset. Asukkaat nimesivät valehäätöäänestykseen Heidin (8 pistettä), Sallan (8 pistettä), Merven (6 pistettä) ja Lauran (6 pistettä).

Viikko 6: Häätö

Kuudennella viikolla BB-talosta häädettiin Milla. Hän hävisi häätöäänestyksessä Lauralle, Mialle ja Sallalle.

Viikko 6: Nimeämiset

Kuudennella viikolla häätöuhan alle joutui neljä asukasta. Häätöäänestyksessä ovat Laura (9 pistettä), Salla (8 pistettä), Mia (4 pistettä) ja Milla (4 pistettä).

Viikko 5: Häätö

Viidennellä viikolla BB-talosta häädettiin Aleksi. Hän hävisi häätöäänestyksessä Reeolle, Milenalle ja Mialle.

Viikko 5: Nimeämiset

Viidennellä viikolla häätöuhan alle joutui neljä asukasta. Häätöäänestyksessä ovat Mia (9 pistettä), Aleksi (8 pistettä), Milena (7 pistettä) ja Reeo (5 pistettä).

Viikko 5: Talosta poistuminen

Viidennen viikon torstaina Big Brotherissa luovutus, kun yksi asukas jätti BB-talon vapaaehtoisesti. Big Brotherin luovutti Karvan.

Viikko 4: Häätö

Neljännellä viikolla BB-talosta häädettiin Mathias. Hän hävisi häätöäänestyksessä Nabazille, Millalle ja Sallalle.

Viikko 4: Nimeämiset

Neljännellä viikolla häätöuhan alle joutui neljä asukasta. Häätöäänestyksessä ovat Salla (10 pistettä), Mathias (6 pistettä), Nabaz (6 pistettä) ja Milla (6 pistettä).

Viikko 3: Sunnuntain häätö

Kolmannen viikon sunnuntaina BB-talosta häädettiin Kirsi. Hän hävisi häätöäänestyksessä Sallalle, Mathiakselle ja Tuulalle.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.