Häädöt ja nimeämiset

Big Brotherin normaaleihin viikkorutiineihin kuuluvat nimeämiset ja häädöt. Asukkaat nimeävät toisiaan viikottain häätöäänestykseen ja katsojat häätävät häätöuhan alla olevista asukkaista ulos talosta yhden tai useamman asukkaan.

Nimeämisissä asukkaat antavat yleensä kaksi pistettä sille asukkaalle, jonka haluavat eniten ulos talosta ja yhden pisteen sille, jonka haluavat toiseksi eniten ulos talosta. Eniten pisteitä saaneet asukkaat joutuvat häätöäänestykseen, joka käynnistyy nimeämisten päättymisen jälkeen. Häätöäänestyksessä äänestäjät ratkaisevat, kuka tai ketkä joutuvat jättämään talon sunnuntain suorassa Big Brother Suomi Live -lähetyksessä Nelosella. Viime vuosina on ollut käytäntö, että häätöäänestyksessä annetaan ääniä sille, kenen haluaa jäävän taloon ja vähiten ääniä saanut asukas häädetään ulos talosta.

Nimeämisten ja häätöäänestysten säännöt ja äänestyskäytännöt voivat vaihdella kauden aikana, koska Big Brother voi halutessaan muuttaa sääntöjä. Tuotanto kertoo, millä tavoin nimeämiset ja/tai häätöäänestykset suoritetaan kullakin viikolla. Tiedotamme ne sivustollamme heti, kun ne ovat tiedossamme.

Julkaisemme tiedot nimeämisisten ja häätöäänestysten tuloksista, kun tuotanto on ne julkaissut. Virallisista äänestyksistä, niiden toteutuksesta, tuloksista ja hinnoista vastaavat Nelonen Media ja Endemol Shine Finland Oy yhteistyökumppaneineen. Big Brother Fanisivustolla järjestettävät varjoäänestykset ja muut kyselyt ovat maksuttomia, eivätkä ne vaikuta virallisten äänestysten tulokseen emmekä ole mukana toteuttamassa virallisia äänestyksiä.

Viikko 6: Häätö

Kuudennella viikolla BB-talosta häädettiin Maiju. Hän hävisi häätöäänestyksessä Anssille, Jasmiinalle, Samille ja Samirille.

Viikko 6: Anssin valinta

Kuudennella viikolla BB-talossa ei järjestetty nimeämisiä, vaan häätöäänestykseen joutuneet asukkaat ratkaistiin viikkokilpailun ja nimeämiskilpailun kautta. Kuudenteen häätöäänestykseen joutuivat Jasmiina, Anssi, Sami, Maiju ja Samir.

Viikko 5: Tuplahäätö

Viidennellä viikolla BB-talosta suoritettiin tuplahäätö, jossa häädettiin Katja ja Sanni. He hävisivät häätöäänestyksessä Samille, Jasmiinalle ja Pekalle.

Viikko 5: Uudet nimesivät häätöön

Viidennellä viikolla BB-talossa ei pidetty normaaleja nimeämisiä, vaan BB-talon uudet asukkaat laittoivat asukkaita häätöäänestykseen. Häätöäänestykseen joutuivat Sanni, Katja, Jasmiina, Sami ja Pekka.

Viikko 4: Häätö

Neljännellä viikolla asukkaat häätivät BB-talosta Laura R:n. Hän hävisi häätöäänestyksessä Melodylle.

Viikko 4: Nimeämisäänestys

Neljännellä viikolla Big Brother laittoi kaikki asukkaat nimeämisäänestykseen ja katsojat saivat äänestää, ketkä joutuvat häätöäänestykseen. Häätöäänestykseen joutuivat Melody (14,4 % äänistä) ja Laura R. (13,5 % äänistä).

Viikko 3: Häätö

Kolmannella viikolla BB-talosta häädettiin Laura L. Hän hävisi häätöäänestyksessä Samille, Pekalle, Katjalle ja Sannille.

Viikko 3: Nimeämiset

Kolmannella viikolla häätöäänestyksessä on viisi asukasta. Häätöuhan alle joutuivat Sami (8 pistettä), Pekka (6 pistettä), Laura L. (5 pistettä), Sanni (5 pistettä) ja Katja (2 pistettä, Taavi vaihtoi).

Viikko 2: Häätö

Toisella viikolla BB-talosta häädettiin Minna. Hän hävisi häätöäänestyksessä Taaville, Sannille ja Samille.

Viikko 2: Nimeämiset

Toisella viikolla häätöäänestykseen nimettiin neljä asukasta. Häätöäänestykseen joutuivat Minna (10 pistettä), Sanni (8 pistettä), Sami (6 pistettä) ja Taavi (5 pistettä).

Viikko 1: Häätö

Ensimmäisellä viikolla BB-talosta häädettiin Pippa. Hän hävisi häätöäänestyksessä Akille, Pekalle ja Anssille.

Viikko 1: Vihreiden valinta

Ensimmäisellä viikolla vihreä joukkue sai nimetä asukkaita häätöäänestykseen. Vihreät nimesivät ensimmäiseen häätöäänestykseen keltaisen joukkueen Akin, Anssin, Pipan ja Pekan.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.