Aso on Big Brother 2009 -voittaja! - päivitetty 30.11.2009, 00:46

Suomen viidennen Big Brotherin voittaja on selvinnyt. Voittajaksi saatiin Aso ennen Kätliniä, Esa A:ta ja Anttia.

Big Brother 2009 -voittaja ratkesi sunnuntaina suorassa Big Brother -finaalissa. Katsojat äänestivät voittajaäänestyksessä seuraavaksi BB-voittajaksi Ason. Toiseksi tämän vuoden BB:ssä tuli Kätlin, kolmanneksi Esa A. ja neljänneksi Antti.

Finaali oli huippujännittävä kolmen kärjen osalta. Ainoastaan Antti oli jäänyt selkeästi muista. Antti häädettiinkin ensimmäisenä finaalista. Antin häätäminen ensimmäisenä ei ollut yllätys, sillä hän oli finaalin ainoa kesken kauden tullut asukas. Hän jäikin ainoana miinukselle, tosin vain prosentin sadasosan (-0,01 %) verran.

Antti oli myös itse uskonut ensimmäisenä häädettävään, mutta toisessa häädössä oli jo hieman epäuskoa, kun Esa A. joutui poistumaan talosta. Aso ja Kätlin sanoivat kuorossa, että uskoivat Esa A:n voittavan, eikä uskoneet itsensä olevan kahden parhaan joukossa. Esamaiseen tyyliin Esa A. poistui kamerakäytävään ja muistutti kanssa-asukkaitaan, että pian nähtäisiin toisella puolella.

Lopulta tuli voittajan julkistamisen aika. Enää kaksi asukasta, Aso ja Kätlin istuivat sohvalla. Ason epäusko muuttui entistä syvemmäksi, kun juontaja Vappu Pimiä kuulutti voittajaksi talon kaiuttimista Ason. Turkulaismies oli aivan hämillään, eikä uskonut tietoa todeksi. Kätlin joutui jättämään toisen alkuperäisasukkaan yksin taloon, kun tuli Kätlinin häätöaika.

Aso jäi taloon kädet naamallaan istumaan sohvalle. Mies ei uskonut, että voitto olisi totta. Aso piti tätä vitsinä, eihän hän voisi voittaa BB:tä. Hetken kuluttua hänen oli kuitenkin pakko uskoa, kun Vappu tuli noutamaan Ason studioon haastateltavaksi. Ennen studioon siirtymistä Vappu rauhoitteli Asoa ja onnitteli tietysti voitosta.

Jännittyneet finalistit

Koko suoran finaalilähetyksen ajan finalistit olivat erittäin jännittyneitä. Itse asiassa koko finaalipäivän oli jännitystä havaittavissa jokaisella. Finaalissa tunnelma tiivistyi hetki hetkeltä, kun tulosten julkistus lähestyi. Tunnelma oli käsin kosketeltava.

Jännitys näkyi etenkin Asolla ja Kätlinillä. Iltaa kohden Kätlin muuttui todella levottomaksi ja Kätlin päästi aina välillä laulunlurituksen jos toisenkin. Kätlin pelkäsi, että Esa A. hermostuu, mutta Esa A. kehoitti Kätliniä laulamaan, jos se helpottaa oloa.

Esa A. ja Antti ottivat finaalin ja finaalipäivän rauhallisemmin. Hekin kuitenkin joutuivat myöntämään, että heitäkin jännitti. Heidän ulosantinsa oli kuitenkin paljon rauhallisempaa ja he pystyivät jopa hyvään läpänheittoon taloyhteyksissä.

Antti sai Vapun hämilleen

Kukin finalisti joutui talosta poistumisen jälkeen Vapun tenttiin ja näkemään parhaat palansa videolta. Ensimmäisenä Vapun kynsiin joutui Antti, mutta tässä tapauksessa taisi käydä toisin päin. Antti sai Vapun hämilleen ja haastettelusta tuli vaikea. Hämilleen mennyt Vappu selvisi olosuhteisiin nähden kohtuullisesti, vaikka juontaja melkein unohtikin juontaa sisään Antin parhaat palat.

Seuraavaksi Vapun haastattelussa oli Esa A. Haastattelusta tuli oletettavasti varsin asiallinen. Esa A. oli jämpti mies loppuun saakka ja antoi hyvät vastaukset Vapun asiallisiin kysymyksiin. Vaikka haastattelu oli asiallinen, ei naurua haastattelusta silti puuttunut, kun Esa A. kertoi, että flirttitaidot jäi näyttämättä, koska mies seurustelee.

Kolmantena häätöhaastatteluun saapui liki paniikissa ollut Kätlin. Vappu yritti rauhoitella neitokaista parhaansa mukaan. Vastaukset jäivät kuitenkin itkunsekaisen puheen takia hieman epäselviksi. Lisäksi Kätlin sai antaa virolaisille kannattajilleen tervehdyksen viroksi. Vappu kertoi Kätlinille, että hän on supersuosittu paitsi Virossa niin myös Filippiineillä.

Aso auttaa äitiään voittorahoilla

Voittajan haastattelu oli sokerina pohjalla. Vappu siis haki Ason talosta, jossa vaihdettiin ensimmäiset sanat. Sitten Aso tuli studioon, jossa odotti paperisilppusateen jälkeen läheiset. Läheisten pikaisen jälleennäkemisen jälkeen oli edessä Vapun tentti.

Vappu tenttasi Asoa äijäilystä, johon Aso totesi, että äijäily ei mennyt yli - se oli vain hänen, Samin ja Tonin juttu. Talon naisista Aso piti parhaimman näköisenä Sarannaa. Kommentista Vapun mukaan Sami antoi Asolle hieman "pahaa silmää" - huumorilla oletettavasti. Voittorahansa Aso sanoi luultavasti käyttävänsä hyväntekeväisyyteen ja äitinsä lainojen maksuun. On myös todettava, ettei äiti ollut yhtään pahana Ason tekemisistä talossa.

Ason parhaiden palojen jälkeen kaikki saivat nähdä voittajaäänestyksen lopputulokset. Aso siis voitti ennen Kätliniä. Ason ja Kätlinin välinen ero oli vain 1,66 prosenttiyksikköä, eikä Esa A:kaan jäänyt Asosta kuin 3,35 prosenttiyksikön päähän. Antin ero Asoon oli sitten reilu, peräti 18,40 prosenttiyksikköä.

Kun tulokset oli katsottu, Asolle ojennettiin 50 000 euron voittoshekki. Hänestä tuli näin ollen viides Big Brother -voittaja Suomessa ja juhlat voivat alkaa. Tosin finalistit eivät pääse pahemmin juhlimaan, sillä jatkobileiden virallisen ohjelman jälkeen finalistit ohjataan hotellille valmistautumaan huomenna alkavaan mediarumbaan - ilman alkoholia.

Big Brother 2009 on nyt siis päättynyt, mutta Big Brother palaa asiaan! Aso liitetään nyt muiden BB-voittajien kaartiin. Aikaisemmat BB-voittajat Suomessa ovat Perttu (2005), Sari (2006), Sauli (2007) ja Anniina (2008).

Big Brother 2009 Finaali, lopputulokset:

ASO +18,39 % - VOITTAJA
-------------------------------------
Kätlin +16,73 %
Esa A. +15,04 %
Antti -0,01 %

Lue lisää sivustoltamme:
Big Brother 2009 Finaalin Liveseuranta
Big Brother tulee myös 2010!

Finalistien talosta poistumiset Subin BB-nettisivuilla:
Antti tuli neljänneksi!
Esa sijoittui kolmanneksi!
Aso voitti Big Brotherin, Kätlin tuli toiseksi!

Finalistien "BB-historiikit" Subin BB-nettisivuilla:
Näistä Antti muistetaan
Näistä Esa A. muistetaan
Näistä Kätlin muistetaan
Näistä Aso muistetaan

Finalistien videohaastattelut heti finaalin jälkeen Subin BB-nettisivuilla:
Kätlinin, Esa A:n ja Antin haastattelu
Ason haastattelu

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.