BB Plaza päätymässä bittiavaruuteen kesän jälkeen

Suomen vanhimman ja suurimman Big Brother -faniyhteisön, BB Plazan, tulevaisuus on vakavasti vaakalaudalla. BB Plazan toiminta on näillä näkymin päättymässä elokuun lopussa, samoihin aikoihin uuden BB-kauden alkamisen aikoihin.

BB Plazan keskustelupalstalla sivuston ylläpitäjä rink ilmoitti perjantaina, että Plazan serverin sopimus on irtisanottu. BB Plaza ei jatka toimintaansa näillä näkymin enää tämän vuoden elokuun viimeisen päivän jälkeen ja rink totesi Plazan päätyvän "bittiavaruuteen". Täysin kadotukseen Plaza ei joudu, sillä rink kertoi ottavansa varmistukset sivustolta talteen, mutta netissä sivustoa ei välttämättä elokuun jälkeen enää nähdä.

Suositun fanisivuston taru uhkaa päättyä taloudellisiin vaikeuksiin, sillä sivusto pyörii ylläpitäjän mukaan kalliilla ja vanhalla palvelimella. Nykyisellä järjestelyllä sivuston ylläpitoa on mahdoton jatkaa.

BB Plazan tulevaisuus on ollut hämärän peitossa maaliskuun lopusta lähtien. Ylläpitäjä rink on tarjonnut mahdollisuutta keskustelupalstalla kenelle tahansa mahdollisuutta jatkaa BB Plazan toimintaa, jos uusi palvelin järjestyy. Jos jatkajaa ei löydy, BB Plazan toiminta päättyy viimeistään elokuun lopussa.

Jos BB Plazan toimintaa päättyy, tarkoittaa se vakavaa iskua Suomen Big Brother -genreen ja -fanitukseen. Plaza on erittäin suosittu erityisesti keskusteluidensa osalta ja monet fanit seuraavat Suomen BB-kauden tapahtumia pelkästään Plazan mainioiden liveketjujen kautta, eivätkä seuraa Subin virallisia sivuja kuin korkeintaan satunnaisesti.

Plazalla ei myöskään ole fanisivustona vakavasti otettavaa kilpailijaa Suomessa. Voi olla, että BB Plazan tarun loppuminen vaikuttaa negatiivisesti myös Suomen Big Brotherin hiipuvaan seuraamiseen yleisestikin. Moni saattaa jättää BB:n katsomisen, kun tuttu ja laadukas yhteisö ympäriltä häviää.

Seuraamme tilanteen kehittymistä. Halukkaat voivat ilmoittautua BB Plazan pelastustalkoisiin ilmoittautumalla ylläpitäjä rinkille BB Plazalla yksityisviestillä tai kirjoittamalla aiheeseen liittyvään keskusteluketjuun (vaativat rekisteröitymisen*).

Suomen Big Brotherin kymmenes kausi käynnistyy syksyllä Subilla. Onko BB Plaza vielä silloin elossa?

BB Plaza Big Brother fanisivusto

* = BB Plazan keskusteluketjujen lukeminen onnistuu ilman rekisteröitymistä, mutta kirjoittaminen ketjuun tai yksityisviestin kirjoittaminen vaatii ilmaisen rekisteröinnin, jonka voi tehdä täällä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.