Kimi Räikkönen palaa F1:iin Renault'n väreissä!

Pitkään huhuttu Kimi Räikkösen paluu Formula 1:iin tapahtuu kaudella 2012. Tiistaina Renault-talli julkaisi Räikkösen kanssa kaksivuotisen ajajasopimuksen.

Viime viikot julkisuudessa huhuttiin paljon Räikkösen liittymisestä Williams-tallin vahvuuteen, mutta Brasilian GP:ssä liikkuneiden huhujen mukaan sopimusneuvottelut kariutuivat. Sen sijaan Renault'n tallipäällikkö Eric Boullier oli hyvinkin mysteerinen, kun häneltä kysyttiin asioita Räikköseen liittyen. Hän väisti kysymykset ja pyysi ne esittämään Räikkösen taustaryhmälle, jos jotain on meneillään.

Räikkönen oli innoissaan paluustaan F1:iin. Hän piti rallista, jossa ajoi kaksi kautta, mutta veri veti takaisin formularadoille. Edellisen kerran Räikkönen ajoi F1-sarjassa kaudella 2009 Ferrarin ratissa. Suomalainen jätti F1-radat, kun sukset meni ristiin italialaistallin kanssa ja talliin hankittiin isolla rahalla Fernando Alonso.

Tallipäällikkö Boullier sanoi, että Räikkönen on erittäin motivoitunut ja päättäväinen paluunsa suhteen. Boullierin mukaan ei tarvitse puhua Räikkösen motivaatiosta, vaan he tietävät Räikkösen haluavan paluuta. Renault'n omistaja Genii Capital on Boullierin mukaan tukemassa erittäin vahvasti tallia ja Genii haluaa tallin olevan mukana palkintopallitaisteluissa ensi vuonna.

Heikki Kovalainen otti Räikkösen paluun ilolla vastaan. Paluu-uutista Twitterissä kommentoinut Kovalainen vitsaili, että Formuloiden SM-sarja tekee paluun. Edellisen kerran F1:ssä ajoi kaksi suomalaista kaudella 2009, kun Kovalainen ajoi McLarenilla ja Räikkönen siis Ferrarilla.

Räikkösen ensi kauden tallitoveri ei ole vielä aivan varma. Nykyisellä kisakuskilla Vitali Petrovilla on sopimus ensi kaudesta, mutta ajaminen ei silti ole varmaa. Renault haluaa varmasti tietää, mikä on alkuvuodesta rallikilpailussa vakavasti loukkaantuneen Robert Kubican tila ensi vuoden alussa. Jos Kubica todetaan ajokykyiseksi, on mahdollista, että puolalainen on Räikkösen ensi kauden tallitoveri. Kubica ei ole ajanut F1-autoa vuoteen.

Formula 1 -kausi 2012 käynnistyy Australian Melbournessa 16. - 18.3.2012.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: