Hamilton katkaisi Red Bullin paalupaikkaputken

Etelä-Korean GP:n aika-ajoissa Red Bullin 16 osakilpailua kestänyt paalupaikkaputki vihdoin katkesi. Putken katkaisi McLarenin Lewis Hamilton, joka otti paalun huomiseen kisaan ennen Red Bullin Sebastian Vetteliä.

Red Bull ehti olla paalupaikalla joko Vettelin tai Mark Webberin toimesta viime vuoden Abu Dhabin GP:stä lähtien ja se tekee kaikkiaan 16 perättäistä kisaviikonloppua. Tällä kaudella Red Bull ehti olla paalulla jokaisessa kauden kisassa ennen tätä viikonloppua.

McLaren on ollut Japanin GP:n tapaan vahva läpi viikonlopun. Vettel kuitenkin heräsi paalutaisteluun kolmannessa osiossa ja haastoi Hamiltonin toden teolla. Red Bullin strategiana lauantain aika-ajoissa oli säästää pehmeitä renkaita sunnuntain kilpailuun ja käyttää vain superpehmeitä renkaita aika-ajoissa.

Hamilton ajoi kuitenkin loistavat aika-ajot, eikä antanut Red Bullin yllättää. Hamilton olisi voinut yltää paalulle jo viikko sitten, mutta silloin liian myöhäinen radalle meno esti aikeet, koska ajoaika loppui kesken. Tällä kertaa virhettä ei tehty ja McLaren ja Hamilton ottivat kauden ensimmäisen paalunsa.

Paalupaikasta huolimatta Hamilton oli aika-ajojen jälkeen yllättävän vaisu. Lehdistötilaisuudessa Hamilton korosti, että kisa käydään vasta huomenna ja pisteet jaetaan silloin. Mitään ei ole vielä ratkaistu. Hamilton kuitenkin sanoi, että tämä oli hyvä juttu muuten vaikealle kaudelle ja toivoo hyvän vireen jatkuvan myös kilpailussa.

Vettel oli positiivisella mielellä sunnuntain kilpailua ajatellen. Paalupaikkatappio ei harmittanut, koska Vettel odottaa, että heidän rengasstrategiansa kantaa hedelmää huomenna. Vettel voi lähteä paineetta kauden neljänneksi viimeiseen kilpailuun, sillä mies varmisti jo viikko sitten tämän kauden kuljettajien maailmanmestaruuden itselleen.

Tänä viikonloppuna on katkolla valmistajien maailmanmestaruus Red Bullille. Red Bullille riittää jopa pisteen tappio McLarenille, jotta energiajuomatalli varmistaa tuplamestaruuden tänä vuonna. McLaren näyttäisi kuitenkin olevan sen verran vahva Youngamin radalle, ettei tallimestaruus välttämättä vielä varmistu.

Etelä-Korean GP:n startti on sunnuntaiaamuna Suomen aikaa kello 08.00.

Etelä-Korean GP:n aika-ajojen tulokset


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: