Rosbergille rangaistus vitkuttelusta

Mercedes GP:n Nico Rosberg sai sakot Etelä-Korean GP:n tuomaristolta perjantaina. Saksalaissuomalainen kuljettaja sai sakot viivyteltyään tuloaan tuomariston kuultavaksi.

Rosberg joutui tuomariston kuultavaksi perjantain vapaiden harjoitusten kolaristaan Jaime Alguersuarin kanssa. Tilanteessa Rosberg ajoi Alguersuarin kylkeen, kun Alguersuari oli tulossa varikolta radalle toisissa harjoituksissa.

Tuomaristo ei antanut rangaistuksia itse kolarista, mutta Rosberg sai 10 000 euron sakot, koska Rosberg viivytteli tuloaan tuomariston kuultavaksi. Sakosta menee maksuun nyt 5 000 euroa ja toinen puolikas menee maksuun, jos vastaava rike toistuu seuraavan 12 kuukauden aikana.

Kuljettajat ovat kritisoineet Yuongamin radan varikon ulostuloa. Rosberg totesi, että ulostulon linjausta voisi harkita uudelleen. Myös Heikki Kovalainen oli samaa mieltä MTV3:n haastattelussa. Rosberg piti kolaria hänen arviointi virheenään ja Kovalaisen mukaan se johtui huonosta tuurista ja huonosti suunnitellusta varikon ulostuloliittymästä.

Varikon ulostulolle asetetaan muille viikonlopun ajojaksoille varoitusjärjestelmä varikolta tulevile kuljettajille. Varikon ulostulon linjauksia ei olla muuttamassa ainakaan täksi viikonlopuksi.

Lue myös:
Perjantain harjoitukset sadekelissä
Etelä-Korean GP:n vapaiden harjoitusten tulokset


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: