Kovalainen ja Trulli ajavat Team Lotusta Intiassa

Team Lotus -talli on vahvistanut, että heidän kuljettajinaan Intian GP:ssä ovat Heikki Kovalainen ja Jarno Trulli. Talli ei sittenkään ajata intialaiskuljettaja Karun Chandhokia kotikisassaan.

Team Lotuksen oli tarkoitus ajattaa Chandhokia Intiassa sponsorirahojen ja Chandhokin intialaisuuden vuoksi. Talli näki kuitenkin tärkeämmäksi valmistajien sarjan 10. sijan puolustamisen kuin sponsorirahan haalimisen. FOM-yhtiö maksaa MM-sarjan kymmenelle parhaalle talli matkustuskulut kaukokisoihin, joka on varsin arvokas talleille.

Tallipäällikkö Tony Fernandes Team Lotukselta pitää Chandhokia tallin loistavana lähettiläänä ja tunnepohjalta Fernandes haluaisi nähdä intialaisen tallinsa autossa. Fernandes ei pitänyt kuitenkaan järkevänä, että Team Lotus olisi joutunut laittamaan yhdeksi kisaksi sivuun toisen kokeneista kilpakuljettajistaaan.

Chandhok on ajanut tällä kaudella yhden kisan, kun hän korvasi Trullin Saksan GP:ssä. Kovalainen oli kuitenkin Chandhokia parempi, mutta Fernandes korosti, että Chandhok teki Saksassa juuri sen, mitä häneltä oli pyydetty. Chandhok on myös ajanut Team Lotusta joissakin GP-viikonloppujen perjantain vapaissa harjoituksissa.

Kauden aikana on kulisseissa käyty kädenvääntöä, kumpi kuljettaja joutuu luovuttamaan Chandhokille auton Intian GP:ssä, Kovalainen vai Trulli. Kovalainen on ollut koko ajan sitä mieltä, että hänellä on vedenpitävä sopimus, ettei hänen tarvitse luovuttaa autoaan kenellekään joitakin perjantaiharjoituksia lukuun ottamatta. Sekä Trullilla että Kovalaisella on sopimus Team Lotuksen kanssa myös ensi kaudesta.

Kovalaisesta on muodostunut kauden aikana Team Lotuksen ykköskuljettaja. Kovalainen johtaa Trullia aika-ajoissa lukemin 12-2, mutta kisoissa on ollut tasaisempaa. Kisoissa, joissa molemmat Lotus-kuljettajat ovat tulleet maaliin, on Kovalainen sijoittunut neljä kertaa paremmin Trullin kolmea vastaan.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Intian GP ajetaan reilun kahden viikon kuluttua.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: