Button Suzukan nopein perjantaina

Japanin GP:n vapaat harjoitukset aloitettiin Jenson Buttonin tahdissa. Britti oli molempien harjoitusten nopein, kun taas Sebastian Vettel näytti harvinaisempaa puoltaan lievällä ulosajolla.

Vettelin ensimmäiset harjoitukset päättyivät rengaskasaan, kun saksalainen ajoi kevyesti ulos Degner-mutkassa. Vettel veti hieman leveäksi ja mies ajautui hiekalle. Saksalaisen Red Bull ei enää päässyt takaisin radalle, vaan jatkoi suoraan kohti rengaskasaa.  Vettel sai kuitenkin vauhtia hiljennettyä niin paljon, että osuma oli kevyt ja vain etusiipi vaurioitui vähäisesti.

Ulosajon Vettel sanoi johtuneen keskittymisen häiriintymisestä. Vettel sanoi, että hän ei ollut aivan sataprosenttisesti keskittynyt ja tämä oli hänelle hyvä muistutus haavoittuvuudestaan. Vettel pelkäsi, että ulosajo sotkisi hänen päivän ohjelmaansa, mutta toisen harjoituksen saksalainen sai ajaa ilman ongelmia.

Yllättäen Vettel ei ollut kummankaan harjoitusjakson nopein, eikä oikeastaan tulosten kärjessä missään vaiheessa harjoituksia. Button oli päivän nopein molemmilla jaksoilla. McLaren oli muutenkin pirteä ja valmis haastamaan Red Bullit tänä viikonloppuna.

Myös Ferrari oli hyvässä vauhdissa molempien kuskien voimin. Toisissa harjoituksissa Fernando Alonso oli peräti toiseksi nopein. Näyttäisi siltä, että Red Bull joutuu tänä viikonloppuna kovemmalle kuin parina viime kisaviikonloppuna. Tosin kaikkea Red Bull ei varmasti ole näyttänyt ja viimeistään aika-ajoissa nähdään energiajuomatallin todellinen taso.

Tuomaristolla piti kiirettä harjoitusten jälkeen, sillä tuomariston kuultavaksi kutsuttiin viisi kuljettajaa. Michael Schumacher sai ainoana rangaistuksen, koska oli kaartanut varikolle liian myöhään. Schumacher oli kiertänyt ratamerkin väärältä puolelle varikkotielle. Rangaistuksena Schumacherille määrättiin 5 000 euron sakko.

Tuomaristo kuuli myös Lewis Hamiltonia, Heikki Kovalaista, Sébastien Buemia ja Bruno Sennaa. Syynä tähän oli epäselvyys hidastamisesta keltaisten lippujen alueella. Lopulta ketään ei rangaistu tästä asiasta, vaan telemetrian tutkimisen jälkeen pystyttiin havaitsemaan, että kaikki olivat hidastaneet vauhtiaan keltaisten lippujen alueella.

Japanin GP:n lähtöjärjestys määräytyy lauantain aika-ajojen perusteella, jotka alkavat Suomen aikaa kello 08.00. Huomenna Suzukassa pitäisi olla kuiva keli, mutta sunnuntaina voi sataa.

Japanin GP:n vapaiden harjoitusten tulokset


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: