Singaporen paalu Vettelille

Paalupaikkojen suhteen tuttu trendi tältä kaudelta jatkui Singaporen GP:n aika-ajoissa. Red Bull on vienyt kaikki kauden paalupaikat ja Sebastian Vettel suurimman osan ja Vettel ajoi paalulle myös Singaporessa.

Vettel on ajanut toistaiseksi todella vahvan viikonlopun. Saksalainen on ollut kärjessä tai kärjen tuntumassa koko ajan. Aika-ajot sujuivat Vetteliltä hyvin, eikä hän jättänyt paljon selittelyille sijaa. Tosin parhaimmalla kierroksellaan hän teki virheen ja jätti aikakierroksen kesken kymmenennen mutkan kohdalla. Ensimmäinen yritys kolmannessa osiossa kuitenkin riitti paaluun.

McLaren-kuljettajista Jenson Button oli vahvempi. Vahvaa viikonloppua ajava Button on jättänyt Lewis Hamiltonin varjoonsa Singaporessa. Tosin Hamilton on kokenut viikonlopun aikana epäonnea, sillä hän rikkoi harjoituksissa autonsa pohjalevyä ja aika-ajoissa Hamilton kärsi rengasrikon ja hän myöhästyi viimeiseltä aika-ajovedolta.

Hamilton oli lähdössä normaalisti tekemään viimeistä vetoaan kolmannessa osiossa. Talli kuitenkin tankkasi Hamiltonin auton liian myöhään, eikä aikaa radalle lähtöön ollut enää tarpeeksi. Hamiltonilla on sunnuntaille rengasongelma, sillä puhjennut rengas tuhosi yhden rengassarjan. Hamiltonilla on kisaan käytössään vain kaksi superpehmeää rengassarjaa, yksi uusi ja yksi vähän käytetty. Muilla kuljettajilla on kolme sarjaa superpehmeitä renkaita.

Aika-ajojen dramatiikasta vastasi Sauberin Kamui Kobayashi, joka ajoi seinään toisessa osiossa. Kobayashi tuli huonolla linjalla shikaaniin ja auto lähti ilmaan kanttikivestä. Kun auto tuli takaisin rataan, ei Kobayashi ehtinyt tehdä mitään ennen seinäosumaa. Ulosajon vuoksi aika-ajot keskeytettiin punaisilla lipuilla hetkeksi aikaa. Kobayashi ei loukkaantunut ulosajossa.

Kolmannessa osiossa peräti kolme kuljettajaa jäi ilman aikaa. Molemmat Force India -kuljettajat ja Mercedesin Michael Schumacher ottivat riskin ja säästivät renkaita kisaan. Taktikointi ei välttämättä onnistu, sillä sunnuntaille on luvattu sadetta 60 %:n todennäköisyydellä.

Singaporen iltakilpailu starttaa sunnuntaina kello 15 Suomen aikaa.

Singaporen GP:n aika-ajojen tulokset


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: