Monzan viikonloppu käynnistyi ilman yllätyksiä

Formula 1:n viimeinen Euroopan kisaviikonloppu käynnistyi tutuissa merkeissä. Lämpimissä olosuhteissa käydyissä harjoituksissa kärjessä olivat tutut miehet.

Monzan perjantai oli helteinen. Aamupäivän harjoituksissa oli viileämmät olosuhteet ja silloin ajettiin nopeammat kierrosajat. Iltapäivällä kärki jäi aamun nopeimmista ajoista, sillä harjoitusten loppupuolella ilman lämpötila oli noussut 30 asteen tuntumaan ja radan lämpö 40 asteeseen.

Päivän nopein oli Lewis Hamilton. McLaren oli koko päivän hyvässä vireessä ja Hamilton hävisi vain niukasti Sebastian Vettelille toisissa harjoituksissa. Vettel oli nopein toisissa harjoituksissa, mutta hänen aikansa jäi Hamiltonin ensimmäisissä harjoituksissa ajamasta ajasta.

Toisten harjoitusten piristysruiske oli Michael Schumacher, joka oli peräti kolmanneksi nopein. Schumacherin Mercedes-auto oli nopea ensimmäisellä sektorilla, mutta hävisi toisella ja kolmannella ratasektorilla. Ensimmäinen sektori on avausmutkaa lukuun ottamatta pelkkää kaasu pohjassa ajamista, joten Mercedes häviää mutkaisemmilla sektoreilla.

Schumacherin tallitoveri Nico Rosbergillä oli ongelmia KERS-laitteen kanssa toisissa harjoituksissa. Rosberg ei päässyt radalle toisten harjoitusten alussa, mutta pääsi lopulta ajamaan korjaustoimenpiteiden jälkeen. Kovin vauhdikkaita kierrosaikoja Rosberg ei kuitenkaan ajanut ja on mahdollista, että hän ajoi vain raskaalla autolla tänään ja aika-ajovetojen kokeileminen jätettiin huomiselle.

Heikki Kovalaisen ensimmäiset harjoitukset päättyivät radan varteen vaihdelaatikko-ongelman vuoksi. Kovalaisen mukaan jokin sensori antoi väärää tietoa ja vaihdelaatikko ei enää toiminut. Team Lotus sai vian korjattua ja Kovalainen sai toiset harjoitukset ajettua normaalisti. Myös muutama muu tekninen vika nähtiin, HRT:n Jerome d'Ambosion auto pysähtyi ensimmäisissä harjoituksissa ja Sauberin Kamui Kobayashin auto toisissa harjoituksissa.

Perjantain vauhdikkaimmasta ulosajosta vastasi Toro Rosson Sébastien Buemi, joka ajoi ulos Parabolica-mutkassa. Buemi kiihdytti ulostulonsa mutkasta hieman leveäksi ja menetti auton hallinnan sen jouduttua osittain hiekalle. Buemin Toro Rosso törmäsi kylki edellä rengasvalliin ja auto meni romuksi, mutta Buemi selvisi ulosajosta vaurioitta.

Kelin pysyessä kauniina suuria muutoksia ei viikonlopun mittaan varmaankaan nähdä. Perjantain anti oli varsin yllätyksetön. Näyttäisi siltä, että paalupaikasta taistelisivat vahvimmin McLarenin ja Red Bullin kuljettajat. Ferrari ei ainakaan perjantaina mitään erikoista esittänyt.

Italian GP:n aika-ajot ajetaan lauantaina kello 15 Suomen aikaa.

Italian GP:n vapaiden harjoitusten tulokset


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: