Senna korvaa Heidfeldin Belgiassa

Renault-talli vaihtaa toisen kuljettajansa Belgian GP:hen. Robert Kubican tuuraajaksi Renault'lle tullut Nick Heidfeld sai väistyä Bruno Sennan tieltä.

Jo alkuviikosta liikkui huhuja, joissa Senna korvaisi Heidfeldin Belgiassa. Esimerkiksi Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi Heidfeldin korvaamisesta. Keskiviikkona Renault vahvisti, että Senna ajaa Heidfeldin tilalla ainakin Belgiassa. Venäläinen Vitali Petrov on jatkamassa Renault'n toisena kuljettajana.

Belgian jälkeisestä ajasta Renault ei kommentoinut. Huhuissa Sennan on kaavailtu ajavan Belgiassa ja Italiassa ja Singaporessa toiseen Renault'iin tulisi GP2-kuljettaja Romain Grosjean. Senna kuuluu Renault'n varakuljettajiin ja brasilialainen ajoi ennen kesätaukoa Unkarin GP:n perjantaiharjoituksissa toista Renault'a.

Soppa Heidfeldin ympärillä on ollut ihmeellinen. Kesätauon aikana Renault-tallin johto on ikään kuin yrittänyt "suolata" Heidfeldiä, jotta saksalainen jättäisi tallin vapaaehtoisesti. Tämä vapauttaisi tallin suurimmista palkkavelvoitteista loppukauden osalta toisin kuin suoranainen potkujen antaminen. Heidfeld ei ole hyväksymässä Renault'n toimintatapaa ja saksalainen on ilmeisesti viemässä työnantajaansa oikeuteen potkuistaan, jos potkut osoittautuvat lopullisiksi.

Turun Sanomien mukaan Heidfeldillä on kaiken lisäksi palkkasaatavia Renault'lta, joten ilmeisesti talli on taloudellisissa vaikeuksissa. Syy Sennan ajattaminen onkin ilmeisesti puhtaasti taloudellinen, sillä Sennan brasilialaisilta sponsoreilta tulee muhkeat tukiaiset mukana. Urheilullisesti Sennan ajopestiä on vaikea perustella, etenkin, jos se jää vain muutaman kisan pituiseksi.

Ennen Belgian GP:tä Heidfeldillä on koossa 34 pistettä, joka riittää MM-sarjassa kahdeksanteen sijaan. Vastaavasti Petrov on yhden heikommalla sijalla 32 pisteellä. Valmistajien sarjassa Renault on viidentenä 66 pisteellä, 14 pistettä neljännellä sijalla olevaa Mercedes GP:tä jäljessä. Renault'n takana kuudentena oleva Sauber on 31 pistettä ranskalaistallia jäljessä.

Belgian GP ajetaan tulevana viikonloppuna.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: