Onko kaikki toisin?

Päivät vähenevät ja BB lähestyy. Elokuun alkamisesta tietää sen, että kovin pitkää ei tarvitse enää odottaa. Spekulaatiot tulevasta kaudesta kiihtyvät.

Odotukseni eivät ainakaan toistaiseksi ole aivan tapissaan, pientä kutinaa on kuitenkin jo havaittavissa. Luultavasti, kun jotain konkreettista alkaa tapahtua, pääsee esimerkiksi 24/7:aa tilaamaan, odotukset ovat jo aivan toisissa sfrääreissä.

Suhtautuminen tulevaan kauteen on ollut sikäli realistista, että hirveitä paineita en ole luonut tuotannon suhteen - ainakaan vielä. Talossa kaiken pitäisi olla toisin kuin ennen, mutta en pidättäisi hengitystäni tämän suhteen. Pintoja talossa on pistetty ainakin uusiksi, mutta tämä nyt ei ole mitään ennennäkemätöntä.

Se, mikä minut yllättäisi positiivisesti olisi iältään aikaisempaa laajempi asukasvalikoima ja hyvin suunnitellut ja toteutetut tehtävät. Nämä ovat olleet BB-fanien toivelistalla käytännössä koko Suomen BB-historian ajan. Etenkin parin viime vuoden aikana fanit ovat joutuneet pettymään tehtävien ja osittain myös asukkaiden suhteen.

Asukkaita toivoisi tulevan muustakin ikäluokasta kuin 18-25. Vanhempia asukkaita ja ei niin samasta muotista olevia, jotka eivät tuntisi toisiaan. Tähän päästäisiin valitsemalla mukaan ihmisiä eri puolelta Suomea, johon on varmasti pyrittykin laajemmalla hakukiertueella. Ikäkysymys saattaa tosin tuottaa vaikeuksia, jos tarpeeksi hyvää vanhempaa väkeä ei ole edes hakenut. Tyhjästä on paha nyhjäistä. Viime vuonna talossa oli todella nuorta väkeä, mutta asukkaat eivät mielestäni ollut viime kauden huonointa antia.

Tehtävät ovat olleet jokavuotinen murheenkryyni. Suurimmassa osassa tehtäviä idea on ollut hyvä tai todella hyvä, mutta se on lähes aina vesittynyt jossain vaiheessa. Toteutus on ontunut ja tuntuu, ettei tehtäviä ole useinkaan mietitty aivan loppuun saakka. Tuntuu, että asukkaiden aktiivisuuden varaan on jätetty liikaa, vaikka voisi tuotantokin tehdä hieman enemmän palkkansa eteen. Aina hyvä toteutus ei vaadi edes kahmalokaupalla rahaa, vaan kekseliäisyydellä pääsee jo pitkälle.

Tästä päästäänkin toiseen Suomi-tuotantoa vaivaavaan ongelmaan, nimittäin tilanteisiin reagointiin. Tuotanto tuntuu olevan liiaksi kaavoihinsa ja omiin suunnitelmiinsa kangistunut. Viime vuodeksi luvattiin parempaa tilanteisiin reagointia, mutta se ei juuri missään näkynyt. Ellei ehdollistamisäänien käyttöä sellaiseksi lasketa, joka tuntui kuitenkin jossain vaiheessa lähteneen tuotannolta hieman lapasesta.

Spekulaatioita erityisesti BB-talosta on yritetty viljellä jopa tuotannon taholta. BB-nettisivuilla olevat remonttivideot ovat mielestäni hyvä yritys, vaikka fanit keskustelupalstoilla ovat useimmiten ne tuominneet täysin turhina. Videot ovat kuitenkin ihan hauska lisä, vaikka ilman niitäkin olisi tullut toimeen. Ei ne kuitenkaan päivää pilannut ja toisaalta spoileripelkoisillekaan niistä ei ole haittaa. Ei edes siten, että joku juoruisi niistä keskustelupalstalla, jos videot olisivat liian paljastavia.

Se on kuitenkin varmaa, että tämän kuun lopulla käynnistyy jo viides Suomen Big Brother, joka sinänsä on jo hyvä suoritus. Alunperinhän BB-formaattia pidettiin liian kalliina Suomen kokoiseen maahan, mutta nyt ollaan aloittelemassa jo viidettä kautta. Aivan pian päästään ihmettelemään uusia "kavereita", jotka asuttavat noin kolmeksi kuukaudeksi BB-talon Espoon Kivenlahdessa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.