Suomen ensimmäinen Julkkis-Big Brother on alkanut!

Paljon kohuttu ja paljon puhuttu Julkkis-Big Brother on vihdoin Suomessa. Big Brother -talo täyttyi 12 julkisuudelta tutulla asukkaalta, joista yhtenä kirkkaimpana tähtenä taloon saapui rock-legenda Andy McCoy.

Tiistaina alkaneessa Julkkis-Big Brotherissa on mukana 12 asukasta, jotka enemmän tai vähemmän julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Asukkaita nähtiin aina ensimmäisestä tullesta Frederikistä viimeiseksi tulleeseen Andy McCoyhyn - legendoja molemmat.

Ensimmäisen Julkkis-Big Brotherin Kickoff nähtiin suorana lähetyksenä Subilla ja 24/7-palvelussa. Tavallisina kausina Kickoff on nähty Subilla vasta jälkilähetyksenä, mutta nyt päätettiin tehdä toisin. Pitkästä aikaan Big Brotherin juontajana nähtiin Mari Sainio, joka nähtiin Talk Show -studiossa tekemässä suoraa lähetystä edellisen kerran vuoden 2006 BB-kauden Finaalissa.

Frederik oli siis ensimmäinen, joka sai korkata BB-talon. Vielä studiossa varsin reteästi esiintynyt Frederik vaipui talossa hyvin pian lähes koomaan, mutta heräsi henkiin, kun taloon saatiin lisää väkeä. Jos Frederik oli illan tunnetuimmasta päästä, hieman tuntemattomampaa joukkoa olivat mm. Miss XL Johanna Salminen, iltatyttö Marianne Kallio ja Mr. Gay Finland Aleks Vehkala. Näiden kanssa talon tunnetummat julkkikset näyttivät pohtivan, millä meriiteillä tuokin täällä on.

"Vihjerivin" varmoihin Kickoffin osalta kuuluivat selvännäkijä Claudia Eve, näyttelijä Susanna Indrén ja hallitseva Mr. Finland Teppo Säkkinen, jotka olivat monien medioiden julkkisasukasveikkauksissa mukana kauden alla. Claudia esitti studion haastattelussa mielenkiintoisen kommentin, jossa hän totesi, että hän on hieman skeptinen selvännäköä kohtaan, vaikka hän on itse selvännäkijä. Susanna halusi mukaan Julkkis-BB:hen, koska hän on saanut tehdä niin paljon asioita ja BB oli yksi niistä, jonka hän halusi kokea.

Odotettuihin henkilöihin voidaan laskea myös Anu Saagim, jota monet eivät olisi halunneet taloon julkisuudessa annettujen kommenttien perusteella. Lehtitietojen mukaan Anu on todennut mm., että inhoaa rumia miehiä. Juontaja Mari Sainion haastattelussa Kickoffissa Anu kuitenkin sanoi, että hän ei ole näin sanonut, vaan lehtimiehet ovat niistä vääntäneet tällaisia. Samaan sarjaan kauniina naisena voitaneen laskea myös Sara Sieppi, joka halusi tulla taloon muuttamaan mielikuvaansa suuren yleisön silmissä. Ainakin Kickoffissa Sara onnistui antamaan sympaattisen kuvan itsestään.

Yllättäviä asukasvalintoja

Mielenkiintoisiin hakuihin kuuluvat taikuri Jori A. Kopponen ja toimittaja Kai Merilä. Ensinmainittu on positiivinen yllätys, että ohjelmaan saatiin kohtuullisen korkeatasoinen "normaali" julkkis, joka on esillä taitojensa ansiosta. Jori vaikutti Kickoffissa varsin avoimelta persoonalta ja hauskin hetki koettiin, kun Jorilla oli vaikeuksia pitää pokkaa, kun Frederik kyseli huvittavia kysymyksiä Aleksilta. Kai puolestaan vaikuttaa tämän kauden mustalta hevoselta, sillä ennakkotietojen ja Kickoffin perusteella ei ole oikein muuta kuvaa miehestä kuin, että hän on Seiskan toimittaja ja Matti Nykäsen kaveri.

Myös studion puolella nähtiin mielenkiintoisia hetkiä, kun Kain tullessa lavalle, kutsuttiin lavalle myös yleisössä ollut Matti. Lavalle tultuaan Matti otti heti juontajan roolin haltuun ja nappasi Mari Sainiolta mikrofonin ja alkoi tentata Kaita. Mattia kiinnosti, onko Kai suurempi julkkis kuin hän, koska Kai on kutsuttu Julkkis-BB:hen ja Mattia ei. Hauska tilanne päättyi Kain ja Matin kättelyyn ja Kai jatkoi matkaansa kohti BB-taloa.

Todellinen yllätys oli kuitenkin säästetty loppuun, kun Suomi-rockin legenda Andy McCoy asteli BB-taloon muiden julkkisten seuraksi. Jo lavalle tullessaan huomasi, että kyse on todella persoonasta, sillä taiteilija halusi odotuttaa muutaman ylimääräisen sekunnin ennen kuin astui yleisön eteen. Marin haastattelussa Andy oli vähäsanainen ja lähti taloon tsiigaillaan-asenteella. Heti ensimmäiseksi talossa kirosanat lentelivät ja mies totesi myös inhoavansa skumppaa. Ensihätään Andylle tungettiin vesipullo käteen, mutta myöhemmin rokkarille löytyi ilmeisesti myös olutta.

Näin oli saatu 12 julkkisasukasta Big Brother -taloon ilman suurempia kommelluksia. Suora tv-lähetyskin pysyi ihme ja kumma aikataulussaan, mikä ei ole aina ollut itsestäänselvyys Suomen Big Brotherissa. Ilta talossa jatkuu tutustuen, mutta heti kärkeen Big Brother möyhentää pakkaa. BB on nimittäin antanut Andylle koskemattomuuden ja hänen on nimettävä yöllä kolme asukasta tämän viikon häätöäänestykseen.

Heti Kickoffin jälkeen asukkaat olivat tietämättömiä käänteestä ja tunnelma talossa oli rento ja rauhallinen. Kausi kestää 41 päivää ja Finaali on 13. lokakuuta.

Lue myös:
Ensimmäisen yön käänne: Andylle koskemattomuus ja nimeämistehtävä
Asukkaiden profiilit sivustoltamme
Kickoffin liveseuranta (3.9.2013)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.