Asukasvaihto nähdään jälleen, nyt Filippiineille! - päivitetty 28.10.2009, 21:30

Suomen Big Brother toteuttaa jo historiansa toisen asukasvaihdon tänä vuonna. Kohteena on tällä kertaa Filippiinien BB, josta Suomesta lähtee asukas vaihtoon ja sieltä tulee asukas Suomeen.

Suuryllätys julkistettiin keskiviikkoiltana BB Extrassa ja BB-nettisivuilla. Big Brotherin virallisten sivujen mukaan joku Suomen BB:n asukkaista lähtee asukasvaihtoon Filippiinien BB:hen. Vastaavasti Filippien BB:stä tulee asukas Suomen BB:hen.

Filippiinien BB:ssä on menossa parhaillaan seitsemäs tuotantokausi, joka on edennyt neljännelle viikolleen. Tällä kaudella Filippiinellä on nähty kaksi BB-taloa, talo A ja talo B. Kauden alussa asukkaat eivät tienneet toistensa olemassaolosta, mutta vähän aikaa sitten talot yhdistettiin. Molemmat talot sijaitsivat Filippiinien pääkaupungissa Manilassa. Kuluvalla kaudella Filippiinien BB:ssä on tähän mennessä nähty peräti 24 asukasta.

Suomesta vaihtoon lähtevän asukkaan mukaan lähtee Suomen BB-tuotannon edustajia seuraamaan asukkaan elämää. Lisäksi kaikkien asukkaiden elämää turvaa paikallinen BB-tuotanto. Tietenkin Suomen tuotanto huolehtii Filippiineiltä tulleen asukkaan hyvinvoinnista.

Suomen ulkoasianministeriön mukaan mitään matkustusrajoituksia ei Filippiineille ole, vaikka maassa on sisäpoliittinen tilanne epävakaa, kerrotaan Subin BB-nettisivuilla. Perustarkkaavaisuus riittää, kuten muutenkin matkustettaessa.

Viime vuonna toteutettiin Suomen BB:n historian ensimmäinen asukasvaihto, kun Johan lähti vaihtoon Afrikan BB:hen. Tällöin Suomen BB:hen tuli vaihdokkina Munya. Molemmin puolin asukasvaihdot kestivät viime vuonna noin viikon.

Asukasvaihdon tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta BB-nettisivujen mukaan huomenna torstaina yhdeltä Suomen BB:n asukkaalta kysytään päiväkirjahuoneessa, haluaako hän lähteä asukasvaihtoon. Lähtö Filippiineille on heti huomenna torstaina, mutta se, kuka lähtee lopulta, ei ole vielä tiedossa.

Varmaa tietoa valintaperusteista ei ole, mutta on mahdollista, että torstaisen Playstation-pelin pelaamisen voittaja on asukasvaihtoon lähtijä. Johanin valinta viime kauden vaihtoon lähtijäksi Etelä-Afrikkaan oli puhtaasti tuotannon päätös, kun hän sai lähtöviikolla nimeämisissä koskemattomuuden. Toisaalta tultuaan takaisin Suomeen Johan joutui suoraan seuraavaan häätöäänestykseen, koska hän oli poistunut talosta osallistuakseen asukasvaihtoon.

Lue lisää:
Subin BB-nettisivujen uutinen aiheesta
Filippiinien Big Brotherin viralliset kotisivut

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.