Nimeämiskilpailu huipentui dramaattiseen loppunäytökseen

Slummin asukkaiden tämän viikon nimeämiskilpailuna oli huijata paratiisin asukkaita nimeämiskilpailun todellisesta luonteesta. Slummilaiset pääsivät ottamaan rennosti raskaan raatamisen sijaan.

Maanantaina alkanut nimeämiskilpailu huipentui keskiviikkona iltapäivällä. Slummin asukkaiden piti saada paratiisin asukkaat uskomaan, että slummilaiset tekevät tehtäväalueella metsätöitä rankoissa olosuhteissa. Totuus oli kuitenkin se, että slummilaiset pääsivät rentoutumaan herkkujen ja virvokkeiden kanssa. Slummilaisille oli lisäksi tarjolla ajoittain musiikkia, pehmoinen sohvakalusto, bajamaja, katos ja keskiviikkona lisäksi kannettava PSP-pelikonsoli.

Paratiisin asukkaat eivät saaneet saada vihiä, mitä tehtäväalueella todellisuudessa tapahtui. Niinpä heidän piti olla uskottavan näköisiä, että slummilaiset todella tekevät raskasta työtä. Lisäksi heidän käyttäytymisensä piti tietysti tukea tätä. Hajoilua ja hermojen menetystä oli suunniteltu ja tätä myös toteutettiin.

Nimeämiskilpailun toisena osana oli saada joku tai jotkut paratiisin asukkaat luovuttamaan ruokaa tai muuta hyödykettä paratiisin puolelta. Vahinko tai esimerkiksi tupakansavun hengittäminen ei tullut kysymykseen, vaan paratiisilaisen piti konkreettisesti luovuttaa jotain hyödykkeitä slummiin. Tupakansavua saatiin tiistai-iltana, mutta BB ei tätä hyväksynyt. Tehtävän reunaehtoihin kuului myös, että paratiisilaisten huijaamiseen ei saanut käyttää sairauskohtauksen näyttelyä.

Paratiisilaisten huijaaminen nimeämiskilpailun osalta onnistui täydellisesti. Kukaan ei tuntunut epäilevän mitään. Toisen osan toteuttaminen tuotti sen sijaan hankaluuksia, sillä hyödykettä ei oltu saatu keskiviikon alkuiltapäivään mennessä. Slummilaiset tekivätkin sotasuunnitelman, että he hajoavat täydellisesti ja pyrkivät saamaan sokeria Danan "alentuneeseen verensokeriin", kun he palaavat tehtäväalueelta taloon.

Palattuaan taloon, aluksi oli rauhallista. Slummilaiset vain mököttivät ja surkuttelivat oloaan hiljaisina. Sitten käynnistyi todellinen show. Aso alkoi syyllistää talon päällikköä Justiinaa, että hänellä olisi ollut valta antaa slummiin hyödykkeitä. Justiina kiisti valtansa ja sanoi, että kävi jo päiväkirjahuoneessa kysymässä ruokaa BB:ltä. Aso kimmastui toden teolla ja Justiinakin suuttui.

Esa A. oli seurannut kiistaa sivusta sanomatta sanaakaan. Kiistan kärjistyessä Esa A. nousi paikaltaan ja aivan hiljaisena meni kokoamaan keittiösaarekkeesta sokeria ja hedelmiä. Kerättyään hyödykkeet lautaselle, Esa A. vei ne slummiin. Slummilaiset ottivat ne kiitollisina vastaan ja Dana alkoi nauttia sokeria elimistöönsä.

Välikohtaus oli saanut asukkaiden välit todella kireiksi. Justiina oli suuttunut pahemman kerran Asolle ja Minna piti Ason sanomisia asiattomana. Minna vaati Asolta anteeksipyyntöä. Myös Esa A:ta kritisoitiin, miksi hänen piti luovutta slummeille hyödykkeitä. Sami olisi halunnut antaa slummeille jotakin, mutta hänen mielestään olisi ollut parempi, jos slummilaiset olisivat itse ne ottaneet. Sami mainitsi tästä myös slummin asukkaille ennen kuin Esa A. ehti antaa sokerin ja hedelmät slummin puolelle.

Slummin asukkaat olivat todella kiitollisia Esa A:lle, vaikkei he vielä tässä vaiheessa voineetkaan tätä helsinkiläismiehelle sanoa. Slummilaiset totesivat Esa A:n olevan äijä ja hyväsydäminen. Kysymyksia aiheutti ainoastaan se, tiesikö Esa A. slummilaisten tehtävän todellisesta luonteesta. Sampo oli hieman huolissaan, kun Esa A. mainitsi hyödykkeiden luovutuksen yhteydessä jotain aikarajoista, jossa tehtävä pitäisi suorittaa.

Keskustelu riidasta kuitenkin vaimeni nopeasti. Se on kuitenkin sanottava, että talo hiljeni merkittävästi tapahtuneen jälkeen. Oikein kukaan ei ollut juttutuulella sen paremmin slummin ja paratiisin välillä kuin ryhmien sisälläkään. Slummissa keskityttiin lähinnä lepäämiseen, paratiisissa paikkojen siivoiluun ja kuntoiluun.

Nimeämiskilpailun kohtalo ratkeaa tänään illalla BB Extrassa. Jos nimeämiskilpailu onnistuu, saavat slummilaiset nimeämisoikeuden tämän viikon nimeämisiin. Paratiisilaisilla on automaattinen nimeämisoikeus.

Slummilaisille salatehtävä nimeämiskilpailuna (5.10.2009)

Lue tehtäväkuvaukset Subin BB-nettisivuilta:
Huijaustehtävä: Metsureina myrskyn eristämänä
Todellinen nimeämiskilpailu: Huijatkaa Slummin asukkaille nimeämisoikeus

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.