Kokelasäänestys alkoi, kaksi poistuu sunnuntaina

Tämän vuoden Big Brotherin ensimmäinen katsojaäänestys alkoi torstaina, kun katsojat saavat päättää, ketka asukaskokelaista ansaitsevat asukasstatuksen. Äänestyksen päätteeksi kaksi asukasta joutuu poistumaan BB-talosta sunnuntaina.

Jo tiistaina paljastettiin, että tiistaina taloon astuneet henkilöt eivät ole vielä oikeita asukkaita, vaan asukaskokelaita. Kokelaiden on ansaittava paikkansa talossa. Käytännössä se tarkoittaa selviämistä katsojaäänestyksessä 11 asukkaan parhaan joukkoon, sillä 13 asukkaasta sunnuntain jälkeen talosta joutuu poistumaan kaksi.

Katsojaäänestys käynnistyi torstain BB Extrassa. Äänestyksessä katsojat äänestävät sitä tai niitä asukaskokelaita, joiden haluaisivat jäävän talon, eli ansaitsevan asukasstatuksen. Äänestys kestää sunnuntain Talk Show'ssa, jossa selviää, ketkä 11 ovat BB-talon varsinaisia asukkaita.

Asukaskokelaille katsojaäänestys paljastettiin niin ikään torstaina. BB oli koonnut kokelaat sohville ja BB julisti tiedonannon talon kaiuttimista. Osa kokelaista arvasi, että on äänestys, mutta osan kasvoilta näkyi lievä järkytys. Äänestys tietää sitä, että kaikki kokelaat joutuvat pakkaamaan sunnuntain suoraan lähetykseen.

Ennen sunnuntaita asukaskokelaat joutuvat tekemään erilaisia tehtäviä, joiden perusteella katsojat pystyvät arvioimaan kokelaiden kyvykkyyttä. Kokelaat joutuivat yöpymään tehtäväalueella viime yön ja tänään he joutuivat ryömimään liejussa ja juomaan pahanmakuista juomaa. Lisää tehtäviä on luvassa vielä torstai-illan aikana, kun asukaskokelaat passitetaan jälleen tehtäväalueelle todelliseen tulikokeeseen. Näin kerrottiin torstain BB Extran lopussa.

Big Brother Talk Show sunnuntaina 29.8.2010 klo 21.00 alkaen!

Äänestysohjeet Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.