Sähkökatko jälleen riesana BB-talossa

Noin tunnin kestänyt sähköhäiriö vaikutti BB-talon elämään tiistai-iltana. Sähköhäiriö oli jo kolmas tätä kautta haitannut tekninen vika.

Ongelmat alkoivat hieman kello 20:n jälkeen tiistaina, kun BB-taloon iski sähkökatko. Katkos katkaisi 24/7-palvelun lähetyksen netissä ja kaapelissa ja häiritsi talon toimintoja.

Osa talon valoista sammui, eikä esimerkiksi sähkölukoilla varustettuihin päiväkirjahuoneeseen tai makuuhuoneeseen päässyt. Pihalle pääsy oli myös mahdotonta, sillä terassin verho oli kiinni. Kaikki asukkaat olivat katkon alkaessa olohuoneessa juhlistamassa Riikan syntymäpäiviä, jotka olivat alkaneet vain reilut puoli tuntia ennen sähkökatkoa.

Sähköt palailivat pikku hiljaa BB-taloon. Puoli tuntia katkon jälkeen saatiin myös 24/7-palvelu jälleen toimintaan, tosin vajaateholla. Esimerkiksi vain osa valoista paloi 24/7:n palattua toimintaan, eikä kaikki kamerat olleet heti käytössä. Täyteen valaistukseen päästiin ja kaikki kamerat olivat toiminnassa noin tunti katkon alkamisen jälkeen.

Vajaat puolitoista tuntia sähkökatkon jälkeen asukkaat pääsivät vihdoin pihalle. Vielä kuitenkin on joitain ongelmia, sillä asukkaita ohjeistettiin oleskelemaan ulkona vain patiolla ja tupakkapaikalla terassilla.

Big Brotherin nettisivuilla ei ole tarkemmin tiedotettu teknisen ongelmien syistä. Sivuilla kerrotaan vain, että 24/7-palvelu toimii jälleen normaalisti. Tämäniltainen vika oli jo kolmas sähkövika tällä kaudella. Edellisen kerran sähkövioista kärsittiin ensimmäisenä iltana juuri ennen ensimmäisen asukkaan astumista taloon. Toisen kerran samainen vika iski viime viikon maanantaina.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.